Kamilka moim zdaniem najładniejsza wersja ta z czerwonym delikatnym łukiem, spowoduje troszkę tajemniczości optycznie zaciekawi powiększy, ale nie wyciągnie
Wersja z linią niebieską spowoduje wąską długą kiszkę. Bardziej pasuje do rytmicznych nasadzeń. I ogrodu formalnego.
Kasia z ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek ma taką falę w przed ogródku zajrzyj do niej i zobacz jak ładnie tajemniczo i ciekawie to wygląda. Wszelkie zmiany lepiej robić póki roślinki małe, bo duże ciężko przesadzić i większy problem czy się przyjmą.
Dzięki kochani
Nawet się bujam na nim
Czekają dekoracje lustrzane do powieszenia, ma być gra światła
Powiem, że spotkanie zimą, to super pomysł, więcej luzu, w końcu nie samym ogrodem można żyć...ale co? jak zimy nie będzie? dalej orka, o nie, musi byc czas na luz buziaki
no to jeszcze to zrobiłam
zamontowałam nowe plotki, zamiast bambusowych zapór
bardzo mi się podobają
Hortensja też mi się podoba bo liście bordowe jesienią ma , ale... chyba ją źle ciachnęłam wiosną, albo podmarzła bo kwiatków w tym roku mało ma.
Kwiaty w tej chwili wyglądają tak jak na zdjęciu niżej, sucharki już. Generalnie na różowo kwitnie.
No stipą to ja dopiero pierwszy rok się bawię, ale to dopiero początek
Może sadzonki były tam mniejsze, bo to z własnego siewu wszystkie. Podlewane wszystkie tak samo, słońce niby też wszędzie takie samo.
oj tam oj tam. Wiesz z reguły to jednak samoluby.
Ale dobrze,że nie wszyscy.moja koleżanka tez jest i jest super przyjacielem.
a ty widocznie też do tych drugich się zaliczasz
róża Elmshorn - praktycznie kwitnie cały czas ..Pierwszy sezon u mnie.I jestem z niej bardzo zadowolona
Marzenko dzięki
Rozplenice u mnie 3 lata, młode siewki też dopiero za 3 pokażą urodę, więc i u ciebie tak będzie
to 2012
tu z lupa trzeba patrzeć na rozplenice i miskanty
jałowce wyleciały stąd, miałam głupi pomysł, nie wiedziałam, że to tak bujnie
Dobrze,że zdecydowałaś sie na drugie dziecko.Rodzina inaczej wygląda i dzieci inaczej się wychowują jak jest więcej dzieci.Moi znajomi jedni mają 4 , drudzy 5.Tam jest suuper rodzinka zorganizowana ..A dzieci jakie,,umm miodzio,żadne samoluby,,
To moje nowe powojniki
Clematis Błękitny Anioł
I warszawska Nike
Chyba jeszcze nie przyznawałam się tu za bardzo do jednej rabatki, długiej i wąskiej, umiejscowionej przed wejściem do domu. Jest tymczasowa, zrobiona, aby trochę uporządkować i pogrupować porozrzucane wszędzie rośliny. Na razie tak zostaje, póki nie znajdę lepszego pomysłu i nie pokończę miejsca, na który już mam jakiś tam plan.
Roślinki niech się tymczasem rozrastają, a robią to całkiem ładnie.
Z tej rabaty mam zdjęcia porównawcze.
Początek rabaty to koniec sierpnia 2014 r.
I zdjęcia z początku września 2015 r.