Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Margarete 16:43, 21 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Nie kokietka tylko jakaś mądra poleci znów do Mai i napisze ze swoje stare wdzięki pokazuje. Ja nie celebrytka by robić skandale w celu bycia na fali. Takie wpisy tylko mi naganiaja cichych podgladaczy.... a ja tu towarzysko jestem. PO co mi tu łowcy tanich sensacji.
Pogrzmiało, postraszyło... i nawet nie podlało.

Katkak 17:06, 21 lip 2015

Ania, a tą boską brzózkę kupowałaś maleńką? Czy taką już podrośniętą? I czy pamiętasz w jakiej szkółce ją kupowałaś? Bo u mnie we wsi pewnie nie będzie .
Mala_Mi 19:10, 21 lip 2015

Katkak napisał(a)
Ania, a tą boską brzózkę kupowałaś maleńką? Czy taką już podrośniętą? I czy pamiętasz w jakiej szkółce ją kupowałaś? Bo u mnie we wsi pewnie nie będzie .

Kasiu, kupowałam u nas w szkółce na Krakowskiej. Oni handlują między innymi drzewkami od Kulasa. Prawie wszystkie drzewa (z wyjątkiem jodeł i koreanek) mam od nich. Poza tym można zamówić, by przy najbliższej okazji sprowadzili.

Sadziłam jesienią 2008.. tak wyglądała. I nie była droga.

mam tę

Przejdź z linku w zakładce do punktów sprzedaży i zadzwoń z pytaniem czy maja i po ile.. bo ja znając życie zapomnę

Mala_Mi 19:26, 21 lip 2015

Margarete napisał(a)

Jest jest - kolejna fota z liliowcami - cudnie tu....

A i zapomniałam zapytac i te ożanke, to jest bylina? czy jednoroczna? bedziesz zbierac nasionka ?

Jak nie zapomnę to pozbieram.. i jak nie przegapię terminu zbioru... bo z tym to u mnie kiepsko .. Ja nie lubię zbierać nasion bo one takie malutkie

Ożanka jest byliną wieloletnią.. Z nasion mi zakwitła w drugim roku.
To masz jeszcze raz rabatkę lipcową z wsiowego ogródka Ale w moim obiektywie.. już chyba 100 razy ja pokazywałam.

Mala_Mi 19:38, 21 lip 2015

Agawita napisał(a)
Aniu, dzięki Twojemu pitoleniu inni mają radochę w swoich ogrodach z tego dobrodziejstwa fakt, że czas zabiera ale dobra duszyczka z Ciebie i nie pozwalasz na marnotrastwo dziękuję
Wnusio przekochany, jak każde dziecko testuje wytrzymałość dorosłych i przesuwa granice... My byliśmy inni? to w końcu czas beztroski Nowa rabata z różami zaczyna nabierać wyglądu, co to za trawa za różami?

Za różami to sesleria.. ale jaka odsyłam do Pszczółki... wątek Pszczelarnia.. bo nie pamiętam. Muszę się zapytać i sobie zapisać

U Ciebie liliowce.. to i ja wstawię liliowce

Mala_Mi 19:39, 21 lip 2015

malkul napisał(a)

ja w tym roku nie mam serca i aby w przyszłym ciągle nie pielić to tnę przekwitnięte nim dzici wydadzą
a co ? poleżeć taż trzeba

Proszę jaka wygodna...

I hortusie..... asortyment fotkowy się skończył. pora zrobić nowe focie..

Mala_Mi 19:42, 21 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Jakoś tego lata czasu brak

Bo z wiekiem tego czasu coraz mniej.
Dziś w nerwie poszłam i przycięłam róże, bo poprzekwitały i straszyły. Byle jak to zrobiłąm, ale lepsze to niż wcale... I kto mi kazał ciąć róże w krótkich spodniach, bez rękawic i takie tam... Dziś nie cierpię róż. Wstrętne śmieciuchy i kłujoki.

Pysznogłówka Fire Ball albo jakoś tak.. nazwa z głowy wiec na pewno z błędem.

Mala_Mi 19:48, 21 lip 2015

JulkAd napisał(a)
Oglądam te focie u Ciebie i cały czas podziwiam Aniu Twój zapał i energię Twoją. Dawno nie byłam, więc ślad i pozdrowienia zostawiam

Jeżówki od Ciebie w ubiegłym roku pięknie mi kwitły, zebrałam nasionka, posiałam i nic nie wzeszło, a najgorsze, że pozostałe w tym roku chyba ślimory zjadły bo w ogóle ich nie widzę....za to pozostałe roślinki od Ciebie rosną, aż miło....tojeścią zachwycam się non stop

Jak się ma inwentarz żywy w ogrodzie to siego pilnuje by strat nie było.. muszę swój nakarmić, bo mi pojedyncze osobniki się też pojawiły na horyzoncie. Teraz upał to siedzą w ukryciu, ale mogą po deszczach zrobić atak.

Cieszę się, że orszelinka się nadal podoba...

A to moje nowe jeżówki Blackberry Truffle .. dostałam od grupy Tarnowskiej. Lokalizacja tymczasowa.. dlatego widok w przybliżeniu Ładny kolor..

Mala_Mi 19:50, 21 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Mala_Mi 19:52, 21 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek zaglądam cały czas , nie piszę bo zabiegana jestem Może raczej nawet zawizytowana bo przecież jeszcze przyjaciele z poza O są i zapomnieć o nich nie można. Latam więc po domach a mama patrzy na mnie jak na fariatkę i już nawet nie pyta kiedy w domu będę

Też jestem zabiegana i nawet nie miałam kiedy zajrzeć na Twoje zabieganie u Irenki. Zaglądałam, ale byłyście zabiegane i fotek nie było.

To już lecą focie z łapanki.. gorszy sort..