Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 24 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Hi hi hi ...
A wiesz, póki co, skusiłam się na cebulki z B

U nas jeszcze nie ma cebul w B ale mam ulotkę i na pewno skuszę się na tulipany w kolorze fioletowym oraz szafirki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:13, 24 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Pokaże zdjęcia dla osób o silnych nerwach
...przyznaje że o trawnik nie dbałam wogole i ze przesechl.i ze na tym.fragmencienjest mega klepisko i jest to miejsce do kapitalnego "remontu" trawiastego ale czy to nie dziwne ze nie plamami a kratką schnie?????

mnie to przypomina to

może pod trawnikiem ziema wysycha i pęka podobnie?
Ogrodowe przygody 22:09, 24 sie 2015

Do góry

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:08, 24 sie 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
A wczorajsze twoje zkupy to do donic czy na rabaty ?

Małgosiu
Wczoraj kupiłam tylko kilka wrzosów do donicy żeby zastąpić niecierpki, które padły podczas urlopu

Moja bajka 22:08, 24 sie 2015

Do góry
Ha, ta pokrzywka brazylijska faktycznie super się ukorzenia . Zerwałam czubek rośliny, wstawiła do wody na 7-10 dni i jest nowa roślinka

A to "nasz" Henio (choć właściwie nie wiem czy to on) . Wygląda na to, że czuje się jak pan na włościach, nawet nie zawsze się w kulkę zwija jak jesteśmy blisko. A dziś byłam bardzo blisko niego .

Hirutkowy raj:)) 22:07, 24 sie 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Ależ cudniasta !!!
Co to za odmiana?

Aniu to limka,sadzona wiosna 2013.Anabell sa najstarsze z 2012 ale w tym roku juz sa brzydkie,cos nie tak z nimi zrobilam a iten upal,one kwitna najwczesniej
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:06, 24 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Gosiu całe szczęście, że ten koszmarny remont, który Cię tak męczy nie będzie trwał wieczność...i całe szczęście, że nie odebrał radości i chęci na ogrodowiskowe spotkania...miło Was było zobaczyć tak uśmiechniętych

Buziaczki zostawiam, no i gratulki na 1000 -ka
Dla Ciebie "Twoje Moje" floksy

Julcia dobrze że u Ciebie kwitną U mnie zakwitły i natychmiast wyschły.
Buziaki
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:06, 24 sie 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Piękniasty pozdrawiam
Ogrodowe przygody 22:04, 24 sie 2015

Do góry
tak wyglądała rabata po ścięcu w lipcu

a tak teraz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:03, 24 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Pan Bóg raczy wiedzieć

Hi hi hi ...
A wiesz, póki co, skusiłam się na cebulki z B
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:03, 24 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Ale fajnie uchwyciłaś ważkę
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:03, 24 sie 2015

Do góry
Wracając do mojej rabaty to chyba Iwcia ma rację, ze tam za wąski pasek. Poustawialam doniczki no i ciasnota.Chyba będę musiała tą rabatę kamienna poszerzyć o ten pas gdzie stipa rośnie, oczywiście stipa zostanie tylko jedną z prawej przesadze, i dosypie kamieni
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:02, 24 sie 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
no trawka piękna!!! i następny dylemat tym razem skarpetkowy pozdrawiam ciepło

Skarpeta to pikuś.
Jest inna sprawa - coś mi zjada rośliny
O, takie coś
Na dereniu

Na cisach

Na buksie

Kompozycje z trawami w roli głównej 22:02, 24 sie 2015

Do góry
Witam serdecznie.
Mam taki kawałek do zagospodarowania. Umyśliłam sobie żeby obsadzić go trawami. Co mi zaproponujecie?
Dodam, że słońce jest tam przez cały dzień a ziemia jest piaszczysta.
Proszę o propozycje. Sosna jest do wykopania.

pozdrawiam, Gosia

Roztoczańskie klimaty 22:02, 24 sie 2015

Do góry

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:02, 24 sie 2015

Do góry
Gosiu całe szczęście, że ten koszmarny remont, który Cię tak męczy nie będzie trwał wieczność...i całe szczęście, że nie odebrał radości i chęci na ogrodowiskowe spotkania...miło Was było zobaczyć tak uśmiechniętych

Buziaczki zostawiam, no i gratulki na 1000 -ka
Dla Ciebie "Twoje Moje" floksy

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:01, 24 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
I Ascot... coś słabiutka aktulanie... Ale kolor boski. Bardzo zdrowe krzaczki te Tantau sa u mnie.

Piękna ta Twoja Ascot
Dzieki Tobie juz sobie kupiłam 3 szt, przyjechały ładne krzaczki i nawet będą za chwilę kwitły, więc czekam niecierpliwie. Posadzone na patelni, ciekawe czy sobie poradzą. Jak nie to poszukam im inną miejscówkę.
Standardowo - prośba o pomoc rabata przed wejściem 22:01, 24 sie 2015

Do góry
Witam
to mój pierwszy post na tym forum, wiec bardzo proszę o wyrozumiałość zarówno w kwestiach technicznych jak i merytorycznych Oczywiście Wasze forum i ogrody pochłonęły mnie bez reszty. Też zaczynam swoją drogę z ogrodem, ale nie mam śmiałości by pokazać cały mój pseudo-ogród. Wymyśliłam sobie sprytnie, że może po jednej rabatce będę się odkrywać, prosić o rady, stosować się i tak kroku po kroku... może bedę miała w końcu coś do pokazania. Zacznę więc od rabaty przy wejściu: jest półokrągła (nie patrzcie na to siano zamiast trawnika, myślałam że damy radę bez systemu nawadniania, jednak już zmieniłam zdanie ... choć to dopiero przyszłość). Ale wracając do rabatki - wystawa zachodnia, na razie posadziłam tam thuje danica, dwa różaneczniki yakushimanum, świerk white daisy i dwa świerczki jakieś takie karłowate. Patrząc na Wasze rabaty i przedogródki widzę jakie to moje jest mizerne - pomóżcie proszę zrobić z tego coś ładnego. Myślałam o podsadzeniu tego dereniem kanadyjskim (okrywowym), albo czymś podobnym, choć nie wiem czy do dobry pomysł. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
Ogrodowe przygody 22:01, 24 sie 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:00, 24 sie 2015

Do góry
Mateusz chciałem zamawiać projekt, ale stwierdziłem, że sam też sobie poradzę, przecież to nie może być nic skomplikowanego Troszkę czasu straciłem na czytanie i doszkalanie się, ale myślę, że będzie działać... kiedyś się okażę
Berlin bardzo miło wspominam... matko to już 8 lat minęło jak tam byłem.
W Warszawie byłem w kilku ciekawych miejscach, nawet podziwiałem panoramę z najdroższych apartamentowców... co tam że nie były jeszcze gotowe

Taka szkółka w pobliżu to prawdziwy skarb No, a życie to nie tylko ogród

Marto wiem wiem, czasem jednak

Ewo tak mam silną wolę i kupiłem tylko planowaną jedną jeżówke w ilości sztuk 5, wszystko zgodnie z planem
Co nie zmienia faktu, że auto miałem troszkę załadowane, ale to już nie dla mnie

Łukasz no szybko bo szybko, ale ważne że zobaczone, zaproszenie cały czas aktualne

Olu oj kusiły mnie straszne, a to tylko garstka tego co było trzeba się trzymać i dziękuje.

Gosiu co zrobić nie zawsze jest dobrze chociaż czasem troszkę za długo
Pytałem w bylinowym czy we wrześniu mają wolny weekend i niestety nie mają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies