To jest Nikko Blue- w wyglądzie zdecydowanie dominują kwiaty, rośnie w gruncie, zakwitła najwcześniej ze wszystkich ogrodówek, nie stosowałam też żadnej odżywki do barwienia na niebiesko , kolor bardzo jednolity. Polecam
Bez przykładania się bialo- niebieskie kwiaty ma tez Tricolor ( na razie jeszcze w pąkach)
A to inne, które można przerobić na niebiesko ale trzeba się postarać ( zimę przeżyly bez problemu więc obiecałam sobie, że w tym roku się przyłożę aby w przyszłym kwiaty były już niebieskie
Blaumaise ( rośnie bardzo szybko, rozłożysta, grunt)
Bodense ( szybko i rozłożysta, grunt)
Early Blue ( donica)
Inne jeszcze w pączkach, więc nie nadają się jeszcze do pokazania
moim zdaniem to long trank - popatrz na korę gdy jest gładsza i bielsza od Yongi to
będzie long trank. Przetacznik posadź koło kul przy różach dużo kocimiętek
Ha, ha, sama jestem zaskoczona. Jak wczoraj przyjechałam to taki widok zastałam
to jest potrzebne do wyznaczania osi
W poniedziałek przychodzą murarze. Rozbudowujemy dom. Geodeci mi troszkę zniszczyli. Na szczęście od poniedziałku mam urlop to sobie dopilnuję i sama tam powchodzę, żeby im te sznurki wiązać
Jeżyny, po raz pierwszy wydały owoce. Sadzone 2 lata temu. W ubiegłym roku dopadła je jakaś choroba grzybowa i wszystkie owoce opadły zanim dojrzały. W tym roku wygrabiłam dokładnie wszystkie stare liście i potraktowałam miedzianem. Zostawiłam 4-5 najsilniejszych pędów.
Z drzewami to chyba jest też trochę tak, że nawet te najsilniejsze mogą nie wytrzymać huraganowego wiatru. Czytałam u Ciebie, że lubisz obserwować zmieniającą się pogodę Ja też mam takie ciągotki. Zbieram się w sobie, żeby zorganizowac taka domową stację metereologiczną Wtedy będę mierzyć z jaką prędkością wieje wiatr
Ja stwierdzam, że u mnie sprawdzają się róże. Nawet wichura ich nie połamała.
Chandos Beauty wystrzeliła w górę. Ma wiele nowych przyrostów i znowu będzie kwitnąć.
Mariatheresia nadal w świetnej formie. Jedynie wiatr trochę połamał ostróżki i szałwię.
A no właśnie, to ta. Sliczna. Kupiłam jedną na rozmnożenie (cena była zaporowa) ale już 2 razy zmieniała miejsce u mnie i nie wiem gdzie będzie miała docelowe. Może wiesz czy toleruje słońce?