Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 21:53, 08 cze 2015

Do góry
Dziewczynki trochę mnie nie ma odpiszę na pewno tylko chciałam Wam pokazać Ogród Dendrologiczny Przelewice popatrzcie nie jest już pierwszej świetności ale rośliny i krajobrazy mi wystarczą żeby tam pobiegać

zapraszam

Ogród z widokiem na jezioro 21:53, 08 cze 2015

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

Joluś, Kochanie popatrz......Małgosia ma takie samo ujęcie Twojego ogrodu.....w lewym górnym rogu jest kawałek tego drzewa co u mnie....tylko ja przycupnęłam niżej i zrobiłam szersze ujęcie
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 08 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
alez wysyp kwiatow juz...
Rosa du Roi szczegolnie piękna

Kasiu ona ślicznie pachnie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:49, 08 cze 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Najpiękniej i najmocniej pachnie Generous Gardener!
I równie pięknie - Jubilee Celebration - ale inaczej, bardziej wyraziście, cytrynowo…

Ach…….

ale się uśmiałam - nie tylko róże mamy te same ale zrobiłyśmy dziś ten sam bukiet do tego samego wazonu tylko mój biały,
ściskam
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:47, 08 cze 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
ta jest warta grzechu

Aniu odpowiadam Tobie jak dla Bogdzi buziole
Louise Odier
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:45, 08 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mam wrazenie że Twój ogród kilkakrotnie większy od mojego , tyle w nim roślin . Niektóre hosty masz cudne , zachwycające.Pozdrówka.

Bogdziu jak będę dzieliła to się przypomnij
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:44, 08 cze 2015

Do góry
Z dedykacją dla Agnieszki z jurajskiego ogrodu... U niej w ogrodzie zakochałam się w bonice i lawendzie.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:43, 08 cze 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Bardzo podoba mi się ta żółta piwonia.Znasz może jej nazwę? Pachnie?

Kolekcja host bardzo imponująca. Znasz może wszystkie nazwy?

Nicola ta piwonia to 'Yellow Crown' sprzedano mi ją jako ITOH a wiesz, że nie pamiętam jutro powącham to napiszędzisiejsze jej fotki

Nazw wszystkich tak od razu nie pamiętam ale mam zapisane
Hortensjada 21:43, 08 cze 2015

Do góry
I jeszcze trochę fotek z "wnętrza" mojego ogródka. Na tym etapie, gdy czekam na kwiaty hortensji dominuje zieleń, staram się ją przełamać żółtymi akcentami

Tu ma być ogród :) 21:42, 08 cze 2015

Do góry
Mikstura z wody, octu, sody, płynu do mycia naczyń i oleju zapodana w sobotę rododendronom na mszyce nie przyniosła oczekiwanego skutku, robale nie odpuściły.
Dziś dostały roztworem z gnojówki pokrzywowej - zobaczymy, czy to pomoże.

Tu ma być ogród :) 21:39, 08 cze 2015

Do góry
Na brzozach plaga zielonych gąsienic - konkretnie zajęły się listkami - co to za osobniki i w jaki sposób się ich szybko pozbyć, ktoś podpowie?

A poza tym znalazłam kilka listków w połowie zbrązowiałych - to z kolei pewnie jakieś choróbsko.
Pomocy!

Wszystkiego po trochu 21:39, 08 cze 2015

Do góry
Dzięki za pochwały wszystkim zaglądającym, tym wpisującym się i tym oglądającym cichaczem
Kindzia, azalki jak najbardziej można ciąć, ja swoje tnę jeśli zagłuszają jedna drugą, bardzo ładnie odbijają i się rozgałęziają.
Teraz moja główna robota w ogrodzie to obrywanie przekwitłych kwiatów azalii wielkokwiatowych,

Wreszcie rozkwitł mój ostatni Rh Hachmanns Charmant

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:38, 08 cze 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Reniu
petunie piękne i chyba sie skuszę i z nasionami poeksperymentuję
moja piwonia dopiero pęka może dzisiaj się wreszcie otworzy
lawende masz już super u mniepojedyncze kwiatostany ale ostróżki mam wielkie i już zaczynają kwitnienie
pięknie

pozdrówka

Pędzę zobaczyć te ostróżki

Zaczynają kwitnać róże. O dziwo ta na studni zmieniła kolor w porównaniu z ubiegłym rokiem. Nie wiem jak to mozliwe... wpływ obornika? nasłonecznienia? lepszej ziemi?

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 21:35, 08 cze 2015

Do góry
Przedstawiam moje pozostałe skrzynie.

W pozostalych skrzyniach nornicy jeszcze nie ma.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:33, 08 cze 2015

Do góry
Olu, Agato

Tempo prac zwolniłam, bo katar mnie dopadł. Ostatnio ogólnie jakoś słabiutka jestem...

Piwonie wybielały, ciężko im dobre zdjęcie zdrobić.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:33, 08 cze 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Przyszłam złozyć rewizytę, impomująca kolekcja host, cudne róże, peonie i czosnki. Jak sie obrobię zostanę w Twoim ogrodzie na dłużej i sobie obejrzę wszystko dokładnie, choć bedzie to trudne zważywszy na ilość stronek

Jolu zapraszam w wolnej chwili
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 21:31, 08 cze 2015

Do góry
Moje ponowne sianie ogórków dało mizerny efekt , ale przynajmniej pojedynczo są.
Nasturcje i koperek są wiekrze od ogórków hihi.
Mam kolejny kłopot. W mojej skrzyni zamieszkała nornica i przekopuje mi buraczki, wyżera ogóeczki.Probowałam utopić ją zalewając tunele wężem z wodą, ale tylko wymyłam wielką dziure, dzisiaj nowe podkopy :

Jaki macie pomysł na wykurzenie jej???. Pozostanie mi przekopać całą skrzynie i ją znaleźć. Pewnie i tak nic nie wyrośnie bo mi wszystko zniszczy.
W cieniu - zacieniona 21:31, 08 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tak się spodziewałam ze tu bedzie wiecej zdjec wiewióry i sa . Piękne . a przy okazji jeszcze azalie i rh i tyle innych roślin. U mnie tez obcinanie gałęzi bo za ciasno się zrobiło w ogrodzie.Pozdrówka.
Wiewiórka ma swoje godziny wizyt i przegląda koszyczki z orzechami...to już stała bywalczyni,która ma swoje podniebne trasy...
Wszystkiego po trochu 21:30, 08 cze 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)

np. ta NN

I ta. Tę azalię miałam w lasku i była zagłuszona przez świerki więc ją mocno przycięłam i przesadziłam, ma już ponad 10 lat a po przycięciu wygląda jakby miała 2-3 lata

Na pierwszym zdjęciu prawdopodobnie Strawberry Ice a na drugim Gibraltar.
sto % pewnosci jednak nie mam bo na zdjęciach różnie wychodzą.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:30, 08 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Kolekcja host niesamowita i róże cudniaste,że nie wspomne o tej żółtej piwoni. Same perełki zgromadziłaś

Dzięki Reniu, mam troszeczkę ale nie dużo tych perełek kolejna piwonia się rozwijaa jak pachnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies