Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 12:11, 20 wrz 2015

Sebek napisał(a)
Lista imponująca Ciesze się, że już nie mam miejsca na mowę róże

Jana napisał(a)
Lista robi wrażenie

Sama jestem nieco zaskoczona
07_Rene 12:16, 20 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia w którymś odcinku Mai mówili hodowcy róż, że różom szkodzi sąsiedztwo z takimi roślinami jak lawenda, bo obiera im siły witalne czy życiowe iróże źle rosną. Sama nie sprawdziłam, ale w tym roku miałam dwie róże utopione w orlikach i choć pięknie wyglądało cały rok to róże słabsze jednak niż rok temu- więc chodzi chyba o składniki pokarmowe, światło i wodę.

Widziałam ten odcinek. Myślę, że to jest taka pół-prawda.
Róże są na tyle "twarde", że to jednak lawenda może mieć gorzej...
Tak jak pisze Ensata.

Ensata napisał(a)
Lawenda lubi zasadowe, róze kwasne, to jest głowny powód moim zdaniem, ale też..lawenda "odstrasza" choroby grzybowe i jest absolutnie doskonałym towarzystwem dla róż, patrz angielskie ogrody. Przez tyle lat nie moga się mylić U mnie lawenda i róze rosną doskonale. Jedyny problem jak róza się poklada na lawendzie i zasłania jej światło

Róża z lawendą to klasyka klasyki Sama mam szpaler boniki z lawendą. Niby pierwszy sezon, ale na razie nie widzę złego wpływu. Jak podlewam, to tylko róże
07_Rene 12:27, 20 wrz 2015

Anda napisał(a)

No to widze, ze sobie to doskonale wykoncypowalas Chipka nie mam, ale widzialam na zywo i jest taki pomaranczowo-rozowawy. Pasuje wg mnie do Jude Double D jest trudna. Wg mnie bardziej pasuje do zolci (nie do Jude), ale na zywo nie widzialam.

No nie wiem czy doskonale, ale czacha mi już dymi
Chipek jest pomarańczowy, a jak przekwita robi się różowy. Może faktycznie z Jude ją połącze. W inecie widziałam, że kolor Jude może być o jasnożółtego do porcelanowego różu... Ciekawe jak będzie u mnie.

Double Deligt jak kameleon, początkowo środek kremowo-żółty, z różowymi brzegami, jak przekwita czerwienieje. Ale pięknie pachnie i duże kwiaty ma.

17:28, 20 wrz 2015
Juzia napisał(a)
A mi molinia nie chce rosnąć

u mnie też molinia kiepsko rośnie...mam 3szt aż i planuje właśnie wsadzić je w róże
Juzia 18:50, 20 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

u mnie też molinia kiepsko rośnie...mam 3szt aż i planuje właśnie wsadzić je w róże

Też mam trzy
Nic nie urosła od wiosny Znów muszę jej miejsce zmienić?
Też bym chciała do róż, ale w takim stanie się nie nadaje.
babka 19:06, 20 wrz 2015

Mnóstwo róż, będzie kopanko Dobrze, że nie bierze mnie na nie
marzena 19:44, 20 wrz 2015

no to robota wre w przyszłym warzywniku ! ja mam podobną wielkość warzywnika co Ty - u mnie jest koło o średnicy 7 m, dla mnie jest wystarczający...

niezła lista róż ! no nie jestem w żadnej mierze specjalistką od róż, jakoś unikam ich...mam tylko okrywowe i 4 szt rabatowych, ktore rosną b. średnio...ale podziwiam znawczynie róż i ich kwiaty
Anda 19:57, 20 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

No nie wiem czy doskonale, ale czacha mi już dymi
Chipek jest pomarańczowy, a jak przekwita robi się różowy. Może faktycznie z Jude ją połącze. W inecie widziałam, że kolor Jude może być o jasnożółtego do porcelanowego różu... Ciekawe jak będzie u mnie.

Double Deligt jak kameleon, początkowo środek kremowo-żółty, z różowymi brzegami, jak przekwita czerwienieje. Ale pięknie pachnie i duże kwiaty ma.

Jude ma u mnie kolor od śmietankowego do jasnej brzoskwini.
Double Delight jakoś do mnie nie przemawia. Za to podoba mi się Nostalgia
Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nikita 22:14, 20 wrz 2015

Reniu, macham i uciekam dalej...
sylwia_slomc... 22:38, 20 wrz 2015

Macham