Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 10:33, 18 wrz 2015

frezja napisał(a)

ale zdrowo wygląda,te liście..moim czegoś brakuje..

Ewa, Ty nie tak dawno je kupowałaś, może potrzebują więcej czasu na adaptację - ale generalnie to twarde rośliny, powinny się zebrać.

lindsay80 10:36, 18 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Jak patrzę na te zdjęcia, to jakby u Ciebie było pełne lato, u mnie jeżówki już przekwitly, berberysy powoli tracą liście, trawy też już zmieniają kolor, chyba do nas jesień wcześniej zawita.

U mnie jeszcze trochę tego lata da się uchwycić, ale za chwile jesienne widoczki będą przeważać.
lindsay80 10:39, 18 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Ja moje jezowki czym predzej musze zabierac z tego miejsca gdzie je zasdzilam . Male sa jakie byly i jedna cos zasycha, chyba tam slonca za malo buuu
Twoje cudnie wyrosniete ))

Slicznie Ci sie rosliny rozbujaly

Moje zebrały się na koniec sezonu, ciekawe czy jeszcze zdążą zakwitnąć...
Bidne były długo bo ślimaki ich nie oszczędzały i późno sadzone.
lindsay80 10:40, 18 wrz 2015

siakowa napisał(a)

artemis..sobie nie kupie ale tacie do ogródka już chyba tak

Zachęcam, jest urocza - nie może się nie podobać.
lindsay80 10:43, 18 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
Artemis super juz przyrosla.ja kupilam ja mojej 93 letniej babci,ktora byla zachwycona bukietem z tych roz ode mnie-twierdzila ze byly nie dosc ze piekne to bardzo trwale.

A jezowki wygladaja jak moje

Ma babcia dobry gust!
A ja swoje mam przecież za Twoją przyczyną więc jeszcze raz ślę wirtualne uściski - ich zakup to była bardzo dobra decyzja!

Jeżówki w końcu z jednej rodziny - cieszę się, że roślinki, które Ci wysyłałam rosną i cieszą Twoje oko
lindsay80 10:50, 18 wrz 2015

Miałam dziś okazję poznać uroczą kobietkę jaką jest Gosia (Malkul) - niesamowicie otwarta i fajna babka z Ciebie, strasznie żałuję, że czas był tylko na kilkunastominutową pogawędkę, bo mam duuży niedosyt...
Mam nadzieję, że kiedyś nadaży się okazja na spotkanie w bardziej normalnych okolicznościach - Gosia zapraszam do siebie

A to jarzmianki, które dostałam od Gosi.
Jeszcze raz dziękuję i lecę sadzić, żeby nic się nie zmarnowało

Efffa 12:43, 18 wrz 2015

piszac u malkul jakie rosliny dostałas , myslałam ze to Twój wątek, za duzo kart pootwieranych mam fieszszsz
lindsay80 13:02, 18 wrz 2015

Efffa napisał(a)
piszac u malkul jakie rosliny dostałas , myslałam ze to Twój wątek, za duzo kart pootwieranych mam fieszszsz

czasem też mi się tak zdarza
lindsay80 13:02, 18 wrz 2015

Ewelina, masz zbliżenie na liście Evergolda - Twoje kupione jako Gold Fountain, chyba tak samo wyglądają:

A Gold Fountain ma takie liście:

Efffa 13:13, 18 wrz 2015

Tak, zaraz jak je dostałam wysłałam do nich wiadomość, ze sie chyba pomylili, ale oczywiscie cisza, gdy Ty ode mnie pojechałas napisałam drugi raz , nadal cisza, i porównałam to i rzeczywiscie to evergoldy, wsciekła jestem bo niewiem gdzie zamówić, a moze zerkniesz jutro na G. czy są?