Hosty to naprawdę długowieczne rośliny.Im więcej maja lat, tym są gęstsze, piękniejsze i większe w w gęstości.
Po 4 czy 5 latach na tyle się rozrosną ( chociaż nie każda),że można je dzielić.
Nie powiedziałabym ,że trzeba.Jak ktoś chce .Ja tak robię, bo np,rodaję, wymieniam się lub odsprzedaję trochę Bo mam za gęsto posadzone
To kilka z mojej kolekcji
Hosty i Hosta Orange Marmalade
Hosta Paradise Glory
Przecież już jest coraz lepiej nie masz co się dołować my tez od razu nie mieliśmy tak jak mamy tylko dostałem kopa od dziewczyn i zabrałem się za robotę Ty dopiero zaczynasz i powinnaś być z tego zadowolona że masz grunt płaski przygotowany do rabat, my tak dobrze nie mieliśmy ja mam ogród pięcioletni Alinka ma jeszcze starszy więc my też od razu pięknie nie mieliśmy sory za błędy ale cóż to moja pisownia
Mogłabym i chętnie buszowałabym Wszystko przede mną Mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję zobaczyć i uwiecznić i Twój ogród
Patrzcie jaka fajna "dzika" trawa rośnie u mnie na działce w miejscu nieokiełznanym. Chyba ją wykopie i przeniosę na rabatę. Czy ktoś wie, co to może być?
Boję się jedynie, że mi się rozsieje i będzie więcj plewienia...
Już w miare wiem czego chce, na szczęście Ja też się cieszę, że widziałam ogrody... Nie w tym rzecz. Oba ogrody odpowiadają mi klimatem, bardzo... Chciałabym już tak mieć po prostu, a tu jeszcze tyle pracy przede mną
Nie myślałam...
W niedzielę planujemy wypad do Bolestraszyc...
W sobotę dziewczyny przyjeżdżają, ale nawet nie pytałam o której... bo i tak jestem w niedoczasie.. poradzą sobie same u mnie
A jak Ci wygodniej??
Umówimy się na PW.. i na tel. bo nie mam czasu pisać..
Jeżyk wyszedł coś przekąsić. Nawet hałaśliwa i lekko upierdliwa Nuka nie zmotywowała go/jej do wyprowadzki. I całe szczęście . Umiem rozpoznać jej szczekanie i wiem już kiedy oszczekuje biednego jeżyka. Wtedy wołam ją do domku, a jeżyk niech się częstuje. Najlepiej szkodnikami .
jeszcze moje śliczne, złote oregano
i wilec samosiejka
Jula, wycinam wszytko co słabe i wątłe.. wysokie zostawiam tylko grube patyle, ale też tnę. I to metoda.. na wet Great Star się naprostowała
A to limki.. nowe..z 2013 roku.. rosną, a ta pod tulipanowcem starsza wegetuje. Bez dobrej ziemi wysokości nie będzie I ja nie nawożę.. raz w roku wiosną czymś zakwaszającym.. jak zdarzę i nie zapomnę. W realu co drugi rok...
Ostatni rzut okiem na podwórko Trawa trochę odżyła, a raczej część koniczyny, nie trawy, po wczorajszych i dzisiejszych ulewo-burzach. W warzywniku busz, posiana po bobie sałata i rzodkiew wschodzi A no i na truskawkach owocujących kilka razy w sezonie mnóstwo kwiatków i wiążą się znowu truskawki
A vanilka ma mnóstwo pąków i może jak wrócę, będzie cała obsypana kwiatami