Drugie techniczne pytanie:
Od strony płotu masz gracki za hortkami, przed nimi sedum...
Chyba tak, jak się mylę, to mnie popraw.
W jakiej odległości sadziłaś gracki od siebie i między sobą, w jakiej odległości od gracków masz hortki, a potem sedum?
Dasz radę mi to oszacować? Byłabym wdzięczna
Gunnera manicata i tinctoria. Zdięcia z ostatniej mojej wizyty w Arboretum Bolestraszyce. Róznice trudno opisać, ale nie da się ich nie zauważyć. Pomijając wielkość roślin.
Ho, ho...się dzieje sianie, bieganie, hakanie i susza mimo spadku temperatury, u mnie 23, deszczu nie ma.
Botanik i japoński następnym razem, od razu tam pójdziemy
Iza, no spóźnione, ale pamiętałam, czekałam jak wrócisz
kochana z okazji urodzin
Dziękuje że wstawiłaś zdjęcie swojej belli anny ja mam mały krzeczek więc w celu wzmocnienia oberwałam kwiatki dopiero w przyszłym roku pozwolę jej zakwitnąć.
Prawda ogród Bożenki jest cudowny to dowód na to że ogród kolekcjonerski może być przepiękny
Aniu, powiedz mi czy można wysiać na poplony razem gorczycę z czymś, np. z żytem. Chciałam zrobić mieszankę. Jak się znoszą te rośliny? Która jest bardziej wytrzymała na suchą glebę?
Różne opinie na wątkach ogrodowych czytałam o Perowskiej. Jedni są zadowoleni i piszą, że roślina godna uwagi, inni, że krzaczor nie do ogarnięcia mimo cięcia i tylko na tyły rabaty, że się wykłada.
Kupiłam szt 3, posadziłam i zobaczę jak to z nią będzie u mnie - niby jakaś nowa odmiana.