Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

An_na 20:53, 02 wrz 2023

To prawda Judith, uczucie samozadowolenia jest bezcenne
Mój mężaty, niedowiarek, furczał pod nosem, że mu trawnik zabieram, że patio wymyśliłam, blaszaka przemalować kazałam itd. itp
Aż pewnego dnia zaprosiliśmy jego kolegów z żonami na grilla...
Zachwytom nie było końca, a eM puchł z dumy i wielce zadowolony potwierdzał, że tak, oczywiście, on tymi rencami zrobił patio i huśtawkę, darń zrywał i ogólnie wspierał i kibicował

Teraz jak dęby wybierał i sadził to już ogrodnik pełną gębą Chodzi i sprawdza czy rosną, czy aby podlać nie trzeba
An_na 20:24, 10 wrz 2023

Magnolia z biedry, chyba Susan, dwulatka, pierwszy raz mi zakwitła. Jestem lekko w szoku
Ma raptem trzy pąki, ale zawsze to coś

LIDKA 21:10, 10 wrz 2023

Mój chłop też lubi jak ktoś przyjdzie i chwali. I widze że go cieszą pochwały. Czasem mu pokazujesz wpisy z forum. Humor od razu lepszy.

Widoczki z tarasu masz niczego sobie. Nice
An_na 14:15, 17 wrz 2023

Pochwały są mocno motywujące
Miło, jak ktoś docenia

Na taras jeszcze pergola i będzie git
An_na 14:27, 17 wrz 2023

Siłą rozpędu pociągnęłam, a raczej dopiero ciągnę dalej rabatę dębowa wzdłuż ściany domu. Z dębowej zrobiła się laurowiśniowa
Dostałam 3 fajne krzaczki od koleżanki. Niestety mają mocno pokiereszowane korzenie, nie wiem czy się przyjmą. Posadziłam i podlewam. Zobaczymy.
Przesadziłam do nich dwa trzcinniki brachytrychia, wetknełam gałązki rozchodników ukorzenione w wodzie. Niesamowite jak łatwo się ukorzeniają

W koszyku czekają jeszcze 3 cisy Taxus Baccata na kulki, 2 jeżówki Green Jewel i 1 Pink Eye.
Wkurzała mnie ta wiecznie przysychajaca trawa przy opasce.
Wystawa mocno słoneczna i zaciszna, typowa patelnia. Pozostaje mieć nadzieję, że te rośliny dadzą tam radę.

Ps. Zdecydowanie wolę ryć, kopać, zrywać darń i przesadzać niż plewić
ajka 14:49, 17 wrz 2023

Ja też polubiłam siedzenie na tarasie poranne i wieczorne Mąż też już pokochał ogród i tak samo cieszy się jak ktoś przychodzi i chwali i pyta kto projektował i kto wykonuje te wszystkie prace na ogrodzie. Trudno uwierzyć i nam: że sami, że tymi ręcami I, że jeszcze całkiem niedawno jak okiem sięgnąć był trawnik. A tu wychodzisz przed dom i bujny ogród, szok w jakim tempie to wszystko rośnie
An_na 15:00, 17 wrz 2023

No właśnie jak sami i tymi "rencami" to satysfakcja podwójna
Rośnie, oj rośnie
Jak sadziłam małe roślinki, to wydawało mi się, że zachowuję odpowiednie odległości. A teraz trzeba będzie w niektórych miejscach przesadzać bo kipi.
Hibiskus mi się dusi biedaczek, posadziłam go za blisko tui. Malutki był, a teraz kawał krzaka. I najlepiej by było zabrać go w inne miejsce, ale jeszcze nie wiem gdzie.
Takie mam niedzielne rozkminki
An_na 07:26, 18 wrz 2023

Wrześniowy poranek

An_na 07:31, 18 wrz 2023

An_na 07:32, 18 wrz 2023