Bożenko od spodu schną i zamiast zieleni, więcej złota, ale nie wszystkie. Kwitną jeszcze ogrodowe, jak ścięłam pąki, zaczynają nowe
młoda przeze mnie wyhodowana
Nikko Blue ma nowe kwiaty
wprawdzie pojedyncze
Eliza, zważywszy na suszę, nie jest z nimi aż tak źle.
Ten rok był na spotkania, teraz remonty, za rok nie wiem, co, aż tak dalekich planów nie robię, raczej tu i teraz
Zwiedziłam same piękne ogrody, jeszcze będą kolejne, lubię te relacje robić
kolejna anomalia
sadzona niedawno magnolia Yellow River, 2 sztuki, zaczyna na poważnie kwitnąć! liście podpalone, choc cieniowana i podlewana.
Stożek cisa cięty po ciemku, dziś poprawki i sprzątanie
Od samego początku nie mam z nim problemów, rośnie właściwie na żwirze, podlewanie było na początku, jak był młody, teraz ciut przy okazji suszy, co rok inaczej się wybarwia, rośnie szybko, jest to pokrój kolumnowy, nie chciałam tradycyjnego, wielkiego. Zawsze, to mniej liści i gałęzi
To on, wiek 4 lata, sadzony jak miał około 60 cm, teraz 3m lub ciut więcej, tak na oko. Fajne ma tło z tej złotej trawy
Ciemna trawa, to rozplenica Vertigo, 2 razy usiłowałam ją przezimować, bez skutku, mimo łagodnych zim
a druga ciemna, to rozplenica Rubrum, też nie udało się jej przezimować
podlewanie, to i moja zmora, dzis zejdzie mi dłużej
Witam po przerwie Na końcu świata upały i straszna susza, mój ogród jakoś sobie radzi póki co żadna roślinka nie ucierpiała bardzo ale walka z opuchlakami trwa :/
Ela speszyl for juuuuuuu
Kiścień mój mocarz nie straszne mu żadne upały oraz berberys też daje radę
Clematisy nadal kwitną tym razem Duchess of Albany
Limki podpiekło słońce ale kwitną i zaczynają się już przebarwiać oraz dereń moja nowość w ogrodzie
U mnie Alinko podobnie, ciut rusza ta Black Beuty, co ci dałam, częściowo Hameln i Moudry. Czy Sebek przekazał ci nasiona różowego łubinu, u niego sobie przypomniałam i jemu przekazałam?.
W sobotę je przypaliło, bo młode,nie podlałam bom w wyjazdowa była i zapomniałam o nich, a obok rz ub.r.
Irenka, a nie da się ich mocno przyciąć i w paczkę wsadzić? Bo szczerze nie mam pomysłu innego. Ja koszt wysyłki pokryłabym, ale nie wiem jaką mają bryłę korzeniową dużą bo jakoś ich u Ciebie nie zlokalizowałam na fotach.
sylwia_slomc..
Tak właśnie zrobię, skrócę i w jakimś kartonie wyślę, czekam tylko na deszcze, aby to wykopać, teraz się nie da, już próbowałam.
U mnie są wzdłuz południowo-zachodniego muru, cały czas na patelni, to dla nich za dużo, sztuk jest 7, białe, fiolet i niebieska.
Tu masz białą, tamte przekwitły, jak zetnę kwiatostan, na nowo zakwitną, jak te białe
znowu liliowce kwitną, też im zmienię lokum, choc nie mam gdzie
bliźniacza jeżówka
strasznie wolno się zbierają
pluskawice
Zachwyca owszem, jeśli też ma wilgoć, bo inaczej błyskawicznie brzydnie i przekwita, a inna sprawa, że na okrągło ją wyrywam, bo wszędzie jest. Jesli wilgoć, to się nie pokłada, tam gdzie sucho, tak.
Strasznie strzelają, dlatego ja najpierw nożyczkami cięłam, ale tyle tego, że tez robota głupiego. Czym sąsiadka zwalczyła??
rodki u mnie jednak durnieją, chyba kolejne zaczną kwitnąć
CW kwitnie o tej porze 2 raz, to normalne, ale inne?
CW
inny, do metki się nie dostałam, za dużo tam nasadziłam, bałam się coś złamać
z kolei na innych obserwuję pąki, a mimo to dalej wypuszczają kolejne przyrosty
Witaj Mira. Pojawiasz się i znikasz Turzyce fajne, ale nie będę ich teraz jeszcze dzielić. Może na wiosnę a na pewno na wiosnę podzielę te niebieskie wydmuchrzyce. Chcesz?? Jeju te czosnki z Biedry już wszyscy tu je mają tylko nie ja
No to pokazuję moje nieudolne plany, raz kozie śmieć Wiem, że mam problem z gęstym sadzeniem.
Strona lewa (wlazł mój cień sorki
Strona prawa, tu jeszcze miała by dojść kuleczka bukszpanowa z przesadzenia.
A ja już sobie w znanej na forum firmie cebulowej upatrzyłam roślin do zamówienia, ale eM nie powiem nawet ile będą kosztowały, bo choć pojedynczo bardzo tanio to ilość taka, że za głowę by się złapał.