Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Punkt - ogród Finki

Zielony Punkt - ogród Finki

alinak 20:41, 03 lis 2011

finka nadal zapracowana
Basia 09:34, 09 lis 2011

Sebek napisał(a)

Witam,
Jestem tu nowa na forum i na razie ogladam sobie Wasze wpaniałe ogrody i mam pytanie odnośnie roślinek ktore znajduja sie na jednym ze zdjec. Jest tu taka zielona tuja i prawdopodobnie cyprys(zdjęcie na pierwszej stronie tego wątku nad echinaceą i po prawej stronie na zdjęciu tez widac w powiekszeniu) Czy moze ktos wie jaka to odmiana?
dziekuje i pozdrawiam wszystkich miłośników ogrodów

Basiu - musisz nam pokazać to zdjęcie, bo nie wiem które - i najlepiej zaznacz roślinę jakąś kropką

Sebku, wklejam zdjęcie tylko nie wiem jak mi to wyjdzie Podoba mi sie ta gruba zielona thuja tylko nie moge zidentyfikowac co to takiego i z boku jest cyprys tez taki zielonawy. Czytałam kiedys o thui olbrzymiej kornik ale jak ogladam zdjecia na internecie to na niektorych jest calkiem zielona a na niektorych ma zoltawe koncówki tak samo thuja atrovensis i nie wiem jak w rzeczywistości wyglada
Sebek 13:06, 10 lis 2011

Ojj to nie wiem ...
Gardenarium 16:29, 10 lis 2011

Ta gruba z prawej to może być Kórnik a ta z lewej nie wiem, zbyt mało widać, ale to raczej cyprysik. Są raptem u nas popularne dwa: Yvonne, Stardust.

Instagram Ogrodowiska
Marta 20:04, 23 gru 2011

Najserdeczniejsze życzenia:
cudownych świąt Bożego Narodzenia,
rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
pod żywą choinką dużo prezentów,
a w Waszych pięknych sercach
wiele sentymentów
oraz
wszystkiego co najlepsze
w Nowym Roku

życzy Marta

Sebek 21:01, 23 gru 2011

monteverde 21:12, 23 gru 2011

W Świętą Noc, życzeń moc, wysłać chcę do Ciebie. Niech w ten czas będzie nam, cudownie jak w niebie. Niech uciekną smutki i radość zagości, Anioł niech odgania wszelkie przeciwności.
Dzidka 17:44, 31 gru 2011

Niech noworoczne życzenia mają moc spełnienia.
Niech się spełnią i te całkiem błahe, i te ważne, te dostojne, i te ciut niepoważne.

DO SIEGO 2012 ROKU !!!!!!!!!!

finka 13:05, 04 sty 2012

Witajcie wszyscy!!!

W Nowym Roku, życzę....oj byście byli zdrowi...a reszta... to sami wiecie.
Dziękuję za pamięć i za życzenia świąteczne.

No tak, długą miałam przerwę, wiele spraw się na to złożyło, nie będę się o tym rozpisywać, bo to może i książkę można by było napisać, ale po co, NAJWAŻNIEJSZE, że wszystko u mnie, ze mną itd. W PORZĄDKU i życzę tylko sobie aby tak jak jest pozostało.

Nie wiem co u Was słychać, muszę ponadrabiać zaległości w Waszych ogrodach, z resztą w moim wciąż nadrabiam, wiosnojesień mi w tym sprzyja. Wciąż jeszcze nie posadzone krokusy i niektóre tulipany, a oczar już się pomału wyrywa do kwitnienia. We Wrocławiu widziałam wczoraj kwitnący Wawrzynek wilczełyko, tylko aparatu nie miałam.

Mam z Wami niektórymi jeszcze zaległą sprawę z wczesnej jesieni. Niektórzy z Was otrzymali już swoje nagrody z mojego mini konkursu, ale jest jeszcze kilka do wysłania. Ponieważ zmieniła się nam pora roku i nagrody są już nieco nieaktualne, będą nieco zmienione (z wiosennych cebulek na letnie), czekam tylko na nowy asortyment w moim centrum (już powoli przygotowania do sezonu) i będę mogła je wysłać.

Pozdrawiam gorąco i myślę, że będzie mnie teraz coraz więcej....
finka 13:08, 04 sty 2012

Wiadomość dla BASI : faktycznie jak Danusia napisała, Thuja to Kórnik, tyle, że cięty , a dalej jest Cyprysik Stardust też cięty dlatego taki zielony, i nie widać jego złotawych przyrostów.