Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:27, 18 lip 2015

Do góry
I również nowa u mnie Pomponella

Hortensja Anebelle- ja ją chyba najbardziej lubię- tylko narazie nie podparta i sie boję
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:23, 18 lip 2015

Do góry
Jeden z ostatnich moich nabytków- warto było- jak dla mnie cudny kolor- róża Minerva
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 11:41, 18 lip 2015

Do góry
Może konwalnik? Na pewno nie zlewałby się z zielenią

Czasem słońce czasem deszcz 11:39, 18 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
kolejne zakupy:

potrzebuję wymyślić coś na siatkę za liatrą i jeżówkami żeby zasłonić chwastowisko za nimi, powojniki nie dały rady- za mało słońca, o żywopłocie niema mowy bo jest tam tylko wąski pas ziemi na mostku nad rowem, tutaj widać to z daleka

Ewo, ja bym wyjęła liatrę i jeżówki a posadziłabym tam trawy, takie jak pod ogrodzeniem u malkul. Co Ty na to?
Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 11:39, 18 lip 2015

Do góry
Słuchajcie, potrzebuję porady

Chciałabym w tym miejscu przełamać odcienie zieleni i "coś" posadzić wzdłuż pasa trawy łączącej się ze żwirkiem.
"Coś" dobrze, żeby było lekkie, może trawa? No właśnie tylko jaka? Jeśli ma przełamać odcienie zieleni, to na pewno nie zielona? A może źle myślę?
Podpowiecie? Please!

Skąpana w słońcu 11:36, 18 lip 2015

Do góry
U mnie dopiero teraz zaczynaja floksy

I znowu zagości żółć z bielą

A teraz zmykam plewić bo przestało podać

Życzę wszystkim miłego weekendu

Rododendronowy ogród II. 11:34, 18 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Bożenka w ucho dostanie za tego papierosa .....
ech....
gdyby tak więcej czasu było..... musimy to Bożenka powtórzyć.

W ucho to dostają 16-latki palące papierosy a nie starsze panie które zwracaja im uwagę , choc może i masz rację teraz jest odwrotnie...........no to muszę Cię unikac
Czasem słońce czasem deszcz 11:30, 18 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Od początku byłam za baronem podoba mi się
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:25, 18 lip 2015

Do góry
Moniko, ze Zduńską sprawa otwarta, Młoda miała dzisiaj w nocy temperaturę - jak jej wróci, to siedzimy w domu. Jakbym jechała, przedzwonię, dobrze? Ale myślałam że jedziemy, jajka mam zamówione, a tu guzik z tego może być :/

Madżen, chciałam poczekać 6mcy. Rolnik to przeorze we wrześniu/październiku pewnie, a najwcześniejsze sadzenie/siew w marcu?
Ta działka ma 350 m2, obawiam się że sama ręcznie nie dam rady. Jak sobie o tym pomyślę to wymiękam..
tu widać trochę "chwastów" za płotem...

Krysiu, to Flaviramea?

Filtr działa! Okazuje się że rurka doprowadzająca wodę była zapowietrzona, jak wszystko dokładnie rozkręciłam, rozłożyłam na części, wymyłam i odpaliłam ponownie, śmiga jak nówka sztuka Mój Tato ma filtry tej firmy od 10 lat, chciałabym żeby u mnie działał więcej niż 1,5 roku uff..
Skąpana w słońcu 11:21, 18 lip 2015

Do góry

Premiera liliowca, dla mnie bardzo udana

Strawberry Shortcake

Narodziny ogrodu Eweli 11:18, 18 lip 2015

Do góry
Wczoraj z prac ogrodowych bylo tylko podlewanie. Ale wracając z pracy, żeby ominąć korek związany z otwarciem kolejnej części autostrady pojechalam "wioskami" i nie byłabym sobą gdybym nie zajrzała do ogrodniczego. Kupiłam i postawiłam kuleczki oto efekt:
Skąpana w słońcu 11:11, 18 lip 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:05, 18 lip 2015

Do góry
Z pomarańczy ja mam pat austin i nie polecam oraz bersten rosę i ta polecam jesli ci odcień odpowiada bo on wpada trochę w żółty
Będę przy kompie to wstawię zdjęcia

edit

Pat Austin o pięknej budowie kwiaty, zdrowa, pachnąca i pierwsze kwitnienie ma nawet, nawet

natomiast przekwita szybko ( może reagowała tak na tegoroczne upały?) i wygląda nieciekawie, musiałam ją podwiązać bo pędy się pokładały, na dzień dzisiejszy nie widzę u niej pąków jeszcze

Bernstein Rose

a tu masz porównanie, Bernstein trochę jaśniejsza z prawej, Pat zaczęła kwitnienie jako pierwsza z lewej

z pomarańczowych kojarzę jeszcze Summer Song i Monikę, może ktoś ma?

edit 2 pomarańczowo-żółta jest jeszcze Gebruder Grimm, morelowo-brzoskwiniowa róża Charles Austin
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:05, 18 lip 2015

Do góry
Pysznogłówka Kardinal, kolor wyszedł bardzo realistycznie.

Cudna siewka dzisiaj zakwitła, ale nie potrafie oddać jej koloru, jest bardzo jasna, a wszystkie przebarwienia wpadają w zielono limonkowy kolor, jak dla mnie cudo

Lilie wczoraj leżały, po deszczu już prawie na ziemi, trzeba wiązać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:01, 18 lip 2015

Do góry
Strasznie przynudzam...

Ta pysznogłówka urosła 3 razy większa niż planowałem nie ma to jak konkretne sadzonki

Górny narożnik w przybliżeniu z pysznogłówką Kardinal (120-140cm) Jeżówką Southern Belle i innymi

Tutaj wycięta szałwia, która będzie przesadzona i roschodnik, który również zmieni miejsce, jestem na etapie poszukiwania zastępstwa
Skąpana w słońcu 11:01, 18 lip 2015

Do góry

Secret Affair

liliowiec Darla Anita

Liliowiec Barbara mitchell

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:56, 18 lip 2015

Do góry
Tu bym troszkę pozmieniał, ale to na jesień jak będę prawdopodobnie powiększał rabate

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:53, 18 lip 2015

Do góry
Rano przeszła mocna burza z ulewnym deszcze, przy okazji dzisiejsze podlewanie mam z głowy, a nawóz na trawniku do końca się rozpuścił, teraz czekać aż zniknie trawnik w pasy Burza żadnych strat nie przyniosła, tylko kilka lili się pokłoniło, trzeba powiązać.

Ciepła i wilgotna noc pozwoliła pięknie się wybarwić liliowcom tylko szkoda, że dzisiaj akurat nic nowego nie zakwitło poza jedną genialną siewką
Światło sprzyjało to wyskoczyłem jak poparzony na zdjęcia zanim wyszło słońce

Strasznie się powtarzam z tym widokiem, ale zniknęły kwiaty żurawek i od razu zrobił się większy porządek.

Taki bukiecik sobie zakwitł... do niczego mi nie pasuje

Tutaj będą zmiany bo bardzo mi się nie podoba
Skąpana w słońcu 10:51, 18 lip 2015

Do góry
Evening Glow

Vanilla ciupake

Meringue

Startuje Supreme Cantaloupe

Moja "przyziemna" :) pasja 10:46, 18 lip 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Nie wiem ale jest wielka, sięga mi prawie do kolan

Skoro nie bronze form a sztywna, gruba i wysoka to wysoce prawdopobnie ze to buchanani. Chociaz z wiekiem sie u mnei rozlazi na boki a miała sterczeć.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies