Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 20:08, 09 lip 2015

Do góry
Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:07, 09 lip 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

Bardzo proszę foty inspiracyjne:

Tę chyba molinię musiałam kupić p - i- ę- k - n- a

Jeeny, pięknie.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:04, 09 lip 2015

Do góry
W ub.roku z paroma osoboami dyskutowaliśmy o lime light oraz little lime/bobo. Moja kupiona jako little lime jest dużo mniejsza niżlime light, dla porówniania foteczka z liniami bo cienko widać tą różnice. Ona też innaczej się rozrasta - bardziej jak krzew a nie tak jak lime light - w górę.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:03, 09 lip 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Tak Aniu tnij gałązkę ale patrz żeby była nieco stwardniała czyli końcówka żeby była ciemniejsza namocz w wodzie I w ukorzeniaczu .Wsadz w takie miejsce jasne ale bez słońca I nie zapominaj o podlewaniu Ja też mam ogrodowe rosną pod płotem i w cieni i na słońcu kwitną .Nic z nimi nie robię tylko podlewam jak jest sucho Nie chowam na zimę tak robię ze wszystkimi hortkami Jedną zeszłoroczną wczoraj przesadziłam małą to miała piękne korzenie Powodzenia

Ania --jak chcesz to Ci wyślę taka ogrodową ale póżniej niech przekwitną Tylko przypomnij Wyślij mi na pw że chcesz to ja nie zapomnę

Halinko, nie będę Ci robić kłopotu, bo miejsca mam brak, a chcę rozmnożyć tę terminatorkę od koleżanki.. u mnie ogrodowe nie kwitną.. za zimno im zimą.. a zabezpieczać nie chcę bo i tak nie wyrabiam się z czasem

To koleżanki cuda... rosną na działce gdzie zagląda raz na miesiąc .. gdzieś mam lepsze foto, ale nie mogę znaleźć.

Ogród Loczka 20:02, 09 lip 2015

Do góry

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:02, 09 lip 2015

Do góry
Klon rozrasta się również w szerokość, więc czekam, nie tnę.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 19:57, 09 lip 2015

Do góry
Na szybko narysowałem rabatę, nie jestem pewien, która opcja będzie lepsza jeżeli chodzi o ułożenie bukszpanu

Trawy plauje pomędzy bukszpanem i z przodu przed cisem

Zapomniałem dodać, że mam jeszcze inne piękne drzewka na pniu - prezenty od znajomych do wykorzystania na rabaty

Jałowiec łuskowaty
Jodły koreańskie cis i Blauer Eskimo
Jodłę Procera Procera Blue Wonder
Skąpana w słońcu 19:57, 09 lip 2015

Do góry

Tu ma być ogród :) 19:57, 09 lip 2015

Do góry
Czy, ktoś zdiagnozuje co dzieje się RH Nova Zambla - w ciągu 2 dni pojawiło się brązowienie liści jak na poniższym zdjęciu:

A na dwóch postępuje przebarwianie liści na bordowo-brązowy kolor:

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:55, 09 lip 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
Hu hu, Ty jak Nimfa. Miara do cycków to nie wiem dla kogo. Chyba dla Gortata.
Ogród robimy zdecydowanie dla nas samych i najbliższych. Choć oczywiście niezwykle miło gdy się podoba innym. U mnie ogrodu trudno się dopatrzyć na razie, ale przyjeżdżający w odwiedziny są zachwyceni, że tyle roślin i kwiatów (nie znają Ogrodowiska i tych pięknych pokazywanych ogrodów). Ale czy to coś zmienia?

Ogrodowisko tylko nas motywuje by mieć piękniej, lepiej.. pokazuje, że można .. ale ogród jest dla nas

Nie ruszę ani jednej rośliny by się przypodobać innym, ma się podobać mi i tylko mi
Znalazłam miejsce na jeszcze jednego liliowca Mogę kupić nowy, albo przesadzić innego gdzie nie pasuje

Rude wysokie... mam w innym miejscu i to dużo.. wiec stąd mogę je wyciepać ... hura... jakbym wygrała w totka... mam miejsce ... hura.. Rude wylatują..

Ładne są, ale po co mi tyle

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:55, 09 lip 2015

Do góry
jestem tu codziennie....
pozdrówka zostawiam

Ogród Loczka 19:53, 09 lip 2015

Do góry
Ogród Loczka 19:51, 09 lip 2015

Do góry
Tak było po zrobieniu rabatki w zeszłym tygodniu. Niestety upały zniszczyły berberysa ( trafił do donic może go uratuje) i zastąpiłem go dzisiaj ligustrem jajolistnym może on przetrwa: i latarenka doszła

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:49, 09 lip 2015

Do góry
ta panienka wyemigruje do rodziców, ot nie powaliła mnie i tyle. Plus ta kwestia uspokajania ogrodu

Różyczkę uwielbiam, ale ona leniwa i do zdjęć się pokłada... JC - zapach powala!

Ogródek w którym klon osłupiał:) 19:49, 09 lip 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:47, 09 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Rybek mega dużo!

Za dużo !!!

ryska napisał(a)
Super - wszystko

Renatko jesteś bardzo miła i wyrozumiała

admete napisał(a)
Aniu chyba wiem jak ten mój biały busz się nazywa, choć na zdjęciach ciut inaczej wygląda, ale chyba zdjęcia kwiatów są robione w sporym zbliżeniu

http://www.futuregardens.pl/dyptam-jesionolistny-albiflorus-krzew-mojzesza-dictamnus-albus-d-fraxinella.html

chyba że Ty masz tego dyptama , a ja mam jeszcze cuś innego

buziak

Tak mi się wydawało, ale Twój bardzo okazały i mnie zmylił... miałam go, ale wyciepałam na wygonki, tam chyba padł (nie mam tam dostępu). Wyrzuciłam jak mnie poparzył, a miał się pojawić wnusio.. rósł przy ścieżce.. niebezpieczne to było ..
Kupiłam po 10,50 jedną jeżówke... bo miejsca brak.. a okazała się śliczna. Gęsta, zwarta niska ok 0,5m, kwiaty dużę, napakowane.. oj ja głupia baba.... 3 trza było kupić
jeżówka Vanilla Cupcake, jeszcze w doniczce... ale i tak cieszy

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:47, 09 lip 2015

Do góry
Dziś kilka zdjęć z mojego ogródka, żeby nie było że tylko cudze pokazuję

Liliowce.
Jeden mam z 2 nazwami, albo Darling Deception, albo Moussaka.
Jak krzak Darling Deception mi znów zakwitnie to muszę dokładnie porównać.

a tej nazwy nie znam.

Uwielbiam tą biel oraz te nowe kwiaty w tej zielenio-bieli, są mega fajne przez te delikatnie falowane krawędzie!

Tą uwielbiam za te zielono-różowe kwiaty, oraz za kolor dojrzałych kwiatów, taki różowo-karminowy.

Tą panią ot uwielbiam
Ogródek w którym klon osłupiał:) 19:47, 09 lip 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

No i co ? poszedłaś ? liczę na jakieś foty inspiracyjne

Bardzo proszę foty inspiracyjne:

Tę chyba molinię musiałam kupić p - i- ę- k - n- a

Początki zmagań 19:47, 09 lip 2015

Do góry
powolutku zmiana narazie tylko tak bez róż
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:45, 09 lip 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aguś, fajnie że wpadłam. Nasyciłam się tym co u Ciebietak jak piszesz woda i ogród- nic więcej nie potrzebaa Ty masz prawdziwie swojski klimacik wśród tylu roślin
czosnki główkowate też mi się podobają nawet bardziej od tych zwykłych- muszę o nich na jesień pamiętać,
a najbardziej śmieję się z siebie że stipy nie chciałam jak mi kiedyś Alina powiedziała że się wysiewaa teraz chciałabym żeby się wszędzie siała a niestety u mnie to nie wyjdzie-wczoraj jak po ogonkach posmyrałam to mi nasionka w rękach zostały i zakopałam do ziemi w innym miejscu to tak mi się nasunęło przy oglądaniu, ale u Ciebie tak dużo ciekawych roślin, a liliowce też mi się z Twoim ogrodem kojarzą a teraz się sezon na nie zaczyna

Liliowce w tym roku są wyjątkowo mizerne, bo za sucho
Czosnki główkowate kojarzą się z latem bardziej niż z wiosną, a latem przy suszach zachwycają
Stipy, też tak mam, że chcę je mieć i niech się sieją

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies