Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 19:38, 28 mar 2023

Do góry
No to się narobiłaś. I cięcie drzew, i nowa rabata, i „sprzątanie”. Teraz trochę chłodniej, to odpoczniesz

Śliczny ten biały pierwiosnek ❤️

Urszulla napisał(a)

Bardzo i mnie to cieszy co piszesz że urośnie. A pierwiosnek pokazuję moc w dłuższym czasie. U mnie już w pełni kwitną sadzonki 2- letnie, ale to jeszcze nie całą ich piękność, najcudniejsze są jak robią się białe kopułki.

Sezon 2017 u Hanusi 18:33, 28 mar 2023

Do góry
Patrycjo, myślałam, ale to później w przyzwyczajenie przechodzi, i dalej bym odsuwała problem. Trudno.

Dziękuję, za pomysł, kilka przesunięć jakoś zmogę.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:27, 28 mar 2023

Do góry
Może dzisiejsi oglądający? Przynajmniej przeczytali ogłoszenie

Bylinowa łąka 17:50, 28 mar 2023

Do góry
Gosialuk napisał(a)
I

A teraz mam pytanie. Na działce rośnie dąb, jeszcze dość młody, ale gałęzie wyrastają mu bardzo nisko i chciałam go podciąć. Nie wiem tylko czy ścinać też tą grubą gałąź, na trzecim zdjęciu jest dobrze widoczna. To ta co idzie tak bardziej do góry.

Moim zdaniem urok dębu polega na jego rozłożystej koronie. Już bym ucięła go z wysokości bo potem gałęzie mają ogromny ciężar i nie łatwo się tnie. Przy cięciu trzeba zostawić gałęzie tak żeby można było wejść do góry. To przemyślenia z moich ostatnich doświadczeń.

Zerknij na grafikę wpisując słynnego dęba Bartek.
Grzebiuszka ziemna 17:44, 28 mar 2023

Do góry
Dzięki Dziewczynki skalnica w dzbanku też mi się spodobała
Miałam wiadomość na maila, że w piątek wysłano:

- Wierzba całolistna na pniu Hakuro Nishiki Salix integra 1x słusznego wzrostu
- Kalina bodnantska Charles Lamont Viburnum bodnantense 3x maleństwa ok 15 cm
- rojniki trzy rodzaje

Przyszły dopiero na 5 dzień, pisałam do firmy w poniedziałek, że pozostałe firmy wysyłkowe z jakimi miałam do czynienia, zawsze wysyłkę organizowały od poniedziałku do środy - czwartku, a nie w piątek, gdzie nie wiadomo, ile czasu i w jakich warunkach w przymrozki rośliny są przechowywane. Odpisali, że DPD przywozi przesyłki na drugi dzień (czyli w sobotę ), to ja im wysyłam info z DPD, że w weekendy nie pracują chyba, ze za specjalną dopłatą, której nie było.
No, ale mam nadzieję, że krzewinki i drzewko jednak przetrwa, listki trochę zziębnięte, a za oknem biało

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:31, 28 mar 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wczoraj warzywnik uprawiony, może w tygodniu coś posieję

Co będziesz siała tak szybko do gruntu. Ja wysiałam rzodkiewkę i pietruszkę. Tylko u mnie to czasem praca nadaremna.
Szarobiałego ogrodowe początki. 17:12, 28 mar 2023

Do góry
Szarobialy napisał(a)
Biedronkowe bratki i trochę "dyżurnej" gliny

SŁOŃCE W CZYSTEJ POSTACI. PIĘKNE
Ogród Basi i Romka 15:35, 28 mar 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
U nas pogoda średnia, jutro ma padać, zobaczymy czy coś uda się porobić a narazie na parapecie
Pomidory popikowane

Papryczki

I moje cynie i takie tam

Basiu, wspaniałe wysiewy, miło popatrzeć. Ja w tym roku planuję kupić na bazarku parę gotowych sadzonek,
wyleczyłam się z zasiewów po ubiegłorocznych próbach, nieudanych oczywiście.
Nie mam odpowiedniego miejsca do takich upraw, koty lubią buszować po parapetach, a nasionka i sadzonki potrzebują spokoju i nie lubią lądowania na podłodze i ponownego wsadzania.
Ogród Muszelki 15:33, 28 mar 2023

Do góry
Pomidorki przepikowane:

'Betalux'

'Philovita F1'

Czy jest ktoś na forum, kto ma słabiej niż ja?

Ale! Anioł forumowy przyśle mi 'Tiny Tim'. Tak się cieszę!
Będę więc miała 3 odmiany (słownie: trzy).
Magary Dramaty z Rabaty 15:21, 28 mar 2023

Do góry
Drugą dobrą informacją jest to, że przyszły ciemierniki - Wiola, dzięki za namiary

Też ich oczywiście nie posadzę... Znalazłam większy karton, nawaliłam tam folii bąbelkowej na dno i boki, całość wstawiłam do foliaka. Od góry nie są zakryte niczym.
W nocy ma być znowu minus, konkretnie minus 5. W domu za ciepło, garażu nie mam, w szołerku temperatura zasadniczo taka jak na dworze.
Dadzą radę???
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:20, 28 mar 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Potyrać dziś nie można w ogrodzie, bo zimno jak jasna cholera, ale pokażę Wam, co małżonek szanowny buduje
Miały byc meble na taras i będą . Work in progress:

WOW! Pochwalić męża koniecznie, super mebelki.
Magary Dramaty z Rabaty 15:16, 28 mar 2023

Do góry
Pogoda nie rozpieszcza. U mnie na zmianę - albo śnieżyca albo słońce. Elementem stałym jest wiatr
I właśnie dziś przyszły moje graby.
Odpakowałam, stwierdziłam, że korzenie ok, mokre, ładne. Nie posadzę dziś na pewno, mam nadzieję, że uda się jutro, najdalej pojutrze.
Graby, z korzeniami owiniętymi streczem (poluzowałam), w pozycji poziomej, zapakowałam w kupę piachu. Strecz zostawiłam bo wydawało mi się, że zatrzyma jeszcze wilgoć i tak szybko nie przeschną.
Myślicie, że dadzą radę??? Czy może jednak ten strecz trzeba było wywalić?

Szarobiałego ogrodowe początki. 14:49, 28 mar 2023

Do góry
Biedronkowe bratki i trochę "dyżurnej" gliny

Spełnione marzenia 14:16, 28 mar 2023

Do góry
Dzisiaj prawdziwe w marcu jak w garncu, najpierw świeciło słoneczko i udało mi się pstryknąć kilka zdjęć żonkili i czasnku w brzózkach, potem była wręcz zamieć śnieżna i w ciągu kilkunastu minut było biało …
Ogrodowe wariacje 14:03, 28 mar 2023

Do góry
Dzisiaj przewróciło się lustro w ogrodzie na mojego pięknego klona i go złamało, przetrwał zimę kolejną, a tu takie coś Złączyłam naderwanie mocno taśmą, wysmarowałam maścią ogrodniczą w uszkodzonych miejscach i zobaczymy. Dobrze, że byłam w domu. Nie robię sobie zbytnio nadziei i jest mi smutno Lustro całe, tyle czasu stało w tym samym miejscu i nic się nie działo. Mieliśmy je w weekend postawić i umocować w miejscu docelowym i nie zrobiliśmy tego. Jak "sklejona" część się nie przyjmie to może chociaż mikro drzewko zostanie.
Widziałam tu na O, że był taki przypadek i klon przeżył sklejenie.

Taki był, zdjęcie z ubiegłej wiosny:

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:26, 28 mar 2023

Do góry
quote=hankaandrus_44

Dziękuję Haniu za wizytę i podarunek Wiosny
Dziś chociaż słonecznie to hula mroźny wiatr
Pozdrawiam
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:10, 28 mar 2023

Do góry
Magarku, Ty to niezła trenerka personalna jesteś. Pod Twoim natchnieniem poszłam dziś do Lidla, bo w Biedronkach mi skąpili i kapali po kilka sztuk. Dostałam od razu 30 wiaderek

Edit: właśnie mi przyszło powiadomienie, że ostatnia paczka z daliami do mnie wyruszyła, więc się z tymi wiaderkami nieźle złożyło
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:56, 28 mar 2023

Do góry
Aniu, dzięki za pamięć.
Spełnianie marzeń - ogród czas start 12:56, 28 mar 2023

Do góry
Myślicie, że te zestawione ze sobą rośliny będą razem dobrze wyglądać?
Sezon 2017 u Hanusi 12:54, 28 mar 2023

Do góry
Każdy ogrodnik czeka na wiosnę, a tu klops, znów śnieży. Trzymajcie w cieple swoje ręce i nogi.
Cieszę się, że Was widzę Muszę"spacjować"po zapisaniu tekstu, a to marudnie idzie. Dziękuję wszystkim odwiedzającym hurtowo. Niestety, klawiatura z lapka bardzo spowalnia zapis.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies