Znalazłam taki wpis i mam pytanie, zamawiasz byliny przez internet? Masz sprawdzone miejsca w internecie. Twoje rośliny świetnie rosną, więc są pewnie dobrej jakości.
Madziu , Gosiu - wystarczy zmiany tylko zacząć a jak już widać pierwsze efekty bomilizują do następnych działań ja sie bardzo szybko uwinołem z tym wszystkim ,teraz już spokojniej planuje nasadzenia
Marysiu ,Kasiu witam i dzięki cały czas pracuje aby był jeszcze fajniejszy Licze że w tym roku nabierze tężyzny lubie jak ogród kipi roślinami przynajmniej nie ma miejsca dla chwastow
To robię podobnie, tylko u mnie glina z piachem, dlatego dołki obszerne i worków więcej. W tym roku zamówię przyczepę torfu, bo worków nie nadążałam wozić i kieszeń bolała. Ale obornika sypalam na oko, z tego co piszesz, to za mało.
Na oborniku śą dawki więc warto poczytać ja zazwyczaj połowe worka 80 litrowego wsypuje do dołka i wrzucam pół litra granulek dosypuje też czasami przekompostowaną kore ale to już tak na oko pod hortensje wsypuje całe 80l
Perlit , wermikulit używany jest zamiast piasku w szkółkarstwie przy sadzonkowaniu roślin bo ma duże właściwości sorbcyjne - chłonie wode i jest sterylny ale o tym sposobie co piszesz nie słyszałem ja myśle że nie ma co dać się zwariować,jak masz wilgotną glebe to może lepiej drenaż zrobić w dołku przed sadzeniem?