Dosadziłam jeszcze kuleczkę z bukszpanu ławka stoi w docelowym miejscu. Muszę tylko jeszcze roślinki wyeksmitować gdzie indziej. Tak więc ławeczka będzie pomiędzy kulkami z bukszpanu. Z jednej strony 3 a z drugiej 2 kuleczki .....a co dalej to się okaże bo ja jakoś nie potrafię konkretnie zaplanować.
Iwonka ona w ogóle w tym roku urosła ogromnie były mocne wiatry bałam się czy przetrwa i tylko jedna gałąź się złamała mam różową i fioletową różowa dopiero nieśmiało a fioletowa już kwitnie ale nie cała jeszcze
Należy się skupić bo mam piękną stipę od Magdy i muszę ją zasadzić
Poniżej zdjęcie poglądowe.
Muszę wyciąć trochę trawnika na szerokość działki czyli 6 m x 2 m
Mam wątpliwość bo lubię płytki w trawniku a wówczas będzie kamień bądź kora.
Zastanawiam się czy nie za bardzo będzie ten kamień przytłaczał,
Pytanie:
Zrywać trawnik?
W miejsce pęcherznicy cis cięty w ekran,
Przed rabata 2 m x 6 m z stipą, cisy kolumnowe oraz dywan z zawciąg szerokolistny ballerina red lub powojnik
Wiataj Aneczko jesteś kuzynką Gosi?? pamiętam Cię z jej wątku
Większość róż sobie radzi. Problem miałam tylko z aspirynkami i Mary rose, które zamówiłam w tym roku wysyłkowo. Przyszły słabe krzaczki, a teraz 2 z nich zupełnie zżółkły. To pewnie moja wina, ale nie wiem co mogłam zrobić nie tak. Zresztą nawet nie było mnie wtedy w domu, więc którz to wie co sie stało Coś nie mam do nich szczęścia...
A na kulki?? może thuja Danica?? przy tarasie posadziłam kilka sztuk. Są niewymagające i popularne w szkółkach, więc jak się poszuka u producenta to można kupić niedrogo.
Nie mam dobrego zdjęcia, ale tu trochę widać- po cięciu lekko zbrązowiała, ale szybko się zabuduje...
Dzień Dobry,
proszę o poradę co zaatakowaało mojego klona i jak zwalczyć szkodnika? Oprócz gąbczastego nalotu, na klonie zauważyłam także brunatne kropki.
Dziękuję i liczę na pomoc.
Ponieważ krzyczą, to do kawy, uwaga, cykane bez okularów. Ot, ogród z rana, który generuje mi budyń w mózgu i zadowolenie.
Nadaje z rana pogodna Estakadka