Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:47, 11 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)
biedna dynia

Nie lubię dyni, mam tylko dla ozdoby... wiec patisonki (bo to chyba to posadziłam) jakoś przeżyją.... i ja też.. pijątek... uciekam, bo to dzień głupi do siedzenia na forum.

Ogród dla moich synków 11:43, 11 wrz 2015

Do góry
Marga napisał(a)
To forum to chyba jest mój jedyny nałóg ...i zjadacz czasu, więc i ja się witam w klubie uzależnionych

Mnie nie ma, a tu proszę jak wątek tętni życiem towarzyskim. Ciekawe tematy poruszacie, nie tylko ja skorzystam. Zapraszam częściej

Amelio, do mnie możesz wpaść i bez aparatu

Moje zakupy:

Za skrzynkami stoją jeszcze: 7 mikrobiot syberyjskich i 9 tawuł szarych, ale zielone rośliny na zielonym tle kiepsko wyszły

Śliczne rabaty a jakie zakupy kurcze ja mam biedę z takimi zakupami bo u mnie tylko w jednej szkółce mają byliny i to drogie jak diabli a za takie małe bukszpany zawołał mi ostatnio 12zł sztuka :-/
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:39, 11 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)

hi hi dzieła to za dużo powiedziane, pierwszy raz szyłam i wyszło coś takiego

Śliczne chyba też muszę coś pomyśleć w zimę będę miała zajęcie
Trudny teren - dużo pracy! 11:33, 11 wrz 2015

Do góry
Moja mama wylądowała dzisiaj w niemieckim sklepie A... i tam po 5 złotych są cebulki. Kupiła tylko te co po lewej stronie na zdjęciu czyli tulipany i narcyze, a Ja dokupiłam te co na drugim zdjęciu

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:29, 11 wrz 2015

Do góry
paula23 napisał(a)
oo widzę temat szycia będę zaglądać zastanawiałam się kiedyś nad pracą z filcem ale w końcu mi nie poszło bo albo nie było gdzie kupić albo droga i wkońcu nic z tego nie wyszło ale może kiedyś się skusze, pokażesz jakieś swoje dzieła?

hi hi dzieła to za dużo powiedziane, pierwszy raz szyłam i wyszło coś takiego

Pogubiłam się po drodze... 11:19, 11 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Jak by ktoś mi podpowiedział którą opcje wybrać to bym była wdzięczna przy czerwonej opcji chce trzy drzewa o purpurowych liściach, werbenę, peperowskie, rozplenice, i rozchodnika okazałego tego purpurowego, przy opcji żółtej jedno drzewo nie koniecznie na środku reszta bez zmianstipą mam zamiar resztę uzupełnić, i może szałwią

to jest mój przód, oprucz oświetlenia i trawy nie ma tam nic, a przepraszam w prawym dolnym roku widać troche rabatki tej z miłorzębem, ale i tak pewnie nie pamiętaćie, to dla przypomnienia

Widzę nowa rabatka się szykuje

Czerwona lepsza opcja

Jaki masz odkurzacz do liści? Bo właśnie planuje jakiś zakupić i nie bardzo wiem na co zwracać uwage, może coś podpowiesz?
Blaski i cienie nowego życia 11:15, 11 wrz 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Trawy piękny

Bogusiu, dobrze że mam te trawy i chcą rosnąć. Ale są kapryśne bo wiele mi zginęło albo źdźbła zostały. Więc czekam i daję tym źdźbłom jeszcze rok szansęPrzeciętnie bo 2 latach u wszystkich są fajne kępy, a u mnie jakoś dłużej idzie. Ale grunt że rosną Bardzo też lubię zwykłego carexa Ice Dance (albo Evergold), mam mnóstwo rozsad bo super zapełnia rabatęjest bezproblemowy, tu go widać jak zakrywa już mi małe bukszpany

mam mnóstwo pracy jeszcze na tej rabacie i nie wiem czy w tym roku dam radę coś zrobić jeszcze. Jeszcze z tyłu czeka mnie trochę pracy. Ale to co chciałam, czyli budleję i ostróżkę mam. Marzyły mi się jeszcze czosnki fioletowe te duże i te małe główkowate. A w przyszłym roku cały przód rabaty zmienię i wtedy posadzę cebule wiosenne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:10, 11 wrz 2015

Do góry
Znowu zarwałam nockę to już nie szukałam. Zdjęcie z teraz:

Potem usunę. Fota z telefonu to nie wiem czy dobrze widać. Te gaury były przycinane i jeszcze do początków sierpnia trzymały dzięki temu zwarty pokrój ale teraz to jak widać Śliczne bałaganiary Są wysokości werbeny ale się zwieszają w różnych kierunkach . Jak wyprostowałam jeden kwiatostan to sięga mi szyi.

Mam też jedną w skrzynce ciętą aż trzy razy i ona ciągle trzyma się kupy, ale wcale nie jest przez to ładniejsza

Cały jej urok polega na tym że jest taka nieposkromiona więc w przyszłym roku wszystkie przytnę tylko raz
Małymi kroczkami do celu... 11:03, 11 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No i kurcze paczki jak nie było, tak dalej nie ma przygotowałam już nawet miejsce,więc mam nadzieję,że jednak dotrą ostatecznie rozchodniki będą połączone z ice dance, bardzo spodobało mi się takie zestawienie u Małgosi.

Żurawki poszły w miejsce goździków, stwierdziłam,że jak i tak za 2 lata będę musiała je wymienić,to za ten czas żurawki mi już urosna

Danica, cyprysiki będą z tamtąd równiez eksmitowane w ich miejsce dojdą rozplenice i myślę że będzie ładnie.

zadzwoń na pocztę czy w ogóle poszła do doręczenia, ja też mam zamiar posadzić przed rozchodnikami ice dance myślę że to dobre połączenie. Oczywiście ice dance będę dzielić
Handmade by Elka 11:03, 11 wrz 2015

Do góry
Super efekty

Co do Twojej rabatki koła miałam się nie wypowiadać bo ze mnie żaden znawca ale widzę że nie wielu jest chętnych więc się wypowiem

Moim zdanie powinnaś postawić przede wszystkim na zimozielone i ograniczyć ilość gatunków.

Na środku wysokiego miskanta,ambrowiec albo berberysa czerwonego kolumnowego wokół hortensje, 4 iglaki albo niwaki, kula na pniu albo jakiś fikuśne jak cyprysik tempołuskowy filicoides i mniej wypełniaczy np czerwone żurawki i turzyce aurea + obwódka z obecnej kostrzewy albo zmiana na np.bukszpany i do tego dodać można by cebulki.

Ale to Tobie ma się podobać więc to tylko lekka propozycja.
Mały ogród Kasi 10:59, 11 wrz 2015

Do góry
wklejam inspirki do placyków z O, które mnie zachwycają

Małymi kroczkami do celu... 10:57, 11 wrz 2015

Do góry
No i kurcze paczki jak nie było, tak dalej nie ma przygotowałam już nawet miejsce,więc mam nadzieję,że jednak dotrą ostatecznie rozchodniki będą połączone z ice dance, bardzo spodobało mi się takie zestawienie u Małgosi.

Żurawki poszły w miejsce goździków, stwierdziłam,że jak i tak za 2 lata będę musiała je wymienić,to za ten czas żurawki mi już urosna

Danica, cyprysiki będą z tamtąd równiez eksmitowane w ich miejsce dojdą rozplenice i myślę że będzie ładnie.
Ogródkowe perypetie:) 10:51, 11 wrz 2015

Do góry

i moi ulubieńcy w kilku odcianiach różu.. biały już prawie przekwitł a i tak ma swój urok.

Ranczo Edy 10:49, 11 wrz 2015

Do góry
deszczczcz....kap kap

Ogródkowe perypetie:) 10:48, 11 wrz 2015

Do góry
Trochę popadało wczoraj, ale i tak biegałam z konewką.
Barbula zaczyna kwitnienie na całego.. ten kolor jest niesamowity, niestety aparat tego nie oddał:

Ogródkowe perypetie:) 10:46, 11 wrz 2015

Do góry
jeszcze jakieś niedobitki kwitną, mimo plamistości:

lewkonia przeżyła cudem nie wiem jakim, bo w ogóle o nią nie dbałam

moi lokatorzy, wersja mniejsza...

Ogródkowe perypetie:) 10:43, 11 wrz 2015

Do góry
No i zamiast wrzucić zdjęcia rozłożyło mnie przeziębienie
Magnolio o tą część chodzi. Chciałabym rabatę na szerokość trawnika ( nie całą) od buxa w linii prostej. Grujecznik na któy namawia mnie Ozz tylko sam to trochę łyso. Zależy mi aby podzielić ogród na dwie części z przejściem gdzie będę mogła postawić ławkę.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:39, 11 wrz 2015

Do góry

Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:34, 11 wrz 2015

Do góry
Jesiennie .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies