Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Gabriela 21:03, 13 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

I obrazek.. jesienny....

Barbula od zawsze mi się bardzo podobała, no ale jeszcze jej nie mam. Jakby lubiła mokre, to by rosła na Mordorze.
Ten obrazek jesienny bardzo mi się spodobał, więc go przywołuję. Mam trochę fioletowych zimowitów, ale przykryte funkiami i piwoniami, więc tylko ja wiem, że są i kwitną, mimo że słabo je widać. Może też im zrobię miejscówkę pod rozplenicami, bo od zeszłego roku zastanawiam się, co pod nimi posadzić.
Gabriela 21:03, 13 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

I obrazek.. jesienny....

Barbula od zawsze mi się bardzo podobała, no ale jeszcze jej nie mam. Jakby lubiła mokre, to by rosła na Mordorze.
Ten obrazek jesienny bardzo mi się spodobał, więc go przywołuję. Mam trochę fioletowych zimowitów, ale przykryte funkiami i piwoniami, więc tylko ja wiem, że są i kwitną, mimo że słabo je widać. Może też im zrobię miejscówkę pod rozplenicami, bo od zeszłego roku zastanawiam się, co pod nimi posadzić.
yolka 21:08, 13 wrz 2015

Barbulę mieć muszę z wiadomych względów
Rumianka 21:56, 13 wrz 2015

Witaj Aniu, ogodniczko Przepięknego Ogrodu, przyszłam się cichutko przywitać ponieważ dopiero zaczynam oficjalny spacer po ogrodach. Od jakiegoś czasu podglądałam anonimowo, a Twój watek cały.
Mala_Mi 00:53, 14 wrz 2015

Rumianka napisał(a)
Witaj Aniu, ogodniczko Przepięknego Ogrodu, przyszłam się cichutko przywitać ponieważ dopiero zaczynam oficjalny spacer po ogrodach. Od jakiegoś czasu podglądałam anonimowo, a Twój watek cały.

Podziwiam zaparcia Wątek już nie jest ciekawy, bo nic nowego się nie dzieje.. tym bardziej jest mi miło.

Reszcie mówię dobranoc ...... już mamy poniedziałek. Lecimy do pijątku
Krys 15:13, 14 wrz 2015

Pszczelarnia 15:34, 14 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

Przesadzenie róży to byłą dobra decyzja I to miejsce cieszy nawet i teraz..

Bardzo motywujące innych (mnie). Żeby zaplanować jesienne przesadzanki róż.

Bardzo ładne to miejsce. Lubie takie stonowane przechodzenia w kolorystyce roślin.
Mala_Mi 16:28, 14 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo motywujące innych (mnie). Żeby zaplanować jesienne przesadzanki róż.

Bardzo ładne to miejsce. Lubie takie stonowane przechodzenia w kolorystyce roślin.

Trening czyni mistrza
Ale już zamiast jednej (z 3) kępy piwonii żółto-pomarańczowych dałąm piwonię bordową..ciemną od Kondzia i Andrzeja. Szkoda mi jej było, a nie miałam pomysłu gdzie ją dać. Wiec zagęściłam dwie kępy z Coral i dałam Nippon Beauty. Czyli wracam do punktu wyjścia Ale piwonia w środku jest żółta
AgnieszkaW 16:34, 14 wrz 2015

Podoba mi się ta żóło-kremowa kompozycja Aniu, pięknie Ci róże kwitną pomimo suszy. U mnie tylko Bonica i James Galwy się trzymają, reszta prawie padła z suszy... Buziaki posyłam
kasiek 18:11, 14 wrz 2015

No to ścieżka u mnie juz w pierwszej odsłonie - Ją powinnam nazwać Aleja Ani - bo dzieki Tobie powstała, przedtem to było przedzieranie sie przez swierki
Buziak za ten pomysł - ja jestem zachwycona