Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Urszulla 21:52, 12 sie 2023

Fajnie że mogłam Was poznać, może kiedyś uda się Wasz piękny ogród zobaczyć

Jaką ma nazwę proso u Madzi? Muszę zapisać bo mam sklerozę
Monia81 16:27, 13 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Ciebie nie można się znudzić ogrodem bo każdy kadr to bogactwo wszelakie
Monia ja do dzisiaj nie wiem kiedy nam i Wam te ogrody udało się zrealizować i nawet zdążyły urosnąć nieźle
Szczerze Ci powiem, ze jak u siebie posialiśmy na całości trawę i ją kosiłam i zajmowało mi to koszenie cały tydzień po kilka godzin( rabat było mało, wszystko rosło w trawie) to przerażenie i panika zaglądały w oczy
U Wss już wiatraka prawie z roślin nie widać Nasz zdążył się rozlecieć z pomocą dzięcioła

Sylwuś sama się czasami zastanawiam, kiedy to wszystko zdążyło urosnąć i kiedy tak naprawdę ten czas tak przemknął...
U nas w czwartek rano już tak pod jesień poszło, mgliście, tajemniczo.

Monia81 16:27, 13 sie 2023

Nowa12 napisał(a)
Ale szał na rabatach. Pięknie jak zawsze. Cudowne są takie głębokie kolorowe rabaty.

Aga dziękuję

Monia81 16:31, 13 sie 2023

Makao napisał(a)
Na prawdę szał kwiatowy masz na rabatach. I to w takich masach. Niesamowity efekt.

Aniu rabaty mam głębokie i duże, więc musiałam pójść w dużą ilość, żeby to było wszystko widoczne efekt nam się bardzo podoba, ogród nabrał głębi, trochę tajemniczości i mam nadzieję, że lekki w odbiorze

Kasya 16:33, 13 sie 2023

Monia81 napisał(a)

Aga dziękuję

Nawet aura nie popsuje widoków
Kazdy dzień piekny w takiej scenerii
Monia81 16:37, 13 sie 2023

Helen napisał(a)

Pięknie masz wszędzie i bardzo dobrze skomponowane rabaty, ale to jest majstersztyk To jest jagodnik/borówkownik?

Tak w sumie są 4 pasy, na dwóch mam borówkę amerykańską w kilku odmianach + agrest + porzeczkę, na kolejnych dwóch mam malinę przy warzywniku mam 2 pasy z winogronami, a przed łąkami jeden pas z czarną maliną, kiwi i jeżynami ja sobie bardzo chwalę takie rozwiązanie, mężaty trawę kosi pomiędzy pasami, a ja plewię w tych pasach

tutaj w innych ujęciach

Monia81 16:43, 13 sie 2023

Margo2 napisał(a)
Zgadzam się z Sylwią. Tytuł wątku jest bardzo adekwatny do zdjęć które oglądam.
Bardzo w moim stylu, chociaż mój ogród jest starym ogrodem, a stare ogrody ciężko przerobić, szczególnie jak się chce mieć wszystkie rośliny.
A ja zaczynałam ogrodowinie 20 lat temu od zbierania, nie od projektowania.
Dlatego mój ogród nie jest taki ładny jak Wasze
Ale może zimą założę wątek.

Gosiu dziękuję zawsze inaczej zakłada się ogród od początku, gdy ma się pustą przestrzeń i można poszaleć, teraz też wiem, że w moim przypadku w odpowiednim momencie trafiłam na to forum, popełniłam kilka błędów, to fakt, ale teraz już wiedza inna i podejście do ogrodowania też inne Gosia zakładaj wątek, bo warto

a tu jeszcze z czwartku fotka
Monia81 16:45, 13 sie 2023

Urszulla napisał(a)
Fajnie że mogłam Was poznać, może kiedyś uda się Wasz piękny ogród zobaczyć

Jaką ma nazwę proso u Madzi? Muszę zapisać bo mam sklerozę

Ula nam też było bardzo miło w końcu udało się spotkać, zapraszamy do nas
A to proso to Shenandoah, jak zelżą te upały to ukopię

Magleska 20:41, 13 sie 2023

Monia boskie te zamglone fotki
wzdycham z zachwytu i podziwiam jak taki wielki ogród utrzymujecie w takim porządku

oj ,jak pojedziemy w stronę Ani to przyjadę dużo wcześniej ,żeby kilka razy przejść się po ogrodzie -mam niedosyt wrażeń wizualnych

ps. dalię dałam do doniczki spowrotem ,bo przynajmniej ma szansę na regularne podlewanie
za ładna jest ,żeby ryzykować jej stratę
Agatorek 21:33, 13 sie 2023

Te zamglone fotki są cudowne ❤️. Piękne i tajemnicze . Ogród zupełnie inaczej wygląda.

Albo mi się wydaje, albo rośliny rosną jak na drożdżach