pogoda potrzebna dla lepszego samopoczucia nawet jak się ogrodowo nic nie robi
Wspieram koleżankę, która też walczy. Jest po 10 chemii i z każdą kolejną jest lepiej, bliżej celu
o ja pierdziele ale śmieszne, u mnie tak się nie rozsiewa pomimo tego, że czosnki ścinam bardzo mocno przekwitniętę, a właściwie nie ścinam tylko wyjmuję bo one później same wyłażą wystarczy je podnieść do góry
przygotowanie przed sadzeniem to podstawa (kiedy sadzilismy thuje nie wiedzieliśmy nic o tym) ale nawet najlepiej przygotowany dołek z czasem trzeba zasilić. Nie wszyscy mogą wspierać się ekologicznie, kompostem itp... nie każdy ma tak wielki ogród by swój kompost produkować. Najważniejsze nie popadać ze skrajności w skrajność.
Zdjęcia były przykładowe by pokazać nazwę ogólną, nie ważne że dotyczyły róż czy rh, z tej serii są różne nawozy
Myszko, słoneczko nieśmiało się przebija
Deszcz był potrzebny, trawniczek się zazielenił, tulipanki podlało
Milusio było, na leniucha…
No, … dla Ciebie idealna.
Stipy masz od groma, kostrzewy … cięłaś swoje czy skubałaś?
U Agi widziałam ładnie przycięte też się pofatyguję do nich z sekatorek
Buziak
Dobrze, że deszcz przystopował prace bo już bym zadyszkę miała od chodzenia po góre i podziwiania co się u Ciebie wyprawia
Ściskam Kasieńko
Ewelinko, a dziękuje bardzo się przydało pionizowanie
Chyba siłą mnie będę musieli zaciągnąć następnym razem na ten pakiet NFZ… normalnie fuj.
Buziaki
Leniwy… ech. Ćwiczy Twoja cierpliwość, he he he
Dla mnie to też będzie trudne jak to to takie wolne jest.
Ann, u mnie ogrodowo nic się nie dzieje. Mio pobiegać po innych pięknych ogrodach i to bez zadyszki
Pion owszem trzymam bo musze ale ławo nie jest. Jeszcze mnie tak nic nie sponiewierało w życiu jak to !
A właśnie słonko wychodzi zza chmur
Buziaki
Słodkie dziewczynki w was
Dziękuję
Świeci !
To Ty do mnie na wieś do roboty jeździsz?
piszesz, że czosnki Ci się wysiały,które? pokażesz te siewki?
u mnie czosnki się dzielą ale wówczas wydaje mi się że słabiej kwitną.To samo zadziało się w tym roku z koronami cesarskimi, ciekawa jestem jak zakwitną przez te 'podziały'