Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:25, 14 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Faktycznie, a właśnie zastanawiałem się jaka to odmiana.

Doktorek mi zakwitł

pozdrawiam wszystkich ogrodowo.
Ogród w rytmie natury 23:24, 14 lip 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Gosiu, mam tylko takie zdjęcie z Tobą
Robisz piekne zdjęcia
Pozdrawiam

Witaj Aniu, no proszę nawet udało Ci się mnie uchwycić. Co do zdjęć, to nie ja jestem ich autorką, tylko goszczący u mnie Tengel . Ale mam jego osobiste pozwolenie na publikację. Scedował na mnie prawa autorskie do zdjęć. Swoje też z czasem pokażę, może nie tak piękne, ale co nieco zobaczyć się da.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:23, 14 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Fajny rapot ogrofowy, sliczne róze. U mnie dzielzany jeszcze nie kwitna i zeleźnik tez ma tylko liscie i czemu? Mira, co robisz z goździkami brodawkowymi po przekwitnieciu, te co z nasion od ciebie sialam chyba kończą kwitnienie? Pozdrawiam

Żeleźniak tak ma i to w wielu wątkach czytałam że nie kwitnie. Podobno po 3 latach dopiero a ja mam wysiany z nasion już 3 lata i mi nie zakwitł a jedną sadzonkę dałam mojej swatowej i jej zakwitł. Nie wiem dlaczego tak ale czekam bo mi się bardzo podoba i po przekwitnięiu też.

Jeśli chodzi o goździki to najlepiej by było żebyś wytrzymała te brzydkie teraz kwiatki. Jak nasiona się zawiążą to się wysieją i na pewno będzie mieć w kolejnym roku albo za 2 bo to dwuletnia roślina. Albo zbeirasz nasiona i siejesz.
Ja w tym roku kupiłam sadzonkę czarnego taki jak widziałam kiedyś w Anglii więc za rok czekam na kwitnienie i nasiona.

Tabaka leśna zakwitnie mi - też siana z nasion

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:20, 14 lip 2015

Do góry
Milka napisał(a)

niewiniątko
biegnę na kominki

Ależ się uśmiałam! Budę sobie zrobiła!
Irenko, póki ona młoda porządku ją trzeba uczyć, bo rozzuchwali się i potem nie dasz rady. Będzie sprawczynią wielu zniszczeń.

A ogród jak zwykle przepiękny!
Kiedyś będzie tu ogród 23:19, 14 lip 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Ten potwór ma 1,5m w porywach do 1,8m.

to jedna roslina ?
co to za tujka ?
Kolorowy ogród na piasku 23:19, 14 lip 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Vivo, uwielbiam Twój ogród, bywam tu często ale do tej pory z ukrycia. Czas się przywitać. Stworzyliście niesamowite, zachwycające miejsce. Nie mogę się doczekać na program w tv, choć na pewno w tak krótkim czasie będzie to tylko namiastka ogrodu. Zostawiam pozdrowienia

Witaj Iwonko Dziękuję za tak ciepłe słowa Dodają sił.
Sama jestem ciekawa co będzie w programie, bo wszystkie kwestie, które były nakręcone na pewno się nie zmieszczą

Kwiatuszki na powitanie

Moja bajka 23:17, 14 lip 2015

Do góry
Przy huśtawce też chcę mieć różę . Muszę poprosić ema, żeby mi do boku huśtawki listewki poprzybijał - powstanie taka drabinka dla róży. Albo sama poprzybijam. Pewnie nie będzie ładniej, ale na pewno szybciej . Za płotem "przeurocza" szopa sąsiadów. Rośnijcie tujki, rośnijcie .
Kiedyś będzie tu ogród 23:16, 14 lip 2015

Do góry
anka_ napisał(a)

Zrobiłam. Ale nie będziesz się śmiał....

Ten potwór ma 1,5m w porywach do 1,8m.

Łooo matko Potwór Na formowanie kuli raczej się nie nadaje Proponuję kostkę sześcienną Coś takiego by nadać mu formę i ograniczyć potworowe zapędy

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:16, 14 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

dzieki

oczywiscie nie napisalam ze przod rabatki jest na gorze obrazka bo tam jest zejscie z tarasu

nie doczytałam , ale wszystko jest dobrze
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:15, 14 lip 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Widać że rośliny dobrze przetrzymały upały w czym duża Twoja zasługa. Donica piękna, nie masz więcej? chęnie odkupię

Nie mam więcej jedna to był niezły kaprys .

No i kwitnie

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:15, 14 lip 2015

Do góry
Do następnego Basiu, do ostatniej chwili myślałam, że mi chociaż trochę przejdzie i będę mogła pojechać
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:14, 14 lip 2015

Do góry
marzena napisał(a)
fajne klimaty i żywe kolorki : ) tez cieszę sie, ze w realu to wszystko zobaczę
piszesz, że udało Ci sie, że dzielżany masz czerwone, jakie jeszcze są ? bo mnie np czerwone nie odpowiadają do moich kompozycji ale sam kwiat bardzo interesujący jest

Jeszcze są miodowe, żółte, ja mam miodowe i mogę Cię wiosną poczęstować
a ja się cieszę że mi doradzisz to i owo bo właśnie mam same problemy

moja bylinowa rabatka taka sobie w tym roku - i znów przesadzanie będzie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:13, 14 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, zerknij swoim doswiadzonym okiem na projekt rabatki u mnie

Już idę bo chyba każdemu odpisałam

Asortyment coraz uboższy

Kolorowy ogród na piasku 23:13, 14 lip 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Rabaty bylinowe wprawiają mnie w zachwyt, te ostóżki giganty...co chwilkę, coś nowego wprowadzasz do ogrodu, a ogrodowe powiewy śmiałka i innych trawiastych mieszanek również jest przepiękna

Aganiu, w bylinowym ogrodzie jest wielki ruch, jedne rośliny wypadają to na to miejsce muszą się pojawić nowe

Z jesiennego zakupu rdest

I śliwkowe liście judaszowca

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:12, 14 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Oczywiście Basiu, dziękuję bardzo, ale to nie zastąpi spotkania znowu nawaliłam

Aniu, chociaż bardzo liczyłam, że się spotkamy, to zdrowie najważniejsze.
Do następnego razu!
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:12, 14 lip 2015

Do góry
adom1206 napisał(a)

Aniu nie śpię ale czasu mam malutko na wszystko.Chyba się starzeję bo nie ogarniam życia mojego ostatnio.Dzisiaj właśnie wróciłam z pracy i na 22 znowu pędzę więc tylko szybko i po troszku wszędzie.Mam nadzieję ,że na urlopie ogarnę chociaż połowę z tego co zaplanowałam.

No to mamy tak samo... ale ja się pocieszam, że wolę nie mieć czasu i mieć pracę niż mieć czas... a zanosi sie że znów będę mieć czas

Obrazki się kończą... pora uciekać ..

Żywopłotki cisowe. 23:11, 14 lip 2015

Do góry
Asiu! jeszcze jedna identyfikacja. W ubiegłym roku na targu kupiłam trawy, był to Zebrinus, obok wyrastały liście drobne myślałam jako pierwsze potem się zmienią. Teraz mnie niepokoi czy to nie perz.
Przekonam się jak wykopię to poznam po korzeniach. takie mam dwa krzaki.
Obok rośnie druga kępa taka sama jak połączona z zebrinusem.
Zdjęcia mało widoczne. w podejrzanej trawie liście czerwienieją. Mało jeszcze mogę rozpoznać co to za trawy. a może chwasty?

W kępie od lewej Zebrinus po prawej co innego.

Tak wygląda trawa kupiona od tej samej osoby, liście czerwienieją.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:10, 14 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
obejrzałam trochę, poczytałam niewiele pozdrawiam!: )

To tak jak ja u Ciebie.. nie pamiętam nawet czy ślad zostawiłam.. bo na Pekinie i Filipinach się zawiesiłam..

I na ograniczaniu gatunków Ha, ha, ha ...
Moja bajka 23:10, 14 lip 2015

Do góry
nasturcja samosiejka

Ostatni kwiat lilii - jeden na łodyżce, a drugi w odbiciu w poidełku. W mojej skrzyni z misz-maszem rośnie chyba wszystko , także dynia .
Moje zmagania ogrodowe 23:09, 14 lip 2015

Do góry
Ewelino, miło było Cię poznać osobiście. Zaznaczam Twój wątek, a przy okazji przeglądnę go dokładniej.
Mam jedną fotkę z Tobą, szkoda tylko, że na niej trochę bokiem stoisz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies