Pięknie, kolorowo, wiosennie Ile Ty tam masz tych tulipanów? z milion Moje w tym roku coś marne, same liście bez główek, ale przynajmniej u Ciebie sobie pooglądam pozdrawiam.
W pąkach Ana, Jaka trawa jest między tulipanami?
Czy Ty zdjesz sobie sprawę, że całe ogrodowisko teraz właśnie się zastanawia skąd Ty masz TAKI trawnik? niemożliwie piękny...
Wg mnie bardziej zależy od gleby...
moja teoria o tulipanach pełnych to jednoroczność, czyli w kolejnym roku bez względu na to czy wykopujesz czy zostają w ziemi, większość nie zakwita powtórnie
moje ubiegłoroczne 'angelique' nie były aż taka porażką bo jednak okazały sie różowe tylko wściekle różowe zamiast blado różowych za to widzę, że w tym roku jest w tym miejscu dużo liści mało pąków. czyli moja teoria z pełnymi już drugi rok z rzędu się potwierdza
Szafirki mają w sobie to "coś". Mój tegoroczny jesienny must have! Obowiązkowo! Wybacz moją sklerozę, bo pamiętam, że już pytałam Ciebie o to - czym nawozisz hortensje? Dziś byłam w sklepie po nawóz, ale trochę zwątpiłam, bo wszystkie dla hortensji mają na etykiecie te kolorowe hortensje ogrodowe, a ja chcę do bukietowych. Była też "Magiczna Siła" w proszku. Nie wiem, co wybrać. Z góry serdeczne dzięki za odpowiedź.
Ma moje oko czosnki i tulipany Dzięki za odp w sprawie tulipanowca
A ja ciągle czekam na morze tulipanków Ana a czy ML już w pierwszym roku po posadzeniu osiągają swoją gigantyczną wysokość?
Ana czy żwirek na rabacie masz bardzo drobny czy też średni? kupiłam średni i widzę, że jest bardzo ciężki..Zastanawiam się czy krokusy wyjdą w przyszłym roku spod takiego kamienia...
I jeszcze jedno pytanie, Ana czy ja u Ciebie widziałam przegorzan ,,Echinops Ritro", jeśli tak, proszę napisz mi coś o nim, bo nie wiem, czy warto inwestować w niego a bardzo podoba mi się. Chciałabym go połączyć z trawkami, jeżówkami w kolorze białym, różowym i bordowym.
Ana czy ty masz tulipanowca? Pytam bo chcę wiedzieć jak z zimowaniem?
wygooglalam zdjecie twoich zakupow...no niezle a jak kwitly ? rosną dalej w tym roku ?