Olu.
Mnie ogranicza tylko czas.
Możliwości mam, materiał mam, na stolarstwie też się znam, tylko ten time.
Tego nie mam.
Popatrz co jeszcze mam do wykorzystania. Mają już ze 30 lat i nie są to podkłady kolejowe.
Schody, gazony, siedziska, ławy... W sklepie takiego towaru nie kupię. To co widać to tylko część tego co mam.
Znasz klimat starego drewna w ogrodzie?
Olu.
Temperatury dochodzące do 40*C nie sprzyjają wzrostowi traw. Ma to niekorzystny wpływ na metabolizm i procesy fizjologiczne dla większości roślin w naszych ogrodach. Nawet niewielkie odwodnienie komórki powoduje zaburzenia również w przebiegu podstawowych procesów fizjologicznych. Krótszy dzień, niższa temperatura i podwyższona wilgotność gleby niebawem zmieni wygląd naszych trawników na dużo lepszy. Zagęszczenie trawnika w głównej mierze osiągamy poprzez częste jego strzyżenie. Natomiast miejsca gdzie prześwituje goła ziemia, śmiało możesz ponownie obsiać tuż po koszeniu. Nie muszę już dłużej nikogo przekonywać, że trawników z niewykształconym w pełni systemem korzeniowym nie powinno się nawozić nawozami mineralnymi. W wątku ,,problemy z trawnikiem" setki zdjęć dokumentują i obrazują ten stan rzeczy w sposób nie do pozazdroszczenia. Składniki mineralne w glebie uzupełnia się przedsiewnie, bądź też przed posadzeniem roślin, a nie dopiero po tym fakcie. Ratunkiem w takiej sytuacji może być dokarmienie trawnika dolistnym nawozem wieloskładnikowym z pominięciem systemu korzeniowego.
Kochana, fakt nie ustaliłysmy godziny, ale na pewno nie przyjedziemy z rana Jeszcze dam zanć Agani i predko napiszę
Tak jak Ty ja ledwo zyję, farby ze skóry nie mogę domyć, klej do tapet mam we włosach
A ogród będę chłonąć wszystkimi zmysłami - aż do zatracenia
Lilie bossskie!
Oj co ja Ci powiem w sprawie remontu, ledwo zipię Co prawda malowanie to my sami z eMem mozemy wykonać- ale zipiemy tak że szkoda słów.
Trzymam kciuki za nerwy bo sa bardzo potrzebe, a nic je tak nie naduzywa jak remont