Reniu, jestem z niej baaardzo zadowolona To moja najmniej wymagająca róża, a przy tym niezawodna, kwitnie całe lato. Ma ciemnozielone, błyszczące listki. Nie łapie żadnych chorób grzybowych, nawet mszycy, dobrze znosi suszę i upały. Przekwitnięte kwiaty obsypują płatki. Jest niewysoka ok 0,5m i rozłożysta na ok 1,0m. Tutaj dzisiejsze fotki dla Ciebie
Tak w zeszłym tygodniu wyglądał nasz kompostownik.
Drugą połowę lipca mieliśmy chłodną i deszczową. Na działkę nie zaglądaliśmy i takich gości zobaczyliśmy pod koniec lipca
Kompostownik zrobił się przypadkiem
Zlikwidowałam piaskownicę córki, bo i ona, i jej kuzynki wyrosły.
Gdy była pusta, wylądowała w niej darń z "pokoiku kąpielowego"... i tak się zaczęło
Dobra obiecane foty
Nic specjalnego, widać wylane słupy fundamentowe z kotwami i kupę rozrzuconego gruzu. Teraz po tym trzeba będzie jeszcze przejechać zagęszczarką Widać do jakiego poziomu na to pójdzie jeszcze kamień, tak z 10 cm.
A tu mój problem: rabatka, która wyszła w rogu i nie wiem co tam posadzić. Na razie jest ograniczone resztkami płyt, ale docelowo będą takie grafitowe palisady
Długa jest na 2,40m, w najszerszym miejscu 95cm, a później się zwęża i tak na długości 2 metrów ma gdzieś 50 cm. Mało miejsca i kompletny brak pomysłu. Mam nadzieję, że pomożecie
....marzę o tym,że kiedyś będę miała zadbany ogród...
Póki co bardzo się cieszę,że nie ususzyłam podarowanych mi przez Małą Mi sadzonek werbeny,orlików i naparstnic,bo okropnie bym się z tym czuła.