Dzisiaj przeniosłem do domu rośliny, które będą zimować w domu - jak werbeny, sadzonki hortensji, pasychandry, żurawki i malutkie bukszpany. U mnie na parapecie jest teraz tylko ponad 30 doniczek
Rośliny szare, bo spryskałem je topsinem na wszelki wypadek
Jeśli masz gdzie zadołować to zakop je w doniczkach po krzewach - a wiosną dasz je do ładnych donic i będziesz się cieszyć kwiatami szybciej, bo możesz je też podpędzić
Sebku - ok Nie namawiam przecież Wiem że już swoje wsadziłeś Ja kupiłam znowu i nie mam pomysłu gdzie je jeszcze wsadzić - fizycznie miejsca mi brakuje
Jeśli masz gdzie zadołować to zakop je w doniczkach po krzewach - a wiosną dasz je do ładnych donic i będziesz się cieszyć kwiatami szybciej, bo możesz je też podpędzić
No ja bym na pewno młode siewki wziął do domu, ale stroisz to na pewno jest jakaś ochrona- bo może się utworzyć skorupa lodowa nad ziemią zimą - a stroisz temu chyba zapobiegnie
Pod hakuro może zrób bukszpanową obwódkę, a na nią taką łączkę hostową - bardzo się rozrosły i można je śmiało porozsadzać - i może te hosty aż do tych żurawek.