Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:09, 07 lip 2015

Do góry
Witam, mam prośbę, gdyby ktos mógł ocenić mój dobór roślin do tej szeroko pojętej rabaty. Głowie się i kombinuję. Podpisałam także rośliny już istniejące. Dodam tylko , że idąc za waszymi radami planuję odsunąć wszystko od granicy działki i usunąć szmatę. Zastanawiam się też, czy to aby dobry czas na przesadzanie roślin (chcę tylko poczekać aż się nieco ochłodzi.)

[img size=289x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/904704
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:09, 07 lip 2015

Do góry
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:08, 07 lip 2015

Do góry
cz. 3

zakątek siny z kostrzewami ładnie się rozrasta

ta rabata była już wcześniej przeszła tylko lekką metamorfozę, pięknie rośnie hibiskus olbrzymi, choć myślałam, że nic z niego nie będzie

dokładam obrzeży plewie i szykuje już kore

a tak po całości wygląda rabata:

dziś jest tak:

a w ubiegłym roku wyglądała tak:

a to jeszcze nie koniec
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:05, 07 lip 2015

Do góry
Ogród w cieniu brzozy 13:01, 07 lip 2015

Do góry
Mirko, Rhapsody przesadzona więc nie będzie spektaklu, przypomniałaś mi ten ból jak ścinałam jej piękne pędy ale teraz będzie lepiej. Na razie tak to wygląda ale jakieś zmiany tu jeszcze nastąpią.

Te małe guziczki to gipsówka odmianowa, kartka z nazwą gdzieś mi się w tej chwili zawieruszyła. Miałam kiedyś zwykłą, był to wielki krzaczor wykładający się na róże, mam nadzieję, że ta będzie do opanowania.

Aganiu, jak miło, że zajrzałaś, nasionka będę obserwować i zbiorę, sama jestem chętna na rozmnożenie tej trawki bo zapowiada się świetnie.

Paniprzyrodo i niech tam będzie, proszę nie wykreślać, przyjdzie czas to zawita, u mnie również tak wisiała i wisiała, a teraz mam i niech się rozrasta. Drobiażdżki mogłyby nimi nie być ale brak mi wielkich i szerokich rabat jak u Ciebie choćby.

Ewo, tego się można było spodziewać, jej siostra...

Sylwia, tylko to powiększanie na pewno się rozciągnie jak guma, ciągle będzie mało.

Ewa, może przysycha ale czy pozostaje ozdobna, a dzwonek, ma duże kwiaty i ten mocny kolor, ciekawa jestem czy się utrzyma do następnego roku. I bodziszków to nie koniec, ale nie wszystkie wtedy kwitły, poniżej Algera Double, brak mi lepszej fotki.
Mój jest ten kawałek ogrodu 13:01, 07 lip 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Artemis pachnie delikatnie, ale Pastella ładniej i mocniej. Dziś już Pastella wygląda tak:

Kwitnie ślicznie . Zdaje się, że kupię
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:01, 07 lip 2015

Do góry
Skarpa w ogrodzie 12:58, 07 lip 2015

Do góry
Witam,
Mam nadzieję że troszkę mi pomożecie. Chodzi o zagospodarowanie niewielkiej skarpy wokół tarasu. Skarpa usytuowana jest od zachodu 7 m i południa 11 m do tego wchodzą jeszcze schody więc do zagospodarowania zostaje troszkę mniej. Na chwilę obecną nie korzystamy z tarasu w upalne dni bo jest tam "patelnia". Najlepiej byłoby go oslonic tylko czym?Pomożecie? Wiem że jeszcze musimy nasypac więcej ziemi bo teraz jest stanowczo za mało.Pozdrawiam.

Od strony południowo zachodniej.

Od strony południowej

Od zachodu.

P.S. Tak wiem trawa nam troszkę przyschła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:57, 07 lip 2015

Do góry

Sebku zmiana na linie proste , jak najbardziej na plus.... od razu zrobiło się bardziej ...... elegancko ..... wydaje mi się że proste kształty wydają się być bardziej eleganckie od falistych .... a rabaty bylinowej tak juz rozrośniętej zazdroszczę ... głównie przywrotnika ...
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:54, 07 lip 2015

Do góry
cz2

hortensje zaczynają kwitnąć - Phantom i Pink lady

na oczyszczalni robi się kolorowo:

cdn.
Ogródek Iwony 12:53, 07 lip 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Zazdroszczę śniadanka na trasie... Ta ognista czerwień Montany na pewno dodała Ci energii na resztę dnia.

Mad - takie śniadanka to tylko w wakacje
A takie wakacje, jak w ogrodzie - mogą zastąpić wojaże po świecie.
I wcale mi nie żal. Jest sielsko. Tylko M pojechał do pracy i trochę samotne te śniadanka ... A dzieciaczki długo śpią, bo są wakacje
Faktycznie, czerwień Montany w połączeniu z grackami i bordowymi berberysami bardzo mi się podobuje. Jest energetycznie.
A jak potrzebuję ukojenia, mam żółtą, spokojną kolorystykę Graham Thomasa.

Do raju daleko - u Ewy 12:52, 07 lip 2015

Do góry
Powoli ruszają hortensje

Jeżówka też już tuż tuż

Hortensjada 12:52, 07 lip 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Co to za wiciokrzew? Pachnący jest?
Mogę prosić o fotkę kwiatu z bliska? W pąkach są białe a jak rozkwitają to biało - żółte?

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:50, 07 lip 2015

Do góry
w blogu
http://www.ogrodowisko.pl/watek/3493-sloneczny-ogrod-slonecznej-safikey
cały ogródek na bieżąco, tutaj tylko nowopowstające rabaty

a na nowej rabacie wszystko się rozrasta, pomalutku robię nowe obrzeża, kupiona kora już czeka ale upał daje nam w kość

cz1
dołożyłam nowe obrzeża od strony tujek

dołożyłam trawy, żurawki, podcięłam bukszpany

przybyły nowe hortensje, kwitną tawułki, szałwia, lawenda, trawa Blue Eros szaleje

kolorowo

cdn.
Jukki ogrodowe - nie tylko te popularne 12:42, 07 lip 2015

Do góry
I zaczynają kwitnąć
Ogródek Iwony 12:41, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

i te berberysy wybarwione..wszystko razem daje mocne doznania

ja kombinuję z rabatką,przesadzam bukszpany,sadzę róże,trawki,zamawiam nowe i dalej szukam inspiracjijuż mam pomysł na podsadzenie iglaków...;końca nie widać ale ...jaki koniec? my przecież lubimy nowe wyzwania)czyż nie
Ogród Magdalenka 12:38, 07 lip 2015

Do góry
noemi napisał(a)

Teraz skończyła już pierwsze tłoczenie i w cieniu ma mocniejszy kolor … jest piękna i nie ma kolców

Ło matko cudna jest no mus ją mieć ..... już mam dla niej miejscówkę a jak z jej zimowaniem ?? i chorowaniem???
Do raju daleko - u Ewy 12:36, 07 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Musisz częściej córeczce udostępniać aparat. Śliczne zdjęcia robi. ma talent
Za różyczki dziękuję, będę szukać dalej

Córkę często zachęcam do robienia zdjęć Każda osoba widzi ogród inaczej Fajnie ogląda się ogród oczami innych Ja robię zdjęcia najczęściej pod kątem, co pokazać na Ogrodowisku

Moja różowa różyczka nn na pniu w pełni rozkwitu

Wczoraj załamałam się widząc ten pąk, bo ma to być Chopin, a tu żółty kolor. Na szczęście zajrzałam dziś do Irenki i u niej Chopin ma też żółte pąki, jest więc nadzieja, ze mój też będzie biały

Eden też pięknie kwitnie.

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:33, 07 lip 2015

Do góry
w moim magicznym ogrodzie fioletowo i różowo

Rododendronowy ogród II. 12:31, 07 lip 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko u mnie juz 3 róża zakwitła i nie jest ta co zamawiałam,
ale nostalgie mam ładną

to chyba nie jest Nostalgia

A róże najlepiej jak kwitną i widać co się kupuje, he, he chociaż ja jedną tylko tak kupiłam, ale u Choduna to co zamawiałam, to się potwierdziło, jak się pomylili to przysłali to co powinni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies