Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 10:39, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:39, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:38, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:38, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:37, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:36, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:36, 14 kwi 2023

Do góry
Ogród z zegarem 10:35, 14 kwi 2023

Do góry
Trochę wiosennych fotek

Przerwa na kawę... 09:47, 14 kwi 2023

Do góry
W donicach mam bratki, jaskry, stokrotki i niezapominajki

Przerwa na kawę... 09:41, 14 kwi 2023

Do góry
I obiecane - co u mnie kwitnie na początku kwietnia.

Po pierwsze - hiacynty w miksie kolorów białym, ciemnym fiolecie i różu (te na razie w większości są jeszcze w pąkach)

Sałatka pokrzywowa 09:25, 14 kwi 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)
Trochę aktualności - rabata w lasku zyskała wreszcie stalową oprawę - Zuza, czuj się matką chrzestną, bo to Ty podrzuciłaś mi inspirację, jak można wykończyć podwyższoną rabatę Docelowo stal będzie rdzawa, już nawet zaczęła się pokrywać tlenkiem

Było:

Jest:

Muszę się jeszcze rozprawić z tą straszną słomianką - nie jest moja, jest po stronie sąsiadów i od dawna smętnie zwisa. Chcę ją zasłonić czymś nowym, może wikliną i puścić na to bluszcz.

Normalnie z dumy pękam Podoba mi się kanciasta forma, dobrze kontrastuje z miękkimi kształtami.
Ja bym na Twoim miejscu jednak spróbowała z sąsiadami zagadać o ściągnięcie słomianki. Zakryć zawsze będziesz mogła, chociaż wiklina to też fajny pomysł i Twoje zielone dobrze na ciemniejszym tle będzie widoczne.
Ogród w dolinie 08:08, 14 kwi 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
O! Sierp, też mam taki po dziadku mojego męża, wisi na ściance i robi za ozdobę

Jak trawy podrosną, to pewnie tak się skończy

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam taki sierp, ale już mi łokci i nadgarstków szkoda. U nas idzie cięcie na dwie osoby ja trzymam trawy i odbieram na stertę , a Emuś goli piłą spalinową do cięcia drzewa. Idzie szybciutko, tyle, że głośno i potem trzeba zgrabić to co się rozsypie dookoła
\

U nas jeszcze trawy za małe na piłę

Ewa777 napisał(a)
U mnie podobnie ja u Ciebie. Ciepło i wiosna przychodzą później. Dopiero od tygodnia zaczęłam prace w ogrodzie. Traw jeszcze nie przycinałam.

Zimne noce wszystko wstrzymują.

mirkaka napisał(a)

To zdjęcie z listopada robi wrażenie, jaką ogromną pracę włożyłaś w swój kawałek ziemi
Gratulacje

To prawda, pracy dużo było włożone. W tym sezonie nie ma zbyt dużo planów.
Dziękuję.

Kordina napisał(a)
No właśnie, a zrób proszę przy sprzyjającej pogodzie zdjęcie tego miejsca z takiego samego ujęcia pliss

Jak wszystko ruszy to zrobię

Agatorek napisał(a)

Dokładnie
EM ma podobny, ja się nawet nie dotykam. Kupił też sobie taką małą składaną kosę

Trawy cięłam do niedawna nożyczkami , ale jak już nabrały masy, to nożycami akumulatorowymi.

No właśnie akumulatorowymi mi nie szło ale małe nożyczki się przydały.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:01, 14 kwi 2023

Do góry
Wczorajszy plan został zrealizowany - garażowa i frontowa wypielone . Muszę jeszcze podsypać ją kompostem i korą. Dziś po południu zabieram się za donicę z karaganą.
A tymczasem pojawia się kwiecie na drzewach .

April podbija las... 07:50, 14 kwi 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jolu pistia do misy to jeszcze za wcześnie. Moga być jeszcze w rozmnażali.i nie urosły do wysyłki.

Widok z tarasu do misy piękny.
Nie pamiętam czy ty masz w tej misie lilie wodna?

Też bym mogła w drugim Łasku zrobić jakieś rabaty, ale szkoda mi terenu. Grzyby w nim rosną maślaki i rydze.

No cóż trzeba zawsze wybrać między "bardziej chcę mieć". U mnie grzybów było mało, za sucho.

Elu, paczka wysłana, lada moment będzie, więc pistia chyba urosła
Będę sadzić w weekend paprocie, szykuję się do dużych prac, oby zdrowie nadążyło za chęciami
W misie mam tylko pistie. Wiem. po najniższej linii oporu ale mi się tak podoba

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:18, 14 kwi 2023

Do góry

Przerwa na kawę... 23:26, 13 kwi 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
A tak w ogóle to melduję, że w końcu udało mi się ogród posprzątać! HI HIP HURA!!!
18 worów odpadów wszelkich zebrałam. Część świątecznej soboty i cały poniedziałek spędziłam w krzakach. Potem we wtorek normalnie czułam każdy mięsień w rękach. Dziś jeszcze obcięłam katalpy - 3 godziny mi to zajęło ale jestem zadowolona z efektu. Nana standardowo ogłowiona ale i z lekka prześwietlona. Zauważyłam, że jak ma mniej liści/gałęzi to i grzyba nie łapie tak ochoczo. I ogólnie jest wtedy taka lżejsza w odbiorze wizualnym. Natomiast Aurea została bardzo mocno zredukowana. Przez ostatnie lata jej nie cięłam i nabrała takiego pękatego kształtu. Gałęzie każda w inną stronę, zacieniały już wszystko pod spodem. Teraz jest mega fajna, wysmukła. Mam nadzieję, że dzielnie zniesie takie dosyć radykalne cięcie bo teraz zostało jej dosłownie połowa. Nic, pożyjemy - zobaczymy efekty już w czerwcu.
Zdjęcia po cięciu pokażę jutro bo skończyłam jak zwykle po ciemku
A tak wyglądały przed fryzjerem

Bukszpanowe kule do wymiany. Zostaną na razie tylko dwa skrajne od płotu. Cała ta część z kamieniami na froncie będzie zmieniana a kamienie usuwane.

Jestem pod wrażeniem twoich kul, jakie one zgrabne ! I ile ty masz tulipanów! Pięknie, każdy zakątek dopracowany.

Ta cebulica jaka piękna, zapisuję, pasowałaby mi.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 22:51, 13 kwi 2023

Do góry
Monika83 napisał(a)

Nie jestem fanką żółtych narcyzów, ale ten jest niesamowity. Jaka to odmiana?
Sałatka pokrzywowa 22:24, 13 kwi 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)

Z czego jest ten ogranicznik? Jakaś metalowa taśma? Jaką ma wysokość?
Ogrodowe wariacje 22:21, 13 kwi 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Wiaan, to jest ta część, gdzie rośnie hakuro samotne?
Kolor hiacyntu piękny! Dla mnie zapach zbyt intensywny, hiacynty tylko w ogrodzie .
Słaby węch po covidzie?

Nie, to jest tył domu, tak jest od drugiej strony, to właśnie tutaj będziemy powiększać taras.
Z węchem to już sama nie wiem, od lat alergia, operacja przegrody nosowej, a po covidzie się nasiliło.

Grzebiuszka ziemna 21:45, 13 kwi 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Witka - dzięki za "inspirujące"
tak, doceniam miejsce w którym mieszkam, jak chcę w Bieszczady, wystarczy, że wyjadę kawałek za miasto na Wysoczyznę Elbląską i Bażantarnię (Natura 2000), jak chcę na Mazury, wystarczy, że kawałeczek na Drużno podjadę (Obszary Chronionego Krajobrazu), Rezerwat przyrody Buki Wysoczyzny Elbląskiej, Rezerwat Kadyński Las, Piuropusznikowy Jar itp, itd. rezerwat ptactwa też blisko w kilku miejscach, nad rzekę Elbląg wystarczy do połowy miasta podjechać, przecina miasto na pół.
Moje miasto też lubię, jest w nim dużo zieleni, parków, bardzo mało miejsc obskurnych jak w wielu miastach, nawet na peryferiach. Moja rodzina zachwycona była. Blisko Krynica Morska (tam rodzina), ujście Wisły w Mikoszewie - bardzo lubię to miejsce szczególnie przed sezonem turystycznym.
Chyba muszę przestać z tym reklamowaniem miejsca, bo jeszcze mogłabym długo Teraz mieszkam za miastem, ale blisko bardzo.
Orchidee też poczuły wiosnę i zostały nagrodzone wyjściem na spacer i kąpielą w deszczówce, taki wypas

Ach, nie ma za co, wszyscy zaglądający się inspirują i piszą o tym
Notuję wszystkie wskazane prze Ciebie miejsca, z mapą Green Velo dotrę tam na pewno.
Piuropusznikowy Jar, już sama nazwa brzmi cudownie. Szkoda, że tylko tyle zareklamowałaś
Widzę, że masz też rękę do roślin doniczkowych, ja niestety tymi umiejętnościami nie mogę się pochwalić. Ba! orchidee! Podziwiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies