To Sebek, już i PRem Aliny! Ale etatów! Abiko, dzięki! Starałam się stworzyć mu "warunki prawidłowego rozwoju", coś jak program "rodzina na swoim" albo jeszcze lepiej "singiel na swoim" .
w tym roku zaszła u mnie duza zmiana.skarpa która była porośnięta trawą i jałowcami została pozbawiona trawy .obsadziłam ja roślinami wg. zasady kontrastu koloru ,ale jak zwykle nie powstrzymałam się i urządziłam misz -masz.miały być plamy berberysu bordowego na zmianę z tawułą złocistą goldmund i berberysem żółtym .na wiosnę muszę przywołać się do porządku
Witam,
Jestem tu nowa na forum i na razie ogladam sobie Wasze wpaniałe ogrody i mam pytanie odnośnie roślinek ktore znajduja sie na jednym ze zdjec. Jest tu taka zielona tuja i prawdopodobnie cyprys(zdjęcie na pierwszej stronie tego wątku nad echinaceą i po prawej stronie na zdjęciu tez widac w powiekszeniu) Czy moze ktos wie jaka to odmiana?
dziekuje i pozdrawiam wszystkich miłośników ogrodów
Basiu - musisz nam pokazać to zdjęcie, bo nie wiem które - i najlepiej zaznacz roślinę jakąś kropką
Sebku, wklejam zdjęcie tylko nie wiem jak mi to wyjdzie Podoba mi sie ta gruba zielona thuja tylko nie moge zidentyfikowac co to takiego i z boku jest cyprys tez taki zielonawy. Czytałam kiedys o thui olbrzymiej kornik ale jak ogladam zdjecia na internecie to na niektorych jest calkiem zielona a na niektorych ma zoltawe koncówki tak samo thuja atrovensis i nie wiem jak w rzeczywistości wyglada
Jeśli i ja pojadę to nie wiem - ale z powodu większych kosztów w czerwcu nie pojadę - więc możesz być spokojniejsza, że forum zostanie samo sobie - rzecznik będzie czuwać