Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:46, 22 lip 2015

Katkak napisał(a)
Bożenka trawniczka nie żałuj. Ja mam go niewiele, a z lubością zmniejszam . Na środku tylko dla dzieciaków obiecałam sobie, że zostawię i nie ruszę. Ale jak podrosną... . Te lilie niesamowite . Fajnie, że wreszcie doczekałaś się deszczu. Ogród odżyje . Buźka.

U mnie trawnik konieczny i najlepiej duży , mój ogród bez trawnika to puszcza amazońska bedzie. Z deszczu bardzo sie ucieszyłam , trochę roslin przygiął do ziemi ale dobrze że padało bo u mnie zawsze jest deficyt opadów.Pozdrówka.
Margarete 13:07, 22 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Wyslę zaraz na pw.

To i ja poprosze o przepis, na zdjeciu wyglada imponująco a z waszych opowieści równie dobrze smakuje...
ewsyg 13:14, 22 lip 2015

Smaczka mi na serniczek zrobiłaś, ale jak tu jeść w taki gorąc
Margarete 13:18, 22 lip 2015

Hortka niebieska - olbrzymka mnie poraziła...gdzie ty ja ukrywałaś, że ja jej nie widziałam.......już wiem - my po prostu bywamy w twoim ogrodzie w czasie kwitnienia rh a wtedy wszystko inne jest jeszcze niewielkie.
Lilie cudne, a skoro pachną to tym bardziej fajnie. Ja nie mam na nie u siebie miejsca kompletnie, jeda czy dwie nie daje takiego efektu a na wiecej nie znajde ani kawałka miejsca, no chyba że bym całkowicie trawnik zlikwidowała.....do czego powolutku zmierzam niechcący......bo znów na jesieni musze poszerzyc rabaty i rozluźnic rosliny,zeby ten busz okiełznąć....a tak niedawno pisałam że : "moje maleńkie rosliny na nowej rabacie gina w morzu kory"....
U nas nie padało wczoraj w ogóle, postraszyło tylko wieć lałam i lałaam i lałam i chciałam cos przesadzic ale było twardo, nie dało sie ukopac....
Juzia 13:54, 22 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Nie rozumiem dlaczego nie mozesz miec tyle ile chcesz. Gdzie problem?

Mam wyłożyć resztę kostką, obsypać żwirem, czy zrobić dziesięciometrowe rabaty?
W planistyce problem
ren133 14:20, 22 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Róze niestety najgorsze ale sa i kwitną. Teraz mam manię powojnikową ale czy bedą rosły?Lilie sa świetne , nawet mój M każe więcej kupic .Kupic można ale gdzie posadzic?

Bożenko Powojniki też bardzo mi się spodobały Na razie mam dwie odmiany ... białe ... mają powtarzać kwitnienie
Bogdzia 21:34, 22 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Smaczka mi na serniczek zrobiłaś, ale jak tu jeść w taki gorąc

Jak cos dobrego to i gorąc nie przeszkadza.
Bogdzia 21:39, 22 lip 2015

Margarete napisał(a)
Hortka niebieska - olbrzymka mnie poraziła...gdzie ty ja ukrywałaś, że ja jej nie widziałam.......już wiem - my po prostu bywamy w twoim ogrodzie w czasie kwitnienia rh a wtedy wszystko inne jest jeszcze niewielkie.
Lilie cudne, a skoro pachną to tym bardziej fajnie. Ja nie mam na nie u siebie miejsca kompletnie, jeda czy dwie nie daje takiego efektu a na wiecej nie znajde ani kawałka miejsca, no chyba że bym całkowicie trawnik zlikwidowała.....do czego powolutku zmierzam niechcący......bo znów na jesieni musze poszerzyc rabaty i rozluźnic rosliny,zeby ten busz okiełznąć....a tak niedawno pisałam że : "moje maleńkie rosliny na nowej rabacie gina w morzu kory"....
U nas nie padało wczoraj w ogóle, postraszyło tylko wieć lałam i lałaam i lałam i chciałam cos przesadzic ale było twardo, nie dało sie ukopac....

Małgosiu tam jest chyba 7 hortek.To prawda ze jak kwitną rh to się innych roślin nie widzi bo kolory odrywaja uwagę od innych.Lilie na pewno jeszcze zmieścisz , toz to tylko cebulki mało miejsca potrzebuja.Bardzo sie zdziwiłam ze u Ciebie nie padało bo u mnie ulewa była, , ja tez podlewałam cały ogród bo wcale sie na deszcz nie zanosiło.Dobrze że popadało u mnie bo trawnik by do reszty padł.Macham.
Bogdzia 21:40, 22 lip 2015

Juzia napisał(a)

Mam wyłożyć resztę kostką, obsypać żwirem, czy zrobić dziesięciometrowe rabaty?
W planistyce problem

Powiem Ci że od kostki wolę rabaty a dziesięciometrowe to u mnie sa a u Kondzia też conajmniej 7m szerokosci mają a długosc jeszcze większą więc i Ty możesz miec ale Twój wybór.
Bogdzia 21:43, 22 lip 2015

ren133 napisał(a)

Bożenko Powojniki też bardzo mi się spodobały Na razie mam dwie odmiany ... białe ... mają powtarzać kwitnienie

Ja białego mam jednego, pięknie kwitnie a teraz się zaniebieszczam , ciekawe co z tego wyjdzie za jakies trzy lata. Na razie pierwsze kwiaty pokazały sie na jabłonce rajskiej.