Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Madzenka 20:02, 24 lip 2015

Och Ela, Turcja dla mnie gorętsza niż Egipt, ja chyba będę wybierać wkrotce Skandynawie....
Roslinami sie nie martw, jest okazja wymienic na nowe
malkul 20:28, 24 lip 2015

fajne i ciekawie zapowiadające się są rejsy po skandynawi
nicol21 13:34, 25 lip 2015

W ogródku na pewno coś się dzieje, a nóż kwiatki śpiewają
Widoki wakacyjne super! pozdrawiam
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gierczusia 18:05, 26 lip 2015

nicol21 napisał(a)
W ogródku na pewno coś się dzieje, a nóż kwiatki śpiewają
Widoki wakacyjne super! pozdrawiam

Nie chcą coś śpiewać ,pierniki ..... Mówią ,że wolałyby zatańczyć a tak na serio... Bukszpan jeden wykopany , hosty dziurawe...i jak to coś pokazywać
Przynajmniej na wakacjach oczęta napasłam .. Pierwszy az zanotowałam aż takie spustoszenie po powrocie....nic , tylko w przyszłym roku nigdzie ńie wyjeżdżać

Buziole
gierczusia 18:21, 26 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Och Ela, Turcja dla mnie gorętsza niż Egipt, ja chyba będę wybierać wkrotce Skandynawie....
Roslinami sie nie martw, jest okazja wymienic na nowe

Bożeszzz Madzen...Skandynawia ?????? toż dla mnie chyba w batkach z cicikiem.... Inaczej chyba bym tam zamarzła

Co do roślinek l to muszę przyznać ,źe z tej perspektywy na to ńie popatrzałam , więc stokrotne dzięki eMuś mniej optymistycznie podchodzi do kwestii ewentualnej wymiany, ale......aaaaaaa..no fiesz
Buziol wielki

Malkul napisała
fajne i ciekawie zapowiadające się są rejsy po skandynawi
Gośku...jak Cię proszę mnie na rejs po Skandynawii to chyba nikt nie zawlecze...no chyba ,źe ewentualnie zimą ja stworzenie ciepłolubne i w rachubę wchodzi jedynie wyjazd do miejsca o temp zaczynającej się od liczby 3... Mniejsze mnie nie zadowalają ...
Z Madzenką się dogadaj , bo Wy widzę obie celujecie w ekstremalnie niskie (jak na mnie ) temparatury buziole
JulkAd 19:16, 26 lip 2015

gierczusia napisał(a)
Pokażę Wam jeszcze jaki tu jest fantastyczny ogród ziołowy..

Bogactwo roślin i ładnych detali

Kochana ten ogród ziołowy to większy niż Twój Mikro
JulkAd 19:21, 26 lip 2015

Jak dobrze, że wróciłaś....tylko ja nie wiem dlaczego powiadomień z Twojego ogrodu w ogóle nie widzę....a wczoraj w ogóle dostępu do forum nie miałam...znaczy się wypoczęta jesteś, działać możesz...a nie wybierasz się w moje strony?....buziaki
Nikita 18:33, 27 lip 2015

Fotki z ogrodu oglądnęłam, troszkę do gorącej Turcji zajrzałam...oj kolorowo i wesoło u ciebie, jak zwykle z resztą.
Słodziutkie buziaki przesyłam...cmok, cmok.
ewsyg 19:03, 27 lip 2015

gierczusia napisał(a)
Z dzisiejszych prac ogrodowych to zmikoryzowałam moje rośliny wrzosowate..różaneczniki , kiścienia, wrzosy a takźe tulipanowca , bo on podobno lubi te same grzyby naczytałam się nad przewagą grzybni mikoryzowej żywej nad mikoryzą...jakby to powiedzieć ..wysuszoną tak więc zakupiłam takowe cudo i zastosowałam ...musze Wam powiedzieć ,źe jednego rodka mam zmikoryzowanego przed hodowcę i jego jakoś opuchlaki omijają...może to wnioski wyssane z palca , ale tak właśnie jest....

Są też takie rodzaje.....

Elu, ja też pare lat temu mikoryzowałam ta płynną mikoryzą. Myślę, że dzięki temu moje rodki, które jeszcze zostały na piaskowni żyją. Muszą sobie radzić same. Ostatnio jechałam tam z duszą na ramieniu bo byłam pewna, że rodki i borówka amerykańska już nie żyją. Zrobiły mi niespodziankę, przeżyły chociaż nie są w dobrej kondycji. Mikoryzowałam też drzewa w lesie i dzięki temu miałam dużo grzybków
malgorzata_s... 21:58, 27 lip 2015

Fajnie że poodpoczywałaś i batków z cicikiem nie musiałaś zakładać
Buziole