Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy song 09:48, 18 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zielona kreska to poszerzenie placyku o co najmniej pół metra a nawet metr, Wtedy ławkę wtopisz w rośliny, a tak golce będą siedzieć jak na patelni

Musisz ją wtulić w zieleń, a nawet ekranik dać z lewej trochę, do połowy albo hortensje bukietowe, One pachną delikatnie i kłaniają się w pas, jak będziesz kontemplować na ławce.

Pomarańczowa linia to zarys rabaty.

Dzisiaj działamy i może uda się uzyskać koło..Jaki Danusiu proponujesz ekranik bo pomysł z hortensją bardzo fajny tym bardziej,że rosną wzdłuż iglaków i będzie to dopełnienie..teraz pierwszoroczne i mało widoczne przypaleńcejedna sztuka Pinky-Winky czeka w donicy i będzie jak znalazł w te okolice.

Danusiu i jeszcze w sprawie żywopłotu bukowego...okazało się po dobraniu kawałka na byliny,że część warzywna to szer.1,5m(tylko)..i pytanie:czy żywopłot nie zabierze dodatkowo centymetrów i czy jednak iść w to?? nie zamierzam tam sadzić nie wiadomo czego..tylko takie podstawowe:marchew,pietruszka,ogórki,pomidorki etc.
Mogę już dziś zamówić drzewka i się waham..
I na dokładkę moje próby:

Wkleić łatwo..tylko jak to wdrożyć??
Mały ogród Kasi 09:46, 18 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Przybyły moje cztery pieknosci -Pissardi i trzy siostry Umbraculifera

Welcome home

Czyli nie graby?
Fajnie, że decyzja już podjęta ... teraz pozostało Ci tylko sadzić ... ale widzę, że Ty prędka dziewczyna jesteś to pewnie dzisiaj będą zdjęcia drzew na rabacie
Mały ogródek... czas zacząć 09:34, 18 wrz 2015

Do góry

Mój jałowiec jest dwukolorowy...
Dwa ogrody 09:33, 18 wrz 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Reniu, że znalazłam te róże wśród nn to cud Edenkę mam już jedną, ta jest troszkę inna, będzie mieć miejscówkę przy tarasie
dla Ciebie bukiet

a to Ascot, oczywiście fotka przekłamuje kolor, przesadzałam go w ub. roku w pełni sezonu, bo go przypalało, swoje odchorował, wiosna mizerna, teraz powtarza, ale pojedynczymi kwiatami

piękny, dziękuję
Hortensjada 09:31, 18 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Czyżby chodziło Wam o tą piękność ?

To jałowiec Nana szczepiony na pniu

Ta pięknotka już dawno przykuła moją uwagę śliczną ma sukieneczkę
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:28, 18 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Moja orzechowa kula dla przypomnienia

Śliczna kuleczka Lata formowania

Sylwuś na dole tego drzewka (na pniu) jest taka smutna mordka co to ?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:28, 18 wrz 2015

Do góry
Kilka ujęć z Bachusikiem w roli głównej

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:25, 18 wrz 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Zakupy dojechały, berberys Rosy Rocket i trawy The Beatles, sadzonki jak widzicie, szału nie ma, ale dobrze zabezpieczone
No to cały dzień na prace za garażem
START

Jak to szału nie ma ? Bardzo ładne sadzoneczki

Będą foteczki
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:25, 18 wrz 2015

Do góry

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:21, 18 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

To żelazna róża z tego co piszą inni i co ja sama zdążyłam zauważyć. Mam ją od ubiegłej jesieni, pięknie przezimowała, ma zdrowe, lśniące liście, nie złapała ją żadna plamistość ani mączniak jak inne mojego róże. Wcześnie i długo kwitnie, deszcz nie uszkadza kwiatów ani upał też nie. Same plusy no może jedyny minusik to ten intensywny różowy - "majtkowy" kolor, taki nienaturalny i landrynkowy Ale i tak bardzo się cieszę że go mam. Tak kwitł w czerwcu

Ooo jak mi się podoba ta róża Śliczna jest
Moja bajka 09:19, 18 wrz 2015

Do góry
muszę ten obrazek przesunąć bardziej w lewo, bo tuż przy słupie mi nie pasi. Ale emuś przybijał więc...
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:18, 18 wrz 2015

Do góry

Moje małe królestwo 09:17, 18 wrz 2015

Do góry
Chciałabym aby ten tydzień się już skończył, codziennie nowe zdarzenie, wczoraj byłam na rozmowie w sprawie pracy i wszystko było ładnie pięknie och i ach do momentu w którym Pani zapytała mnie w jakim wieku mam dziecko jak powiedziałam , że 5 lat to mi powiedział , że ich profil pracownika zakłada , że dzieci tak ale powyżej 10 roku życia i dodała jeszcze , że spodziewała się że w wieku 35 l tat bedę miała już starsze dziecko szczena mi opadła oczywiście nie mówi , że nie bedę miała tej pracy ale szukaja kogoś wpełni dyspozycyjnego a z tak małym dzieckiem to ja dyspozycyjna nie jestem , po powrocie do domu wchodze do łazienki i oczom nie wierzę muszla nam pękła , cuda się dzieją w tym tygodniu , w marcu robiliśmy remont łazienki , nowa muszla, oczywiście nie mam gwarancji bo nie myslałam, że bedzie się coś działo za radą Dominiki zakładam coś czerwonego !!
na pocieszenie pojechałam do szkółki i zakupiłam kilka roślin na moją rabatę

ze świerka chce zrobić kulkę na pniu, oglądałam w szkólce kulki z tego świerka i były w granicach 60 zł zależy od wielkości ja go kupiłam za 15 zł i spróbuje coś sama wyczarować, muszę pomyć okna a później ide do ogrodu się odstresować
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:17, 18 wrz 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Hortensje

Ach te hortensje
Aniu ... a co tam za buldożer u Ciebie w ogrodzie stoi?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 09:15, 18 wrz 2015

Do góry
I kilka fotek z Palmiarnii - Zielona Góra

Moja bajka 09:15, 18 wrz 2015

Do góry

na dole po lewej widać naszą roboczą balię, w której emuś miesza beton potrzebny na placyk pod ławką
Moja bajka 09:11, 18 wrz 2015

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 09:02, 18 wrz 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Fajna z Ciebie babeczka

Dominiczko, wielkie dzięki Buziaczki

To jest trawka , którą wcześniej kupiłam do nowego ogrodu.Może ktoś mi powie co to ja jedna ???
Moja działka na Dębowym Lesie 09:00, 18 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze Ania parę dni nie zajrzałam, a tu taka informacja, Bogu dzięki, że nic poważniejszego się Wam nie stało,szybkiego powrotu do zdrowia życzę

Tak na marginesie wszystko co by jeszcze wyszło do dwóch lat po wypadku z waszym zdrowiem, a mogłoby być z nim związane możesz zgłosić do odszkodowania u ubezpieczyciela. Niektóre rzeczy wychodzą dopiero po jakimś czasie, ale nie życzę, lepiej być zdrowym

Widzisz Sylwuś.Takie to życie, monotonii nie ma.a ja szczególnie.
Zgłosiliśmy juz też i do odszkodowania.Zobaczymy jak to wyjdzie

Moja działka na Dębowym Lesie 08:58, 18 wrz 2015

Do góry
jona napisał(a)

Jaki cudownie pognieciony. Jestem zachwycona

Apaszki są super, kołnierze trochę mniej . Nowego powojnika trzymasz w ręku?

To prawda, ten hibcio, jak się rozwija, przypomina pąk róży, edenki
Apaszki, bardzo lubię.Ale teraz gorąco, to to one są kłodą a nie ozdobą dla mnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies