Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nadzieja na piękny ogród 12:10, 31 sie 2015

Do góry
Moja rozplenica oszalala w tym roku. Zaslonila mi cale swierki na pniu. Mam zamiar ja przesadzic w przyszlym roku przed winobluszcz a przy okazji ja podziele bo strasznie sie rozrosla przez te 2 lata co ja mam. Nie sadzilam ze ona bedzie taka wielka.
Zdjecie troche kiepskie bo z tel. z reszta strasznie slonce swieci i ciezko zrobic lepsze.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:08, 31 sie 2015

Do góry
rozark napisał(a)

mam nadzieję, że mnie lekarz nie okłamał i z ptaszkiem będzie wszystko dobrze

???????????????????
U mnie przez kilka lat gnieździły sie w budce i młode miały. Mam zdjęcia i samca i samiczki . Samiczka nawet sie nie bała i z odległosci metra pozowała do zdjec ,w locie też mam zdjecie. Bardzo fajne ptaszki.
Ogród w cieniu brzozy 12:02, 31 sie 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za dobre słówka, cieszą bardzo.
Alinko, u nas też ksiądz z ambony coś tam mówił ale o karach nie słyszałam, a różnie jest i u mnie, w jednych miejscach lepiej w innych gorzej.

Dla Was moja mieszanka jednorocznych na rabacie.

Z różyczką.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:00, 31 sie 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Pomponella

Louise Odier

Florentina

Anisade

Pomponelli najbardziej zazdroszcze, moja padła po zimie.
Moja Pastella zakrzyczana przez inne rosliny, musze ja jesienia przesadzic....nie powtarza kwitnienia niestety...
Pozdrawiam
Małymi kroczkami do celu... 11:54, 31 sie 2015

Do góry
Dziewczyny mam pytanie, wczoraj jak dokupywaalam jeszcze tulipany w B. wzięłam sobie cebulki Liatry, mogę ją posadzić teraz w ogrodzie, albo w doniczce, która będzie w garażu,czy zaczekać do wiosny?

Lawendowy zawrót głowy 11:51, 31 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
uczyniłam i troche tych hortek poszło ))Sebkowy wianek dla Ewci bardzo mis sie spodobał Ewciu tez dla Ciebie wirtualnie wiem, ze nie taki cudny ja od Sebka ))

buziolki poniedzialkowe )

Ślicznie macham poniedziałkowo
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:50, 31 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Posadzone Perovska to Lacey Blue. Mam nadzieję, że jej będzie tu dobrze bo niesamowicie mi się podoba
Przy okazji sadzenia ułamane gałązki wyzbierałam i włożyłam do wody. Może puszczą korzonki. Czy lepiej w ukorzeniacz i w ziemię od razu? Chociaż to chyba niezbyt odpowiedni czas jest.

ja bym do ziemi wcisła jakby miało coś być to tylko w ziemi i mokro
Pięknie to wygląda cieszę się że u mnie byłaś ;D
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:48, 31 sie 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Łan perowskiej to już nie marzenia

Jaaacie super od razu będzie busz
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:46, 31 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Ludziska, chcę posadzić zawilce w miejscu które zaznaczyłam na zdjęciu. Na wiosnę i wczesnym latem kwitną tam najpierw tulipany, a potem orliki. Potrzebuję coś od sierpnia. Zawilce wydają mi się dobrym rozwiązaniem. Polecono mi tu Honorine Jobert. Chcę koniecznie białe kwiaty. Chryzantema, która rośnie zaraz obok ma na zdjęciu 80 cm. Będzie większa. Lwie paszcze przekreślone, bo są jednoroczne i w przyszłym roku tam ich już nie będzie.

Dobry ten mój pomysł? Czy może coś innego polecacie?

Wiesz Ewcia pomysł jest dobry tylko weź pod uwagę że one lubią też mieć dla siebie miejsca wstawię Ci fotkę moich teraz mają drobne kwiaty przez suszę i potrafią jeszcze większe urosnąć i dość dużo liścia mają Moje nie są białe ale na pewno tak będą Twoje rosły

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:43, 31 sie 2015

Do góry
Dziękuję Danusiu, na zdjęciu są doły wybranej lokalnie kiepskiej ziemi, będziemy nawozić dobrej ziemi pod te krzewy i klon. Wybrany grunt na ok 80-100cm.
Tam ściśle wejdzie jeden obok drugiego jakieś 7 Smaragdów Mam 3 bo tyle weszło mi wczoraj do auta

Chciałabym rozjaśnić towarzystwo klona Hakonechloa w nogach. Mam Tatarak trawiasty, ale nie tego efektu oczekuję. Obok Berberys Th.Maria.

Mam cisy Hicksi, ale one są za ciemne dla mojego klona. Bardziej odpowiada mi zieleń Smaragdów.
Ogród Mirelli 11:41, 31 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

to sa cudenka Mirelko )))
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:40, 31 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
no i w sobotę udało się zrobić prawie wszystko oprócz plewienia w przydomowym i łubinowej, za to zrealizowany plan niespodzianki.....

miejscówka dla zakupu ze złomowiska

Posłuchałam Justynki i jej inspiracji z Anglii

Ale śliczne.
Mój ogród nad rzeką... 11:39, 31 sie 2015

Do góry
I tyły wszystkim znane.
Miskant Gracillimus.

Lawenda nieśmiało zakwitła Liczę na nią w przyszłym roku.

Kulki w kocimiętce. W przyszłym roku wymienię ją na moją ulubienicę Blue Moon.

Vanilka utworzy szpaler na tle choin kanadyjskich. Tu w towarzystwie stipy, kocimiętki i miskanta strictusa, który też pewnie znajdzie inne miejsce, bo wprowadza mi tu chaos.

Przy placu zabaw w tym tygodniu też będą zmiany. Pod domkiem będą rosły wszystkie hosty Fortune'a które mam, a jest ich sporo.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:36, 31 sie 2015

Do góry

jeszcze tylko ściany trzeba pomalować na drugą warstwą i będzie miodzio

bardzo jestem z tego zakupu zadowolona
Dzięki jeszcze raz Alinko za podpowiedź
Lawendowy zawrót głowy 11:35, 31 sie 2015

Do góry
uczyniłam i troche tych hortek poszło ))Sebkowy wianek dla Ewci bardzo mis sie spodobał Ewciu tez dla Ciebie wirtualnie wiem, ze nie taki cudny ja od Sebka ))

buziolki poniedzialkowe )

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:32, 31 sie 2015

Do góry

szkoda, że nie jest odrobinę dłuższa byłoby ładniej, ale to i tak fuks był

krótszy kawałek też ma swoją miejscówkę i bardzo mi się tam podoba, choć Kondzio nie był przekonany do mojego pomysłu, uważam, że tło podkreśliło wzór

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:28, 31 sie 2015

Do góry
no i w sobotę udało się zrobić prawie wszystko oprócz plewienia w przydomowym i łubinowej, za to zrealizowany plan niespodzianki.....

miejscówka dla zakupu ze złomowiska

Posłuchałam Justynki i jej inspiracji z Anglii

Wszystkiego po trochu 11:25, 31 sie 2015

Do góry
Leonardo jeszcze raz, zdecydowanie lepiej wybarwione kwiaty jak nie ma upałów

Chippendale

Princess Margareta Crown, przepiękna

cudowna Elfe

Mój ogród nad rzeką... 11:25, 31 sie 2015

Do góry
I nowy zakątek. Kilka bukszpanowa w hostach. Za nią azalia Cannon's Double. Kulka rozczochrana, ale nie będę już jej ciąć.

Azalia ma mieć taki kwiat.

Przed azalią żurawki Palace Purple. W tle miskanty Variegatusy. Malutkie.

Rabatka będzie dosadzona w tej strony tarasu w tym tygodniu.
Muszę pojeździć po szkółkach, bo chcę kupić trzy duże jałowce Suesica.

Przesadzony jałowiec stricta variegata.

I w szerszym kadrze.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:23, 31 sie 2015

Do góry
Acha.. i proszę o mroźną zimę... wiem , wiem będą straty.. ale może wymrozi te paskudy w ziemi... żrą już nawet róże.. zbieram opuchlaki z róż!!!! Zbieram z host, z żurawek , hortensji.... i pomyśleć że przez tyle lat nawet opuchlaka nie widziałam na oczy
W wolny dzień jadę po wrotycz.. ręce już mi odpadają od tych konewek .. ale za 3 dni zapowiadają deszcz, deszcz, deszcz i zimno.. znów będziemy narzekać

To koronki opuchlakowe..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies