Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Zana 15:15, 03 kwi 2017

Nooo nieee, u Ciebie też już tulipany kwitną. To moje to jakieś totalnie opóźnione w rozwoju są. Przyłączam się do wniosku o wydłużenie kwietnia, a święta to już mi kompletnie z z wyrobieniem planu ogrodowego nie konweniują. Tak przy okazji można by je przesunąć.
kamila66 15:21, 03 kwi 2017

Wiosna na całego
Wczoraj byłam we Wrocławiu a tam drzewa obsypane kwiatami
U ciebie wysokie tulipany ach
U mnie też są póki co tylko botaniczne
anulajda 16:21, 03 kwi 2017

lindsay80 napisał(a)

Aniu, to Fastigiata, na plantacji jakoś na takie duże nie wyglądały, ale po wsadzeniu widać, że to dorodne okazy.

Kto by dorównał tulipanowo Tobie ?

Dzięki Edytko ))))
Agania 15:14, 04 kwi 2017

Kolory jakie lubię...no popatrz tulipany Ci się rozmnożyły, a jednak potrafią...dobrze im u Ciebie

lindsay80 12:59, 06 kwi 2017

Zana napisał(a)
Nooo nieee, u Ciebie też już tulipany kwitną. To moje to jakieś totalnie opóźnione w rozwoju są. Przyłączam się do wniosku o wydłużenie kwietnia, a święta to już mi kompletnie z z wyrobieniem planu ogrodowego nie konweniują. Tak przy okazji można by je przesunąć.

Kwitną Aniu i fajnie się rozmnożyły, upały ustąpiły więc jest szansa, że trochę się nimi nacieszymy.

Ja też do świąt muszę jak najwięcej zrobić, a kolejne dni uciekają niepostrzeżenie, niech ktoś zatrzyma ten licznik, nie wyrabiam!
lindsay80 13:02, 06 kwi 2017

kamila66 napisał(a)
Wiosna na całego
Wczoraj byłam we Wrocławiu a tam drzewa obsypane kwiatami
U ciebie wysokie tulipany ach
U mnie też są póki co tylko botaniczne

W tym tygodniu trochę pojeździłam po śląskich miastach i u nas magnolie i owocowe też zaczynają już kwitnąć.
lindsay80 13:02, 06 kwi 2017

anulajda napisał(a)

Dzięki Edytko ))))

Nie ma sprawy, tym razem ja mam do Ciebie pytanko zajrzyj na prive
lindsay80 13:03, 06 kwi 2017

Agania napisał(a)
Kolory jakie lubię...no popatrz tulipany Ci się rozmnożyły, a jednak potrafią...dobrze im u Ciebie

No chyba im dobrze, dopatrzyłam się też, że w odmianie Spring Green sporo mam bliźniaków syjamskich
Na jednej łodydze dwa kwiaty będą
lojalna_ 13:18, 06 kwi 2017

Edytko sama nie wiem co z ta kostrzewa zrobię chyba tylko poślubam sobie (

Z czasem u mnie też krucho ale widzę ze Ty masz chyba jeszcze szybszy licznik haha ))

Wszystkie Ci ruszyły te odmianę ciemierniki ? U mnie wszystkie jestem bardzo miło nimi zaskoczona dzieki
lindsay80 13:19, 06 kwi 2017

Sporo się ostatnio dzieje, ale czasu zupełnie nie mam, żeby tu wpadać, teraz burza z gradem to jest chwila żeby napisać.

We wtorek doszły róże

4 x Pashmina
3 x Princess Anne

Dobę się moczyły w wodzie a wczoraj je posadziłam, czasu nie było, żeby zdjęcia zrobić.

Kupiłam 3 rodendrony CW, wywalę te, które po zimie wyglądały tragicznie, rosną na froncie więc nie chciałam się bawić w reanimację.

Wczoraj eM przywiózł serba, w miejsce jednego, który nam usechł, nie wiadomo dlaczego.

A w ogrodzie ściągam darń na powiększenie rabaty brzozowej i przewożę ją do skrzyń, które powstają na raty - dwie już gotowe i obsiane, kolejne dwie do skręcania w weekend.
Dziś w końcu ekipa od kafelkowania garażu się wynosi, wypasik teraz tam się zrobił, zostało nam rozłożyć regały i posprzątać, mam tam swój kącik na wszelkie akcesoria ogrodnicze

Zamówiłam blaty betonowe na stoliki!

A i dziękuję dziewczynom za rośliny:
Ani za wymianę traw, ja dostałam Malepartusa, Ania ode mnie Elatę.
Agnieszce za Adagio, ptasie łapki i przylaszczki - do Ciebie pojedzie Red Baron i rozchodniki
Zuzie za niezapominajki - hortki czekają

A i przepraszam wszystkich, że nie zaglądam do Was - do połowy maja będę mieć meeeega młyn
A potem chyba jeszcze większy