Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czasem słońce czasem deszcz 18:52, 06 wrz 2015

Do góry
pokażę dla Edyty miskanty w całości, niestety hortensje i tu zabiedzone, ale nie dostają wystarczającej ilości wody

miejsce to pokazuję też z jeszcze jednego powodu- Janeczka Zagajanka szuka mi miejsca na róże
na tej samej rabacie ale bliżej ławki

rośnie wielki dereń którego bym chętnie usunęła i wtedy zrobiłoby się miejsce na róże, ale ze względu na kolory które tu widać raczej blady róż odpada

a drugie potencjalne miejsce widzę z drugiej strony ławki w miejsce żółtego żywotnika który pełni tu rolę zapchajdziury

więc chyba jeszcze jakieś miejsce się znajdzie
Podwórkowa rehabilitacja 18:50, 06 wrz 2015

Do góry
Ogródek Iwony 18:49, 06 wrz 2015

Do góry
Violu, nie wiem. Dostałąm od Ewy bacowej, mocno podzieliłam, a jak się rozrosła, zrobiłam piękny dywan. Musze w końcu skatalogować moje roślinki i popytać się o nazwy moich żurawek.
Ale kupiłam trzy piękne żurawki Berry Smothie. Polecam. Bardzo wytrzymałe na słoneczko, pięknie się rozrastają. Wiosną będę ją dzielić
Podwórkowa rehabilitacja 18:48, 06 wrz 2015

Do góry
Pada deszcz, pada deszcz dzwonią...krople o parapet
W kroplach deszczu najpiękniej wygląda mój przedogródek, bo kolory są nasycone i roślinki czarują swym wyglądem. Jasnota plamista od Ewy jest przecudna i koło bodziszka korzeniastego i begonii stale kwitnącej wygląda bosko. Mało to skromne ale tak myślę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:45, 06 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Patrzymy na rabatę patrzymy, bo wkrótce na niej rewolucja. Evergoldy czy Ice Cream oszalały... To jakies potwory u mnie

Werbena też szaleje

Dosadziąłam jeżówki do róż bladawców, czy przeżyją i za rok bedą robić purpurowe plamy w różach?

Te hortensje ewidentnie mi nie leża... do zmiany wiosną! I perwoskię powtykam w miskanty i zawilce

Już wiszę na płocie i marznę☺. Jest ślicznie. Ciekawe co fajnego wymyśliłaś tym razem? Perovskia lubi się pokładać, w towarzystwie miskantów lepiej wygląda.
Ja się wyżywam w innych ogrodach, u mnie na razie koniec zmian, odetchnęłam z ulgą i przerzuciłam siły na wnętrza☺.
Pozdrawiam
Ogród Mirelli 18:42, 06 wrz 2015

Do góry
Byłam dzisiaj na zakupach w Auchan i zajrzałam do działu ogród. Dużo cebulowych było, ale ceny takie sobie.
Chciałam kupić krokusy - 5 cebulek 5,00 zł to jak myślicie dużo?
Kupiłam tulipany, tylko dwa opakowania 5 cebulek 7,00 złotych. Ale tego mieli, oczy bolały.
Chyba dokupię w Biedronce i poczekam na październikowe wyprzedaże w siatkach

Moje tuliptutki

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:37, 06 wrz 2015

Do góry
Teraz specjalne podziękowania dla Marzenki. W zeszłym roku były debaty nad donicami tarasowymi i z głosowania wyszło całkiem coś innego. Jednak Marzenka rzuciła pomysł zachwycona donicą Jagody i bardzo za to dziękuje bo ja jestem ogromnie zadowolony, że posłuchałem i posadziłem Morning Lighty... pelargonia tymczasowo na ten rok bo brakuje pomysłu co posadzić przed miskantami.

Druga donica też ma się dobrze i lawenda kwitnie pięknie drugi raz... pomijam fakt, że moja nadaje się na śmietnik, a tutaj jest ogromna. Nie będzie bukszpanów tylko lekkie roszady z rozsadzeniem lawendy

Jak już wszedłem z aparatem na to drugie podwórko to pochwale się zakończonymi pracami nad jedną z dwóch skarp. Fakt roślin nie ma tylko zagrabiona i wyrównana ziemia i pomysłu co na tych skarpach posadzić też nie mam, ale co tam

Mnóstwo jeszcze pracy i sprzątania, na dniach wchodzi ekipa od elewacji, więc kolejny krok do czystości będzie poczyniony. Na dzień dzisiejszy marzy mi się zakopanie nawadniania i trawnik z rolki, ale to marzenie niestety się nie spełni
Chcę założyć drugi wątek bo nie wiem jakie drzewa w końcu posadzić, a od tego i żywopłotów chce zacząć

Ogródek Iwony 18:36, 06 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonka, co to za żurawka ta czerwona? Czy to georgia peach ? Będę robić rabatkę trzmielina Emerald + żurawka.
Ogródek Ewy 18:34, 06 wrz 2015

Do góry
Ewuniu...myślami jestem z Tobą...wiesz zresztą.
Przesyłam Ci zdjęcie królowej w moim przedogródku- jasnota od Ciebie nie dość, że rośnie z jakąś kosmiczną siłą to jeszcze obficie kwitnie
Buziaki i uściski

Jeżówka - Echinacea 18:34, 06 wrz 2015

Do góry
Marmolada
Jeżówka - Echinacea 18:32, 06 wrz 2015

Do góry
Moja jeżóweczka jedna z wielu.
Ogród w Puszczykowie 18:31, 06 wrz 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Asiula, dziękuję choć muszę przyznać, że gdybym na początku tej drogi wiedziała ile czeka mnie pracy, nie wiem czy bym się odważyła

To dobrze, że nie wiedziałaś

wietrzyk napisał(a)

Ale fajna kompozycja wyszła.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:29, 06 wrz 2015

Do góry
Ostatni upalny dzień tego lata (1 września) spędzałam tu :

I patrzyłam tam:

Po raz pierwszy leżałam na trawie w swoim ogrodzie - niesamowite, zupełnie inne przeżycia niż leżak na tarasie
Skąpana w słońcu 18:27, 06 wrz 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Super trzmiel irokez Ewcia dawaj na malinki pod parasolką zamykaj oczy i już będziesz u mnie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:24, 06 wrz 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

ale ślicznie mmmm Joasiu super zakupy i wpadła mi w oko w szkółce ta trawa ciemna śliczna Pięknie u Ciebie pierwsza fota robi wrażenie i róże śliczne a co tam będę gadać bajka
Ogródek Iwony 18:24, 06 wrz 2015

Do góry

Koniec sesji deszczowej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:22, 06 wrz 2015

Do góry

Zakwitł ostatni w pełni rozwinięty kwiat liliowca American Fredom

Psi przerywnik

I Maria Theresia w kolorze jaki pokazuje się po chłodnej nocy, jak jest ciepło to praktycznie biała

Skąpana w słońcu 18:22, 06 wrz 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

CUDNE ZESTAWIENIA
Ogródek Iwony 18:18, 06 wrz 2015

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:17, 06 wrz 2015

Do góry

W te i we wte

No i mogę pokazać w końcu moje 3 Nigry, wiele osób by się przestraszyło co ja im zrobiłem w kwietniu, nawet usłyszałem, że mnie chyba porąbało jak je ogoliłem prawie na łyso ale teraz są gęste u podstawy bez brzydkich łysych badyli mają idealny pokrój.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies