Na gorąco: kupiłam taki rdest w Pęchcinie, ale był bez karteczki dzwoniłam dziś do nich, ale chyba zapomnieli oddzwonić. Chciałam się dopytać co to za odmiana, bo o ile dobrze pamiętam, pan mówił wtedy, że wyrasta bardzo wysoki, to byłby nieduży problem, gorzej, jeśli jest inwazyjny
Ktoś ma, ktoś wie?
Pomóżcie kochani czy owe rabatki dobrze wygladają i czy pasuje to tu do jasnej kostki (jeszcze jej nie ma ale jest w planach-no chyba że w brązie będzie to lepiej wygladąć). 1 -żółta trzmielina 2- miłorząb mariken 3-bordowe żurawki 4-cyprysiki zielone 5- hortensja lub rh. A może zamiast żółtej trzmieliny dać zieloną a marikena zastąpić żółtym cyprysikiem na pniu? Rabata praktycznie cały czas wystawiona na patelnię
Dostałam dziś roślinki od Bogdzi : liliowce, parzydło miniaturowe, nachyłek żółty i rudbekię . Roślinki już posadzone i cieszą . Bożenko dziękuję
z lotu ptaka
Miło mi, że mnie odwiedziłaś róż mam troszkę testuję odmiany i już wiem, że zostaną ten najbardziej wytrzymałe i najbardziej kwitnące. Na pewno Artemis i Pastella Crocus sprawdzę i jeszcze marzy mi się Eden.
Jazzy ja chyba też jeszcze u Ciebie nie gościłam... czas to nadrobić
a u mnie proszę bardzo rozgość się na ... trawce bo niestety ławeczek jeszcze nie mam za to z przyjemnością poczęstuję Cię borówkami, poziomkami i herbatką s sokiem z malin
głazy kupiliśmy u miejscowego handlarza 5 lat temu, nawet nie wiem czy ma je jeszcze w ofercie...