Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 23:13, 12 lip 2015

Do góry

babka, malwy dopiero zaczynają kwitnąć, też je polubiłam ale coś sie obawiam, ze nie będą miały tego koloru, ktorego sie spodziewałam...

Martek, pozdrawiam serdecznie

trochę hortensji...

oraz budleja

i kępy roślinne
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:13, 12 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
Wynik prac z ostatnich dni. Na tyły pod płotem zostały przesadzone cyprysy i nowa donica z hortensją.
Pod cyprysami znalazły miejsce - myślę docelowe- zawilce.

Bardzo podobaja mi się Twoje donice. A ta nowa trawa przewieszająca się po prostu bomba Fajnie jest już u Ciebie... Fotka z kroplami.... nastrojowa
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 23:06, 12 lip 2015

Do góry
Anusia napisał(a)

Witam się w Twoim wątku Aniu pochodziłam po Twoim ogródku i przyznaję, że trochę zimozielonych pięknie tu się wkąponuje ale wszystko powoli

Na razie moc kwiatów u Ciebie piękne zdjęcie

Pozdrowionka zostawiam
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 23:05, 12 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Marzenko jestem na 90% pewien, że to był grab bo się przyglądałem, ale byłem bardziej zachwycony wielkością i idealnym uformowaniem.

Teraz żałuję, że nie zrobiłem dla Ciebie zdjęcia pewnego buka purpurowego, ale tak się nim zachwycałem, że nie pomyślałem nawet o zdjęciu. Wielki ekran tak 2,5x2,5metra i na dodatek można było go chyba nabyć
Może ktoś ma zdjęcie wielkiego ekranu z buka, który stał w ogromnej donicy po drodze do ogrodu?

Łukasz nie wiem czy o tego Ci chodziło ?

Hortensjada 23:00, 12 lip 2015

Do góry

O mamo, jakie to piękne. Co to jest?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:56, 12 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Welka dzisiaj sfociła mnie z moją lilią "gratisem" która 2 rok będzie u mnie kwitła ma lekko 180 cm wysokości

fajna...a ja zastanawialam sie co mozna posadzic miedzy miskantami
Moja bajka 22:56, 12 lip 2015

Do góry
Podziemna trasa turystyczna. Przewodnik naopowiadał nam, że czasem pojawia się tam duch Haliny Krępianki i teraz Młody pyta czy może spać z nami

Tak sprytnie wykorzystano zwykłe-niezwykłe palety

Hej, no co tak stoimy??? Lećmy dalej zwiedzać .

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:54, 12 lip 2015

Do góry
Mąż stwierdził, że nawet ładnie się nam zrobiło na tej rabatce

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 12 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anetko bardzo miło było Cię znowu spotkać Uwielbiam Twój uśmiech

Ale śliczniotka i jakie pięknie śmiejące się oczy!
Moja bajka 22:50, 12 lip 2015

Do góry
Chyba najsłynniejszy komisariat w Polsce . Tam po prawej widać schodki. I w Wąwozie Królowej Jadwigi

Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 22:47, 12 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

I róża . Kto ją zna? Spójrzcie na jej owocniki. Obok rósł kasztan i śmialysmy sie ze to skrzyżowanie róży z kasztanem.

Nie znam róży, ale ta narośl z pierzastymi wyrostkami to efekt żerowania larw szypszyńca różanego. W tej wielokomorowej narośli- galasie znajdują się larwy, które po przezimowaniu i przepoczwarzeniu wiosną wydostają się na zewnątrz.

Porażone pędy należy wycinać i niszczyć.
Szypszyniec różany najczęściej atakuje róże dzikie i ich odmiany.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:44, 12 lip 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Ładne mi kilka Chyba wszystko wykupiłaś Kasiu fajnie że byłaś też myślałam że z eM dojedziemy ale niestety mam wnukowy weekend Może gdzieś na fotkach będziesz co ?

Na grupowym jesteś I tu Nie kokietuj że niefotogeniczna jesteś
Moja bajka 22:43, 12 lip 2015

Do góry
Dziś zrobiliśmy sobie wycieczkę do Sandomierza - uwielbiam to cudne miasteczko

Ot, taki sobie pierścioneczek . Sandomierz słynie m.in z wydobywanego tam krzemienia pasiastego. Pełno jest tam wszelkiej biżuterii z tym kamieniem. Kupiłam bransoletkę, to podobno kamień optymistyczny, więc lepiej mieć .

Kto ogląda namiętnie jak ja "Ojca Mateusza" musi znać tę lodziarnię . Pry okazji dowiedziałam się, że serialowa plebania znajduje się w Warszawie, a nie w Sandomierzu, a gołębie, które płoszy Ojciec Mateusz przejeżdżając na rowerze, są wcześniej wabione jedzeniem przez ekipę filmową .

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 22:42, 12 lip 2015

Do góry
Dzięki za odpowiedzi Wszystkim. Danusiu, chwastów już nie ma. Generalnie nie mam ich pod iglakami, ale tego Serba jakoś zostawiłem z takiej przyczyny, że atakował go kret i chciałem utrudnić mu życie korzeniami trawy. Przy sadzeniu nie dałem sitaki i to był mój błąd. Kret odpuścił. Teraz jednak wszystko naprawiłem - jest ściółkowanie, jest siatka, jest eko-bord wokół, jest woda. Co do nawozu, to zwykłem używać go na prawdę symbolicznie. Przyznam szczerze, że nigdy bym nie przypuszczał, że Serb jest tak wyjątkowy, że nie lubi nawozu do iglaków. Nie spodziewałem się także, że na świerk w tak okrutny sposób może działać słońce, a działkę mam rzeczywiście odsłoniętą. Trochę ubolewam nad nim, bo prowadzę go od takiej wielkości jak na fotce i mam nadzieję, że się biedaczysko wyliże
Jeżówka - Echinacea 22:38, 12 lip 2015

Do góry
Do takich rozmiarów rozrosła się jedna sadzonka jeżówki White Double Delight. Mnóstwo kwiatów

Jeżówka Southern Belle

Pink Double Delight

A tutaj zaczyna Raspberry Truffle i Green Jewel

Drzewulcowo 22:37, 12 lip 2015

Do góry
Hihihi, dobrze, że nie z kilonkiem przedniej naleweczki

Heh, czarne jednak nie wyszczupla, a pyszna i ogromniasta jagodziana ukryta za plecami

We własnym nie poleżę, to chociaż w gościach skorzystam

Tajemniczy ogród

Przydałby się taki kamyczek u nas

Dobranoc
Ogród pod czarnymi orzechami 22:32, 12 lip 2015

Do góry
dzisiaj komuś prześwietliłam ogon

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:28, 12 lip 2015

Do góry
I parę zbliżeń...

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:27, 12 lip 2015

Do góry
Kasiu jak ja się bardzo cieszę że mogłam Cię poznać i Twojego Grzesia też. Świetna osoba z Ciebie- mocno energiczna kobitka.

Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies