W ub.roku z paroma osoboami dyskutowaliśmy o lime light oraz little lime/bobo. Moja kupiona jako little lime jest dużo mniejsza niżlime light, dla porówniania foteczka z liniami bo cienko widać tą różnice. Ona też innaczej się rozrasta - bardziej jak krzew a nie tak jak lime light - w górę.
Halinko, nie będę Ci robić kłopotu, bo miejsca mam brak, a chcę rozmnożyć tę terminatorkę od koleżanki.. u mnie ogrodowe nie kwitną.. za zimno im zimą.. a zabezpieczać nie chcę bo i tak nie wyrabiam się z czasem
To koleżanki cuda... rosną na działce gdzie zagląda raz na miesiąc .. gdzieś mam lepsze foto, ale nie mogę znaleźć.
Ogrodowisko tylko nas motywuje by mieć piękniej, lepiej.. pokazuje, że można .. ale ogród jest dla nas
Nie ruszę ani jednej rośliny by się przypodobać innym, ma się podobać mi i tylko mi
Znalazłam miejsce na jeszcze jednego liliowca Mogę kupić nowy, albo przesadzić innego gdzie nie pasuje
Rude wysokie... mam w innym miejscu i to dużo.. wiec stąd mogę je wyciepać ... hura... jakbym wygrała w totka... mam miejsce ... hura.. Rude wylatują..
Tak było po zrobieniu rabatki w zeszłym tygodniu. Niestety upały zniszczyły berberysa ( trafił do donic może go uratuje) i zastąpiłem go dzisiaj ligustrem jajolistnym może on przetrwa: i latarenka doszła
Tak mi się wydawało, ale Twój bardzo okazały i mnie zmylił... miałam go, ale wyciepałam na wygonki, tam chyba padł (nie mam tam dostępu). Wyrzuciłam jak mnie poparzył, a miał się pojawić wnusio.. rósł przy ścieżce.. niebezpieczne to było ..
Kupiłam po 10,50 jedną jeżówke... bo miejsca brak.. a okazała się śliczna. Gęsta, zwarta niska ok 0,5m, kwiaty dużę, napakowane.. oj ja głupia baba.... 3 trza było kupić
jeżówka Vanilla Cupcake, jeszcze w doniczce... ale i tak cieszy
Dziś kilka zdjęć z mojego ogródka, żeby nie było że tylko cudze pokazuję
Liliowce.
Jeden mam z 2 nazwami, albo Darling Deception, albo Moussaka.
Jak krzak Darling Deception mi znów zakwitnie to muszę dokładnie porównać.
a tej nazwy nie znam.
Uwielbiam tą biel oraz te nowe kwiaty w tej zielenio-bieli, są mega fajne przez te delikatnie falowane krawędzie!
Tą uwielbiam za te zielono-różowe kwiaty, oraz za kolor dojrzałych kwiatów, taki różowo-karminowy.
Tą panią ot uwielbiam
Liliowce w tym roku są wyjątkowo mizerne, bo za sucho
Czosnki główkowate kojarzą się z latem bardziej niż z wiosną, a latem przy suszach zachwycają
Stipy, też tak mam, że chcę je mieć i niech się sieją