Aniu, dzikuję za odpowiedź. Tylko po co mi pokazywałaś tę różową, teraz chcę dwie Powiedz jeszcze, jak one długo kwitną, bo z tego, co piszesz, wolą słońce.
No i jeszcze... co to za Fineczka ? Może głupio, że pytam, ale ja jeszcze na forum raczkuję, więc chyba mi wolno.
A tę różę, która zachwalasz, też gdzieś umiejscowię
Dziś dzień dla ogrodu - sporo udało się zrobić - ubyło sporo doniczek z roślinami do podlewania
Zakątek brzozowy uzupełniony o kule bukszpanowe, berberysy, rozchodniki Stardust i rozplenice Hameln.
Brakuje jeszcze Gracków, które chcę dać od tyłu - dosadzę jak uda mi się je zakupić.
Kule oczywiście do retuszu - powstawały z egzemplarzy, które miały dziury i trzeba było puste miejsca ratować dodatkowymi sadzonkami - jak je przystrzygę może się wyrobią
Z czasem dosadzę tam jeszcze kwitnących bylin, może przetaczników Christa, czy ostróżek.
Irenko dzięki. Trawę w kostce poczęstowałem Randapem bo nie było innej rady. Dziś z rana kiedy jeszcze tak nie smoliło słonko usunąłem pogrzebaczem suche resztki i spokój. Podobno niektórzy usuwają trawy z kostki myjką ciśnieniowa. Ma ktoś może doświadczenie w tym temacie?
Dla Kasi z Bawarii Germania. Bidula zaczyna kwitnąć.