Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogrodowy song 21:27, 04 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Piękny dziś był dzień...no, prawie piękny, bo jednak wiatr dokuczliwy bardzo.

A teraz spowiedź ogrodnika:
- przycięte cisy
- przygotowane skrzynie na warzywa, wysypane kompostem
- zwertykulowany trawnik
- dokarmione tulipany, różaneczniki, azalie i magnolia
- przycięte róże i klony
- przesadzony 1 klon
- przygotowana na nasadzenia nowa rabata w miejscu kompostownika

Z zaplanowanych rzeczy,to z powodu wiatru nie zrobiliśmy oprysku Promanalem.
A jeszcze przy okazji prac ogrodowych opaliłam się więc same plusy kilkugodzinnego przebywania na słoneczku.

Wow ... to podzialałaś i nawet trawnik już wertykulowałaś!!!
Beskidzkie marzenie 21:23, 04 mar 2017

Do góry
Witaj Monika
Nie byłam jeszcze u Ciebie ... ale muszę nadrobić po week-endzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:49, 04 mar 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ja dziewczynki ciachłam dziś swoje fastignaty-ale tylko czubki na docelowej wysokości.Generalnie miałam w planach prowadzenie ich w ekrany-ale nie czuję się na siłach szczerze mówiąc.

Idę zobaczyć jak przycięłaś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:48, 04 mar 2017

Do góry
horcia napisał(a)

Reniu czyli fastigiaty też się przycina? Dziewczyny radziły aby je poisadzić na skarpie co o tym myślisz? Lepsze chyba będą umbry.

JA przycięłam bo moje były jakieś poczochrane ...
a masz u siebie jakiś projekcik? zaraz zajrzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:46, 04 mar 2017

Do góry
Moniq napisał(a)
U nas tez wieje, ale cóż wiatr nie straszny; trzeba iść coś podziałać moze słonko wyjdzie

I jak udało się zrealizować plany?

Bo ja dzisiaj, poza ścięciem hakone, cały dzień spędziłam na czyszczeniu smaragdów ... a że ręcznie obliczyłam zeszłoby mi do maja to wzięłam się na sposób i wypożyczyłam odkurzacz ogrodowy żeby przyspieszyć Zrobiliśmy z eMem małą modyfikację (do odkurzacza dołączyliśmy rurę wentylacyjną) i śmigałam duuuuużo szybciej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:27, 04 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Masz Reniu piękny dzień? u nas bardzo wieje, ale może pracować się da

U mnie dzisiaj cały dzień pięknaaaaa pogoda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:22, 04 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

no pocieszyłaś mnie z tą mamą ... ja sama działałam ... mam 180szt

Ups...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:20, 04 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Ren- moja mam była też
sama rozumiesz; )
a ja ile mam w sumei ni weim musze policzyć

no pocieszyłaś mnie z tą mamą ... ja sama działałam ... mam 180szt
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:22, 04 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Raport z dzisiaj:

Carex the beatles wyczyszczone i poobcinane
1/3 wszystkich tuj wyczyszczona
Garaż blaszany : zawartość wyniesiona , garaż rozebrany na części i sprzedanyJ
Miejsce pod garażem wytrasowane na nową inwestycję
Pod nową inwestycję wykopane pod płytę betonową.
Spalone wszystkie stare śmieci z działki, trawska suche, dechy i inne dziadostwo
Berberysy na przedpłociu przycięte

W szoku jestem jak można zrobić tyle w jeden dzień!!!
A ile Ty Gosia masz tych tuj? Bo ja dzisiaj wyczyściłam 35sztuk i jestem z siebie dumna ... choć widzę że przy tobie wypadam blado
Typografia ogrodu 13:22, 04 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Asia Luknełabyś na moje graby?
postaram sie
Typografia ogrodu 12:28, 04 mar 2017

Do góry
Asia Luknełabyś na moje graby?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:26, 04 mar 2017

Do góry
Na sekundkę tylko wpadłam pokazać te moje graby ... nie przesadziłam aby z tym cięciem?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:53, 04 mar 2017

Do góry
admete napisał(a)

Wczoraj dzwoniłam do mojego ogrodowego i mówił że przy kolumnowych nie ma większej potrzeby ciachania, że one fajnie się same zagęszczają......chyba że gdzies jest jakiś prześwit, tak że po jednej stronie jest gęściej, a po drugiej jest "chudszy", że ewentualnie można ciachnąć od góry.........przyglądałam się wczoraj moim i sama nie wiem.....może faktycznie wyżej wypadałoby coś ciachnąć.......ale do tego musiałabym targać drabinę, trochę mi się nie chce hahahahaha...........musze w końcu zainwestować w nożyce na wysięgniku bo w tym roku musze już na 100 % zagęścić nigry.

Poczekam dziś, zobaczymy co Ty podziałasz i może jak piszesz ktoś sie jeszcze wypowie?

zrobiłam swoim zdjęcia nie wiem czy coś widać
ale tak patrząc jak sie je ciachnie na dole to zrobią się bulwy.....więc dołu chyba nie trzeba ruszać...........

To ja przewiduję drastyczniejsze cięcie - z każdej strony
Dopijam kawkę i lecę ...
Miłej pracy wszystkim życzę w ten piękny dzień
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:09, 04 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ciężka sprawa z tymi odkurzaczami ... a jaki Ty masz Asia?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=2190
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:49, 04 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia jak ciąć te moje nowe graby ... ale pewnie coś wymyślę Postaram się zrobić zdjęcie ... może wówczas bardziej doświadczeni pomogą z poprawkami

Wczoraj dzwoniłam do mojego ogrodowego i mówił że przy kolumnowych nie ma większej potrzeby ciachania, że one fajnie się same zagęszczają......chyba że gdzies jest jakiś prześwit, tak że po jednej stronie jest gęściej, a po drugiej jest "chudszy", że ewentualnie można ciachnąć od góry.........przyglądałam się wczoraj moim i sama nie wiem.....może faktycznie wyżej wypadałoby coś ciachnąć.......ale do tego musiałabym targać drabinę, trochę mi się nie chce hahahahaha...........musze w końcu zainwestować w nożyce na wysięgniku bo w tym roku musze już na 100 % zagęścić nigry.

Poczekam dziś, zobaczymy co Ty podziałasz i może jak piszesz ktoś sie jeszcze wypowie?

zrobiłam swoim zdjęcia nie wiem czy coś widać
ale tak patrząc jak sie je ciachnie na dole to zrobią się bulwy.....więc dołu chyba nie trzeba ruszać...........

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:43, 04 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Widzę, ze ostro wzięłaś się do roboty a masz jej sporo!!! Podziwiam ... i jeszcze warzywnik

Reniu pracy jest na troje , a ja póki co jestem sama....ale wczoraj siedząc już którąś tam godzinę z głową w liściach wyobrażałam sobie jak to za kilka lat moje chłopaczki będa mi pomagały ogarniać ogród na wiosnę......i w trakcie sezonu wykonywać tez jakieś prace

Póki co zbieranie liście nudzi im sie po 10 minutach i wyganiam ich żeby się bawili
Typografia ogrodu 23:00, 03 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Nie być u Ciebie dwa dni jest niebezpieczne ... można się pogubić ... kurczę jakie plany ... nic nie mówiłaś o grabach przy tarasie ... piękne są
reniu akurat Tobie mówiłam na jesień. Nie pamiętasz? Nawet fotkę dostałaś gdzie maja być
Na zielonej... trawce :) 22:23, 03 mar 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Jak najwcześniej bym chciała, zależy jak szkółki ruszą bo stożka muszę jednego dokupić i wypełnienie choć trawy na tył to wiadomo, że końcówka wakacji jak już

Renia mam namiar na stożki i kule cisowe lub conici - ale Ty chyba nie z moich okolic

Właśnie miałam Cię pytać o namiar ... bo u mnie kiepsko z takimi roślinami A te kule na pniu to też takie kupujesz czy sama formujesz? Jak to cenowo wygląda? bo może ja się porywam z motyką na słońce ...
Na zielonej... trawce :) 22:20, 03 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Ren a które to są Twoje okolice, bo nie wiem????

Ania Nie pokazuję jej za często ... ale tutaj przy okazji cebulowych ją widać ... wydaje mi się, że ona jest po prostu za mała
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=1005
Typografia ogrodu 22:15, 03 mar 2017

Do góry
Nie być u Ciebie dwa dni jest niebezpieczne ... można się pogubić ... kurczę jakie plany ... nic nie mówiłaś o grabach przy tarasie ... piękne są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies