Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:00, 24 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aga jeżeli są mocno wyrośnięte to trzeba podzielić całe żurawki przez ukorzenieni pędów tylko uprzedzam, że takie grube zdrewniałe pędy nie zawsze dobrze się ukorzeniają, najlepiej zrób zbliżenie, albo chociaż odmianę podaj

Berry Smoothie. Takie maleństwa sadziłam zeszłego roku...
Ogólnie wiem jak się dzieli żurawki, ale nie wiem co robić z takimi co mają taki jakby pieniek. Wydaje mi się że była instrukcja u Ciebie ale nie mogę się dokopać .

Tutaj jest jeden pieniek z odrostami

Tutaj sprawa jest jasna, bo odrosty rosną osobną i podzielić łatwo.

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:58, 24 lip 2015

Do góry

a to mój pochłaniacz czasu

fotki się wolno wgrywają, więc może uda mi się więcej ogrodu pokazać później, pozdrawiam zaglądających
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 11:58, 24 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)

Śliczne te domki
Gdzie takie można kupić?
W kamiennym kręgu od początku 11:57, 24 lip 2015
Do góry
GorAna napisał(a)

Bardzo ładnie się dopełniły, podoba mi się ogromnie i kolor i samo ujęcie
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:55, 24 lip 2015

Do góry

przywrotnik przekwita i całe szczęście bo pożera mi wszystko do okoła i będę mogła go z czystym sumieniem ciachnąć....w wolnej chwili

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:54, 24 lip 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga mam pytanie w jaki sposób są przymocowane belki do nód stołu?
Ogród na Batuty 11:54, 24 lip 2015

Do góry

Dziewczyny, chcemy kupic 3 brzózki Doorenbos. Pierwotny plan był taki jak na moim nieudolnym planie, ale juz sama nie wiem gdzie je wcisnąć. Po lewej są szmaragdy potem planowo brzózki a pomiędzy brzózkami a hustawką borówki (4 szt).
To bordowe drzewko to ma byc buk rohan obelisk lub dawyck purple, bo jakoś mi tam za zielono i jak tak patrzę to te brzózki przestają mi tam pasować. Może dać je w rzędzie na prawą stronę na rabatę pomiedzy domkiem a basenem. Tam nic oprócz nigdy nie ma???? A może buka wywalić????
Kurcze same dylematy
Moja "przyziemna" :) pasja 11:48, 24 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Dziś założyłam pułapkę, ciekawe z jakim rezultatem . Powinnam wykopać mniejszy dołek, na długość tej rurki, ale nie pomyślałam w pośpiechu o tym .

Jagoda, wiem tylko tyle, ile napisałaś i widzę tylko to, co pokazałaś, dlatego się pomądrzę, może zbędnie
Pułapkę zakłada się w kanale, którym chodzi kret. Trzeba poszukać takiego kanału. Powienien iść poziomo. Następnie odkopać ten kanał i oczyścić z ziemi na jakieś 20 cm w każdą stronę. chodzi o to, że jeśli kanał jest zawalony, to kret te nadmiary ziemi popycha przed sobą. I jeśli wepchnie tę ziemię do pułapki, to pułapka się zamknie i kret już w nią nie wejdzie. A dlaczego z obu stron? Bo nie wiadomo, z której strony nadejdzie
Miejsce wykopu i umiejscowienia pułapki przykryć czymś (ja używałam czarnej maty położonej na deckach), żeby w tunelu nadal ciemno było. I żeby przewiewu nie było. Bo jak kret zobaczy światło albo poczuje powietrze, to nie mam mowy, żeby tędy przeszedł. To mądrale są
Mój ogród pod górkę... 11:48, 24 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wypadzik po "bułki"

te malutkie to takie same jak moje.
Po ile je nabyłaś i te większe też?
Fajne ma zaopatrzenie w jeżówki ta Twoja szkółka przy piekarni
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 11:43, 24 lip 2015

Do góry
Posadziłam wiosną 3 śliwy Nigra, kupiłam je już z owocami. W tej chwili owoce są wielkie, już zaczynają wyglądać jak śliwka renkloda prawie, kwaśne strasznie Ale jak myślicie, czy przez to, że są owoce, to samo drzewko nie rośnie i kieruje swoje siły w owoce? Mam wrażenie, że nie urosło ani trochę po posadzeniu. Śliwa, którą mam czwarty rok rośnie jak szalona a nigdy owoców nie miała.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:42, 24 lip 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Agatko jakie wymiary ma twoja duża kałuża?

Ciężko zmierzyć, ale na oko to ma 10m x 5m i głębokość 1,20, w miejscu, gdzie grzybień się zagnieżdził

Mój ogród pod górkę... 11:36, 24 lip 2015

Do góry
Wypadzik po "bułki"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:27, 24 lip 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

To zdjęcie jest urocze ! Uśmiechnęłam się na jego widok

a tak się roślinki ładnie przytuliły Też mi się duecik spodobał
Hana75 napisał(a)

Świetne to zdjęcie, kici kamuflaż się udał. Moja Tosia często chowa się za tujami.
Jest czarna i wieczorami w ogóle jej nie widać
A różowa jeżówka z "dziećmi" - super, jeszcze takiej nie widziałam.

A czy Twoja kicia lubi polowac? Bo nasz tak i czasem się tak chowa i potem wyskakuje nagle przed/za osobą. Jesli przechodzisz,jest ciemno i kota nie widzisz to można na zawał zejść

jazzy napisał(a)
Pięknie u Ciebie!
Też jestem zdania, że białe agapanty to jest to!
Pozdrówka

Słodkie to twoje avatarowe zwierzątko
Dzięki i pozdrawiam!
leon60 napisał(a)

na razie grill się robi bo ma stanowić część konstrukcji, idzie jak flaki z olejem bo eM ciągle w pracy... ale altana będzie wcześniej czy później ale musi być
cium cium

Ahhhh to pokażesz grilla choć? bo wiesz, takie różne etapy pracy to też ekcytująca sprawa. ale pewnie do końca lata się wyrobicie,prawda?
ela_z napisał(a)

Przytulaśne te Twoje jeżówki

Tylko ta trawa w koło kole... może jeżówki dla odmiany chcą być przytulaśne?! hehe
baraga1904 napisał(a)
...widzę że ogród wypiękniał bardzo jeźowki królują...
...czy temu kotkowi to aby wygodnie? Ice dance ma liście jak zylety?

Kot uwielbia się chować w ogródku, ma swoje miejsca leżakowania, które mi z kolei nie pasują bo czasem toto się uwali na roślinach i całe zadowolone jest zwierzę
Dzięki za miłe słowa. Ogród jeszcze musi wypięknieć, musi się postarać główny pracownik ogrodowy Jeżówki dopiero co zaczynają. Ice dance nie dotykałam, ale pomacam
Pszczelarnia napisał(a)
A JC co to za róża?
I ostatnia jeżówka jak się nazywa?

Teraz siedzimy i tylko patrzymy na to, co należy zrobić. U Was też takie upały?

JC to Jubilee Celebration D.Austin. Super pachnie, kwiat piękny, dość spory. Kolor taki łososiowy.
Nazwę jeżówki sprawdzę jak będę w domu.
U nas upałów nie ma, nawet wielkiego słońca też nie... może jednak w weekend zrobię część rabaty kwadratowej. Jeszcze popatrzę na prognozy.
Ogródek Niny 11:22, 24 lip 2015

Do góry
Wczoraj sciagnelam część darni pod wiśnia. Teraz muszę się zastanowić co w żwirowa rabate posadzić zeby przeżyło pod wiśnia.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:18, 24 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Obrazków było mało, wiec obejrzałam cały lipiec

Basen miałaś już wcześniej, czy ja go dopiero pierwszy raz widzę.

Basen jest od samego początku odkąd mieszkamy, tylko zarośnięty jest u mnie i osadzony jakby we wgłębniku

obrazków nie było, bo czasu też brakowało, a z fotami nadrobię u Ciebie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:16, 24 lip 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
W tak pięknym ogrodzie tylko piękni goście mogą być
Motyl wspaniale wkomponował się w Twoje rabatki Sprawia wrażenie nie gościa, a zadomowionego mieszkańca

Paź Królowej odpoczywała sobie na jałowcu, szkoda tylko, że obietyw mialam pomaziany, ale to przez tą ulotną chwilkę
To jeszcze raz moje ulubione kolory klonów

i motylowa Królowa
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:55, 24 lip 2015

Do góry
Karol99-
ewsyg-jak zawsze Twoje słowa mnie rozpieszczają
Ala106-dziękuję ja też ostatnio wymiękam, ale wkrótce to się zmieni i będę siedzieć u Was na ogródkach i sobie poogladam i powzdycham
Milka- Irenko Skorpiona nie widzę, u mnie taki gąszcz, że mógł się zatracić, francuski tamaryszek jest bardziej różowy od tego wczesnowiosennego, fajny efekt, bo widać go z oddali
Szemusia-o stipach mogę powiedzieć, że znam je od dawna, ale udało mi się teraz je przezimować i powiem ,że bardzo je lubię
Rench-sielanka powiadasz, taaaak.....zaczynam wkrótce urlop i czas w końcu zabrać się za ogród
Kindzia-dziękuję, już się cieszę na myśl o nasionkach, deszczu u nas wczoraj jak na lekarstwo, upały i duchota dokuczają, a miały przejść olbrzymie burze, fajnie jest wieczorkiem posiedzieć przy odgłosach świerszczy i cykad
ivvvona-miło mi, że wpadasz
Kasya-o oszczędzaniu wolę nie pisać, budżet domowy świeci pustkami, dobrze, że ogród sam sobie radzi, moja rola teraz to przesadzanie siewek na nowe miejsca i zbieranie nasionek
Pytałas o klona Orange Dream, to silnie rosnąca stara sprawdzona w naszym klimacie odmiana, ale rośnie typowo dla klonów japońskich, drobne towarzystwo mu nie zaszkodzi
zawitka-ni mylisz sie to ta czerwona firletka chalcedońska, nasionka pozbieram dla Ciebie, już dojrzewają

Serdecznie Was pozdrawiam z gorącego ogrodu

Mój mały ogródek 10:42, 24 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
ja nasturcje chce na ogrodzenie puscic , jedna wykopie , bo mi włazi na paprotke

rozwar 2 rok

jeżówka cinnamon cupcake ogromna

Nie wiedziałam, że rozwar zimuje.

Nie mam tej jeżówki. Ciężko będzie zebrać z niej nasiona. Te pełne razcej słabo zawiązują nasiona.
Skąpana w słońcu 10:37, 24 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
ja tez sie ciagle zachwycam jeżówkami , moje od tamtego roku nic więcej nie podrosły maja po 1 - 3 kwiatków , z odmianowych 2 zgniły ale moze faktycznie za głęboko posadzone były ,

Tereniu, wiosna zasilam jeżówki i wszystkie rośliny obornikiem. Kupuję granulowany lub suszony i podsypuje. Garść na dużą jeżówkę, pół garści na mniejsze. Teraz też jeszcze je możesz zasilić tylko może w mniejszej ilości. Lub jeżeli masz gnojówkę to je podlewaj, na pewno się wzmocnią

jeżówki, jeżówkami, ale jemy juz swoje pomidory

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 10:30, 24 lip 2015

Do góry
trochę się pozmieniało, nie ma jeszcze szału ale się staram opanować temat
przedogródek było

jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies