Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 19:46, 23 lip 2015

Nallar napisał(a)
Buziaka wysłałam, doszedł?

no coś mnie tak właśnie cmoknęło w polika . Też wysyłam
Ewa777 20:09, 23 lip 2015

Katkak napisał(a)

Już wiem, że będę miała kłopot z tymi miskantami. Są zbyt ekspansywne. Będę je musiała wykopać i jakieś ograniczniki im zrobić żeby nie zdominowały całej rabaty. Nie wiem tylko kiedy powinnam to zrobić - jesienią, czy na wiosnę?

Śliczna ta rabatka z miskantem, hortensjami i berberysami Dużo masz hortensji
Makao_J 21:33, 23 lip 2015

Wiesz dopiero teraz zauważyłam że to duże drzewo to gruszka. Owoców masz sporo. Wygląda na klapsę.
Powiedz czy to prawda że trzeba uważać co się sadzi pod gruszą bo z niektórymi roślinami wchodzi w reakcję np. dzwonki karpackie. Posadzone razem z gruszą obie rośliny chorują stale na rdzę.
Makao_J 21:34, 23 lip 2015

Z tego właśnie powodu pozbyłam się gruszy u siebie.
Katkak 21:40, 23 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Śliczna ta rabatka z miskantem, hortensjami i berberysami Dużo masz hortensji

Dzięki Ewciu. Limelight mam chyba chyba 5 szt, jedną Bobo i 4 duże ogrodowe. Ukorzenionych maluchów nie liczę
Katkak 21:46, 23 lip 2015

Makao_J napisał(a)
Wiesz dopiero teraz zauważyłam że to duże drzewo to gruszka. Owoców masz sporo. Wygląda na klapsę.
Powiedz czy to prawda że trzeba uważać co się sadzi pod gruszą bo z niektórymi roślinami wchodzi w reakcję np. dzwonki karpackie. Posadzone razem z gruszą obie rośliny chorują stale na rdzę.

Ania co do gruszy to nie mam pojęcia jaka to odmiana. W każdym razie kiedy kupiliśmy działkę już na niej była, więc nie wiem ile ma lat. Niektóre gałęzie ma już martwe, więc jej czas powoli dobiega końca. Odkąd pamiętam choruje na rdzę, ale ja nigdy nic z tym nie robię. Nie zauważyłam, żeby posadzonym pod nią roślinom coś dolegało, a od wielu lat coś pod nią rośnie. Nawet co roku więcej . Kiedyś, z dużym naciskiem na kiedyś zamiast tej gruszki będzie rósł ambrowiec amerykański Gumball
Makao_J 21:59, 23 lip 2015

Ambrowce są piękne ale ja zakochałam się w tulipanowcu i mój już czeka na posadzenie.
ryska 22:08, 23 lip 2015

Ja mam różankę pod sąsiadową chorą gruszą i oprócz tego, że mam codziennie po kilkanaście zgnitków do wyzbierania to roślinki moje radzą sobie dobrze.
Ładnie Kasiu u Ciebie jak zawsze, pozdrawiam
Katkak 22:11, 23 lip 2015

ryska napisał(a)
Ja mam różankę pod sąsiadową chorą gruszą i oprócz tego, że mam codziennie po kilkanaście zgnitków do wyzbierania to roślinki moje radzą sobie dobrze.
Ładnie Kasiu u Ciebie jak zawsze, pozdrawiam

Czyli Reniu mamy podobne spostrzeżenia w kwestii gruszy - nie jest szkodliwa. Dzięki za komplementa .
Katkak 22:18, 23 lip 2015