Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 20:32, 20 lip 2015

zawitka napisał(a)
Kasiu ---- wyslę Ci w poniedziałek bo nie chcę żeby leżała przez dwa dni nic ja nie chcę ty masz też dobre serducho I to wystarczy a koszt to wiesz że to nie duży Dzięki za zaproszenie .Ja ten rok siedzę w domu .Zmuza mnie sytuacja życiowa .Zapraszam Cię tez gdybyście byli w W--wie do mnie .Buziaki posyłam z dużym uśmiechem

Halinka nie ma mowy, ja pokrywam koszt wysyłki i nie ma mowy, żeby było inaczej. A jak mi nie powiesz co chcesz to sama Ci wyślę . Pozdrawiam .
Katkak 21:09, 20 lip 2015

Ale mam radochę, okazuje się, że w naszym ogródku, pod schodami gdzie przechowujemy drewno zadomowił się jeżyk
Katkak 21:24, 20 lip 2015

Wilec - samosiejka. Tzn miałam je w zeszłym roku, a w tym same się z nasion powysiewały. I dobrze
Katkak 21:33, 20 lip 2015

Już wiem, że będę miała kłopot z tymi miskantami. Są zbyt ekspansywne. Będę je musiała wykopać i jakieś ograniczniki im zrobić żeby nie zdominowały całej rabaty. Nie wiem tylko kiedy powinnam to zrobić - jesienią, czy na wiosnę?
Katkak 21:40, 20 lip 2015

Tu wysiałam nasiona jeżówki, takie kupione w sklepie. Trochę wysiałam też w domu do doniczki. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Wiem, że powinno się to robić w czerwcu, ale całkiem zapomniałam, że mam te nasionka .

Wysiały się też aksamitki. Słodkie takie tycieńkie .
Katkak 22:08, 20 lip 2015

Przybywa miejsca na rabatach

Kolejne jeżówki zaraz zaczną kwitnąć

Ta od Ani Małej Mi wreszcie przyszła do siebie, bo sadzona była podczas tych koszmarnych upałów. Ciekawe jakim kwiatuchem mnie zaskoczy
malgorzata_s... 22:13, 20 lip 2015

Katkak napisał(a)

Już wiem, że będę miała kłopot z tymi miskantami. Są zbyt ekspansywne. Będę je musiała wykopać i jakieś ograniczniki im zrobić żeby nie zdominowały całej rabaty. Nie wiem tylko kiedy powinnam to zrobić - jesienią, czy na wiosnę?

Z trawami działaj dopiero na wiosnę
Katkak 22:16, 20 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Z trawami działaj dopiero na wiosnę

ok Gosiaczek, dzięki
Ewa_w_ogrodzie 22:21, 20 lip 2015

Miałam duże zaległości, przejrzałam kilkanaście stron wstecz, ale mnóstwo pracy wykonałaś. Widziałam też fotki z Sandomierza,pięknie wyglądacie, ja też lubię to miasto. Kwiaty zachwycają. Ja czekam na floksy, ale będą pewnie trochę później niż u ciebie, niestety podczas upałów zbrązowiały dolne liście
Makao_J 00:07, 21 lip 2015

Zaglądam do Ciebie stale i podziwiam. Idziesz ja burza. Zmieniasz powierzchnie rabat z taką łatwością. Ja muszę każdą zmianę analizować i analizować. A mój M na hasło "muszę to zmienić i przesadzić" w tej chwili już nawet nie reaguje.
A ta Twoja rabata z miskantami do ograniczenia jest śliczna. Gratuluję