Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:10, 04 kwi 2017

Do góry
Urszula- ulubiony czas Ula, to prawda...w tym roku m. od kwietnia u mnie ruszyły, cieszy mnie to bardzo

Katel- startuje mój klonik, mam do niego szczególny sentyment, pamiętam, jak domu i ogrodu jeszcze nie było i klonika kupiłam,to mój pierwszy egzemplarz

ryska- wiosnę kocham najbardziej, wszyscy lubimy jak życie budzi się po zimie...podziwiamy kwitnienie, zieleń, ptasie koncerty i żabie gody

Kasya- Twoja wiosna wcześniejsza, pustynnikom przymrozki nie szkodzą, ale ślimaki tak.

eee-taam-pięknie jest
Justynko gwiaździste rosną dwie 3m...12 letnia i 1,60m...8 letnia

kasiek- może Twoje m. nie spóźnione, gwiaździsta pewnie już Ci zakwitła, tylko ja za późno odpisuję, moja Suzan i późniejsze odmiany jeszcze w pąkach
Proszę zaopiekuj się moją serduszką...buziak

Lukasz2013- zieleń z różowym i białe chmurki gwiaździstych umilają wiosnę

lindsay80- a jak bajecznie pachnie, wieczorkiem m. gwiaździsta pachnie najsilniej

Kindzia-miło mi,że kojarzysz mnie z magnoliami, na czar magnolii zapraszam
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:24, 04 kwi 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Marta, dziękuję serdecznie za zdjęcia - oj chciałabym się tam znaleźć, szkoda, że tak daleko ;-/
Piękne sobie okazy wybrałaś.

Proszę Też długo szukałam i czekałam... wielu roślin jeszcze nie mogę dostać ale może kiedyś...
Moja działka na Dębowym Lesie 07:37, 04 kwi 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale biedronkowo u Ciebie Aniu - też widziałam u siebie kilka, ale zdarzały się lata, że całe tabuny tych dziwnych chińskich biedronek nawiedzały moją miejscowość, tych nie lubię.

Wszystko i w przyrodzie się miesza .ja też lubię te nasze owady nie chińskie.
Wiosna w kolorach i owadach nam się rozkręca.
Krokusiki przekwitają

ale Jeszce trochę i tulipany nam będą w ogrodach królować, czarować
Na zielonej... trawce :) 20:01, 03 kwi 2017

Do góry
o jacie, ale ślicznotki, tylko nie wiem w które miejsce je przewidziałaś, ale niezależnie gdzie będą to efekt dadzą niesamowity.
Tu ma być ogród :) 16:21, 03 kwi 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aniu, to Fastigiata, na plantacji jakoś na takie duże nie wyglądały, ale po wsadzeniu widać, że to dorodne okazy.

Kto by dorównał tulipanowo Tobie ?

Dzięki Edytko ))))
Tu ma być ogród :) 15:10, 03 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
no to masz co robic widze ostatnio czekam na dalsze fotki

Z chęcią złożyłabym w tym roku wniosek o wydłużenie kwietnia

Tu ma być ogród :) 15:09, 03 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękny ciemiernik.
Tulipany też śliczne. Moje jeszcze mniejsza i tylko i niektórych znalazłam pąki. Także jeszcze trochę poczekam do rozkwitu.

Aniu, tylko Exotic Emperor tak wyskoczył, reszta tulipanów daleko w tyle i to chyba nawet dobrze.
Tu ma być ogród :) 15:07, 03 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Edytko piękne tulipany

to taka maleńka zapowiedź, czekamy na więcej, będzie miażdżąca przewaga różowych.
Tu ma być ogród :) 15:03, 03 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Renia ale Cię te ręce świerzbią

i żeby w marcu bez mała wszystkie roboty wykonać w ogrodzie, nic tylko podziwiać!
Tu ma być ogród :) 15:01, 03 kwi 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Ja też czekam na szersze kadry
Macham!

Z tymi szerokimi kadrami jest u mnie kłopot, nawet to co w zeszłym roku można było pokazać, teraz jest rozkopane, a rabaty tworzone jesienią na razie świecą pustkami, np taka, nic nie widać, ale chociaż iryski zasługują żeby je pokazać
Oprócz nich jest tam jeszcze klosownica, jarzmianki i hortensje - wszystkie roślinki zdobyczne

Typografia ogrodu 13:36, 03 kwi 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
No nie wierzę, że grujeczniki już tyle liści mają!

Asia co się robi z tymi kotkami seslerii jak widać, że już zaczynają przekwitać teraz, wyrywać czy wycinać je?
no własnie tej wiosny stwierdziłam, ze mi się te tanczące kotki nawet podobają ale raczej wycinać i to jaknajnizej, bo jeśli dobrze pamiętam kiedyś je tylko powyciągałam i później te rurki z których kłos wyrasta przerósł trawe i brzydko to wyglądało.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 12:38, 03 kwi 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej, ile drzew już u Ciebie kwitnie, rzeczywiście ten Wrocław to zawsze do przodu z wiosną
Ale chociaż Exotiki u mnie na tym samym etapie.

Czekam na twoje magnolie.

Widzialam Twoje Exotiki i czekam na ich pokaz tuz za chwile u Ciebie
ja to kurcze nie potrafie byc tak konsekwetna i trzymac sie ograniczonej ilosci gatunkow. U mnie tulipany to chyba w 10 czy 15 odmianach, a wiadomo ze to wieksza ilosc tych samych roslin robi wrazenie...
Coz, musze jeszcze popracowac nad soba ale z moją duszą kolekcjonera to bedzie naprawde nielatwe zadanie...
Tu ma być ogród :) 12:38, 03 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
super z tymi donicami .....

ja sie ttylko o rozplenica martwie bo to wiekszosc ogrodu mojego )) ale czekam cierpliwie tyle zostało.

zobaczymy jak lawenda sie pozbiera po cieciu

u mnie to też by była dotkliwa strata, ale mamy początek kwietnia, więc spokój wskazany.

Ja już na jednej rabacie lawendę ciachnęłam, reszta w tym tygodniu.
Tu ma być ogród :) 12:35, 03 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
o lawendzie u kokoszki kokonia płacze ...ale jak tak czytam to kazdy ma lawede bez wyrazu po zimie....ale raczej odbije ...tak mi sie zdaje ...chyba ze rosnie na mokrym ...to nadzieja słabsza.

u mnie właśnie nie na mokrym, czekam z nadzieją, jeszcze za krótka ją mam, żeby ocenić jakie ma szanse, więc czytam jakie inni doświadczenia mieli.
Lawendowy zawrót głowy 12:30, 03 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edyta hahahhaha co Ty mi sugerujesz ???

moze to kwestia zdjec musisz ocenic na zywo )) po swietach Cie widze zapraszam i zaciagam bo potrzebna mi jestes ))))

Że jesteś magnetyczna

Jola po świętach to ja Ci będę machać z takiego jednego wielkiego koła

Pogadamy przez telefon
Lawendowy zawrót głowy 12:22, 03 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
serby sa wielgachne najwieksze so te z Goczałkowic reszta tez sporo przyrosła )

chciałabym tn stelaz juz oczyswiscie ale nie wiem czy sie uda

zdaje mi się, że ten Pan co Ci je przywoził nie oparł się Twojemu urokowi i stelaż będzie szybciej niż myślisz

Moje też urosły, ale nie to co u Ciebie
Tu ma być ogród :) 12:19, 03 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak ja dostałam od Beatki to tak mi powiedziała ale ciagle nie mogłam kupic.

wreszcie na tarasie nic mi nie uschnie.

działals z skrzyniami ???

widzisz jakies straty po zimie ...u mnie narzie wszystko ok tylko lawenda jaksa niesfoja )))))

Tak działaliśmy ze skrzyniami, już są dwie

Część lawendy też mam w opłakanym stanie, choć jeszcze nie przesądzam.
Na rozplenice i molinie czekam - chyba jest jeszcze czas, więc bez paniki.
Rośliny, o które miałam największy strach dały radę to i na te co później startują mocno liczę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies