Dziewczyny mam pytanie, wczoraj jak dokupywaalam jeszcze tulipany w B. wzięłam sobie cebulki Liatry, mogę ją posadzić teraz w ogrodzie, albo w doniczce, która będzie w garażu,czy zaczekać do wiosny?
Wiesz Ewcia pomysł jest dobry tylko weź pod uwagę że one lubią też mieć dla siebie miejsca wstawię Ci fotkę moich teraz mają drobne kwiaty przez suszę i potrafią jeszcze większe urosnąć i dość dużo liścia mają Moje nie są białe ale na pewno tak będą Twoje rosły
Dziękuję Danusiu, na zdjęciu są doły wybranej lokalnie kiepskiej ziemi, będziemy nawozić dobrej ziemi pod te krzewy i klon. Wybrany grunt na ok 80-100cm.
Tam ściśle wejdzie jeden obok drugiego jakieś 7 Smaragdów Mam 3 bo tyle weszło mi wczoraj do auta
Chciałabym rozjaśnić towarzystwo klona Hakonechloa w nogach. Mam Tatarak trawiasty, ale nie tego efektu oczekuję. Obok Berberys Th.Maria.
Mam cisy Hicksi, ale one są za ciemne dla mojego klona. Bardziej odpowiada mi zieleń Smaragdów.
Lawenda nieśmiało zakwitła Liczę na nią w przyszłym roku.
Kulki w kocimiętce. W przyszłym roku wymienię ją na moją ulubienicę Blue Moon.
Vanilka utworzy szpaler na tle choin kanadyjskich. Tu w towarzystwie stipy, kocimiętki i miskanta strictusa, który też pewnie znajdzie inne miejsce, bo wprowadza mi tu chaos.
Przy placu zabaw w tym tygodniu też będą zmiany. Pod domkiem będą rosły wszystkie hosty Fortune'a które mam, a jest ich sporo.
uczyniłam i troche tych hortek poszło ))Sebkowy wianek dla Ewci bardzo mis sie spodobał Ewciu tez dla Ciebie wirtualnie wiem, ze nie taki cudny ja od Sebka ))
Acha.. i proszę o mroźną zimę... wiem , wiem będą straty.. ale może wymrozi te paskudy w ziemi... żrą już nawet róże.. zbieram opuchlaki z róż!!!! Zbieram z host, z żurawek , hortensji.... i pomyśleć że przez tyle lat nawet opuchlaka nie widziałam na oczy
W wolny dzień jadę po wrotycz.. ręce już mi odpadają od tych konewek .. ale za 3 dni zapowiadają deszcz, deszcz, deszcz i zimno.. znów będziemy narzekać
Z wiekiem się wzmocni, ale gałązki ma zawsze dość kruche.
Pokrój taki miotlasty ma... taki jej urok.
Moja wysoka jet związana ..
Niska rośnie jak chce, ale na po przesadzaniu kolejnym, wiec się zbiera w sobie.
Na pewno jest to roślina która nie ma uporządkowanego pokroju.