Sylwuś,nie mam strasznie dużo tych nasionek.
bo tez kilka kleome miałam.Część już się wysypała.Część zdążyłam zebrać.
Ale tym co mam oczywiście podzielę się z tobą.
Mam tylko fioletowe i różowe.
Poproszę adres na pocztę
Tak jak pisałam Reni (wyżej post).Tak robię z kleome
Reniu,Na zdjątku kleome widać ma takie cienkie długie pręciki.To są nasienniki.Uważaj , bo jak są mocno dojrzałe to się same wysypują.Można nawet zielonkawe zerwać, posuszyć tak w domu.I potem wysypać sobie nasionka do jakiejś torebeczki.
Ja będę wysiewać do gruntu na wiosnę.Tak juz robiłam w tym roku.I było dobrze
i ogrodowe
Ty Reniu wiesz ja uwielbiam Twoje zdjęcia ,to już jest dla mnie mistrzostow - piękna rabatka super trawnik no i moja mowa miłość werbena- ja bardzo bardzo lubię Twój ogród
A odnosnie kwitnących traw to mi zakwitły gracimilusy kupione w Jaworniku i to kupione niedawno. Te co kupowałam na wiosnę nie mają kwiatostanów. Tobie będie kwitła magnolia a moja ma jakieś dziwne pomarańczowe dziwolągi (tak jakby nasiona)
Te zdjęcia to jak fotomontaż przepiękne
Ogród zachwyca, ja w tym roku też próbuję trzy sosenki wyprowadzić na niwaki, co z tego wyjdzie? długa droga przede mną
Ooooooo! I Stewardesska wyszła z cienia dodając blasku wątkowi, i sympatyczna Brukselka, i Sebastiano celebryta.
Właśnie tak wszystkich Was sobie wyobrażałem. Dodam jeszcze przy okazji naszą ,,kochaną gadułkę" Kasię i krąg ogrodników incognito się zawęża.
Ewciu, Ewelinko i Kasiu cieszę się, że dołączyłyście swoje buźki do pozostałych pięknych i niesamowitych ogrodniczek na ,,Ogrodowisku".
Kapituła Miss Polonia może naszemu forum tylko pozazdrościć.
Miałam troche pracy w domu, w związku z malowaniem i stąd tak duże zaniedbanie mojego wątku.
Ale nadrabiam zaległości
Pisałam o Umbrach. Teraz pokaże Wam jak wyszło.
Na szczęście omineło mnie zrywanie darni. Mąż pożyczył od Sąsiada sprzet do zrycia ziemi z trawą, a Tata przyjechał z pomocą i wywiózł ponacinaną trawę. Potem ułożyliśmy ekobordy, troche maty i kamienie.
A taki jest efekt naszej 2-dniowej pracy: