Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Podwórkowa rehabilitacja 14:33, 17 kwi 2018

Do góry
Magnolia piękna. Do Wojslawic trochę mi za daleko.
Ale kto wie ,może kiedyś się tam wybiorę.
Miodunkowe zdjęcie przepiękne. Te barwy suuper co wyszły!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:15, 17 kwi 2018

Do góry
Zaczyna kiku

brzoskwinia w pełni

kolejna magnolia też

judaszowiec
Blaski i cienie nowego życia 14:14, 17 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zrastam chwastem z każdej strony, ale trudno robie ile mogę nic więcej Też się tego trzymaj i duuużo piwa i skakać po schodach jeśli masz kamienie, tak lekarz wujowi powiedział

Może chodziło o kamienie w nerkach a nie w woreczku żółciowym

Piwa nie mogę, skakać też nie bardzo

Magnolia i tulipany z wyprzedaży wściekle różowe

Ogród w remoncie 14:02, 17 kwi 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

E no cypelek był w planie ,że tak powiem między uszami,nieznacznie tylko kształt się przesunął,bardziej pewnie ta magnolia namieszała ale cóż zrobić.

aaa, już kumam
Ogród w remoncie 13:29, 17 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Cudna magnolia .
Moje niektóre rozplenice już zdecydowanie zazielenione a niektóre dopiero puszczają pojedyncze źdźbła.
Musze dokładniej poczytać o co chodzi z tą rabatą za magnolią bo ten kształt mnie jakoś zaskoczył...

E no cypelek był w planie ,że tak powiem między uszami,nieznacznie tylko kształt się przesunął,bardziej pewnie ta magnolia namieszała ale cóż zrobić. Ja nie mam sumienia jej ruszać A poza tym boję się trochę bo parę osób pewnie by na mnie suchej nitki nie zostawiło.

Nie upierałam się dotąd przy niczym jakoś wyjątkowo co nawet mnie samą trochę zaskakiwało w niektórych momentach ale magnolia być musi
Ogród w remoncie 13:13, 17 kwi 2018

Do góry
Cudna magnolia .
Moje niektóre rozplenice już zdecydowanie zazielenione a niektóre dopiero puszczają pojedyncze źdźbła.
Musze dokładniej poczytać o co chodzi z tą rabatą za magnolią bo ten kształt mnie jakoś zaskoczył...
Pszczelarnia 12:32, 17 kwi 2018

Do góry
magnolia napisał(a)
Ewo, pięknie masz
Ten ciemiernik sieje się u Ciebie?- jesli tak, zostawisz dla mnie siewkę?
mam jazdę na ciemierniki

To jest hybryda. One są lepsze od tych niger, bo kwitną później i śnieg nie jest w stanie uszkodzić im kwiatów. A niger zaczyna kwitnąć w grudniu, potem otrzymuje zwały śniegu i wiosną wygląda gorzej.

Jeszcze siewek nie zauważyłam ale sadzonki się znajdą w czeluściach mojego ogrodu.

Najbardziej lubię oglądać GW z programami wczesnowiosennymi - wypatruję wtedy zachłannie kadrów z rabat wczesnowiosennych z ciemiernikami i innymi wiosennymi roślinami pod drzewami. Ciemierniki są tam gwiazdami.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 11:57, 17 kwi 2018

Do góry
Mam nadzieję, że stipy nie pikowałaś po zdziebku ja siałam 2 lata z rzędu i to duuużo gęściej, potem tylko brałam łyżeczką do herbaty wykopywałam, lekko ruszałam korzenie z ziemią i sadziłam takie spore kupki - potem fajnie jak się wsadzi do ogrodu takie zieloniutkie i spore kępki. Mam wrażenie że stipa aż tak nie przyrasta na grubość. Warto dużo zebrać nasion i potem gęsto posiać
w tym roku dokupiłam w sklepie, ale nasiona będę zbierać latem żeby móc zasiać. Pamiętam że siałam koncem stycznia już, w swoje urodziny [i dlatego pamiętam].

Jak widzisz - nadal nie przeszłam całego Twojego ogrodu

Magnolia cudniasta!
Ogród w remoncie 11:57, 17 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Magnolia jak magnolia, ale ten kawał ziemi z tyłu jest bardzo obiecujący

Czy mogę prosić o rozwinięcie tego tematu? W sensie słowa "jak" i słowa "obiecujący"?

Ogród w remoncie 11:46, 17 kwi 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

No właśnie dobrze zauważyłaś kawał i pustka jak to zagospodarować . Pamiętasz pomysł na śś w tym miejscu ? Mnie to się tu nie widzi raczej,za dużo wielopniowych. Może jakaś trawiasta rabata by z tego wyszła bo chyba coś płasko by się tam zdało . Jakieś drzewo/a jeśli już to bliżej tyłu tej rabaty. Jakieś propozycje może?

Ano właśnie. Drzewko miało być, bo magnolii miało nie być.
Skoro magnolia zostaje, to rabatę trzeba wymyśleć na nowo.
Ale bez zdjęć się nie obejdzie. Pokazuj te swoje mordory: z lewa, z prawa, z bliska, z daleka... Nie ma lekko.

Masz jeszcze jakieś chciejstwa niezrealizowane? Czy tradycyjnie hortensje byś chciała?
Ogród w remoncie 11:21, 17 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Pięknie kwitną wiosenne, a ta Pissardii cudna stałam nad nią w zeszłym tygodniu u mojej ogrodniczki, kurcze nie wiem czy jej gdzieś u siebie miejsca nie znajdę... a magnolia dobrze, że została i popis daaa

Pissardii to moje ukochane drzewo ,na froncie mam jeszcze trzy małe i nawet kwitną czego się nie spodziewałam jeszcze a magnolia ...hmm wygląda na to ,że chyba w tym roku naprawdę da popis
Ogród w remoncie 11:15, 17 kwi 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

No właśnie dobrze zauważyłaś kawał i pustka jak to zagospodarować . Pamiętasz pomysł na śś w tym miejscu ? Mnie to się tu nie widzi raczej,za dużo wielopniowych. Może jakaś trawiasta rabata by z tego wyszła bo chyba coś płasko by się tam zdało . Jakieś drzewo/a jeśli już to bliżej tyłu tej rabaty. Jakieś propozycje może?
Ogród w remoncie 11:08, 17 kwi 2018

Do góry
Pięknie kwitną wiosenne, a ta Pissardii cudna stałam nad nią w zeszłym tygodniu u mojej ogrodniczki, kurcze nie wiem czy jej gdzieś u siebie miejsca nie znajdę... a magnolia dobrze, że została i popis daaa
Ogród w remoncie 11:04, 17 kwi 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Magnolia zaczyna

Przy okazji widać powstającą rabatę za nią.

Ogród w remoncie 10:48, 17 kwi 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczna ta magnolia wielopniowa

Dlatego o nią walczę ,w sensie robię wszystko żeby została w tym miejscu bo przesadzania chyba by nie przeżyła
Ogród w remoncie 10:39, 17 kwi 2018

Do góry
Śliczna ta magnolia wielopniowa
Pszczelarnia 10:32, 17 kwi 2018

Do góry
Ewo, pięknie masz
Ten ciemiernik sieje się u Ciebie?- jesli tak, zostawisz dla mnie siewkę?
mam jazdę na ciemierniki
Ogród w remoncie 10:23, 17 kwi 2018

Do góry
Magnolia zaczyna

Przy okazji widać powstającą rabatę za nią.

Pissardii

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 09:49, 17 kwi 2018

Do góry
Moje Nigry też już przekwitły Magnolia biała śliczna Podobają mi się właśnie te białe, bądź te z bordowymi kwiatami Widzę, że masz całkiem sporo rh
Ogrodowe szaleństwo ... 09:38, 17 kwi 2018

Do góry
Jest, jest, jest.... Hura!!!!! Pierwszy raz zakwitła moja magnolia. Jest ze mną trzeci sezon, od maleńkiego(kupiłam w biedrze niestety wtedy jako raczkujący ogrodnik nie wiedziałam że warto zapisywać nazwy roslin)
Dmuchałam, nawoziłam, głaskałam i jest rezultat. Mała ale piękna)))
Kurczę nie mogę wkleić zdjęcia. Będę próbować
Jest, udało się.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies