Mam kilka fotek porównawczych z zeszłym rokiem i stwierdzam że nie wprowadzam już jakis większych zmian,,, jest może troche bujniej
Jagodnik z basenem
2014
2015
Posadzone, teraz między nimi trawki myślałam o Miskant chiński 'Apache' jest ciut niższy od normalnego i może fajnie dorastałby do końca pnia tuj, myślę że jego żółte paski ładnie korespondowałyby z bukszpanami. Jedyny problem taki, że trawy drogie i jak w sklepie w którym zazwyczaj kupuję tj Albamar zrobiłam listę potrzeb jeszcze kostrzewy, żurawki bo też chcę tu posadzić to rachunek wyszedł na 200zł. I to przy pojedynczych sztukach a jakbym chciała kupić po ogrodowiskowemu to 500zł nie moje ;(
Ja do tuj, choinek nie dojdę Wejdę tam dopiero jak zetnę byliny ..
Bakterie dawałam też.. ale u mnie z 10 arów trawnika (na żyznej ziemi) mam co 5 dni ok 8-10 wielkich worów (tych największych do kupienia. Bakterie się poddawały, a nie miałam czym tego przekładać..
Jak likwidowałam te ustorjstwo ze śmierdzącą gnojówką , pełna ślimaków, much i blle .. to nikt za żadne pieniądze nie chciał mi tego zlikwidować.. musiałam sama kilka metrów sześciennych przewalić i zutylizować.. (mąż nie mógł z powodów zdrowotnych) Do tej pory na samą myśl mam odruch wymiotny..
Nie lubisz czerwonego i żółtego.. to wstawię perukowca
Dzisiaj już będą róże NN, ale jeszcze najpierw kończący swoje kwitnienie Alchymist...i znowu myślę o odkurzaczu ogrodowym, do szału mnie doprowadzają te miliony lecących płatków..
Kilka zdjęć z sobotnich zakupów na giełdzie ogrodniczej z ulicy Giełdowej w Łodzi. Polecam wizytę na tej giełdzie, tyle że trzeba rano wstać - najlepiej być na 5 rano, handlujący zwijają się o 8 . Ceny konkurencyjne, ale rośliny ogrodowe raczej kupuje się na palety (po kilkanaście sztuk): lawenda - 12 sztuk 40 zł, carex (frosted curls?) - 3 zł/szt.