Dziewczyny, te jeżówki chciałam dosadzić do tych żółtych róż. Między różami i lawendą jest stipa. Będzie chyba pasować? Tylko na ten moment lawenda pożarła stipę, to znaczy stipy nie widać zza lawendy. Wieczorem wrócę do domu, do robię przymiarki
I ciągle się zastanawiam nad wymianą róż na takie, co więcej kwiatów mają podczas kwitnienia. Kremowe, białe lub żółte. Cały czas zastanawiam się nad Artemis. Obok kwitnie Thomas Graham. Zachwyca mnie. Wieczorem zrobię lepsze fotki. Ta jest sprzed kilku dni.
Najbardziej szpeci beton zaraz za rabatą i ta część ażurów, które zasłoniłam ścianką na wizualizacji. Tam pod ścianą tak czy tak będzie drewutnia bo innego miejsca na nią nie mam.
Ażury, które są wyłożone wielkim placem po prawej stronie prowadzą pod wiatę i muszą tam być bo samochody zrzucają tam drewno i inne. Narazie ta część jest nie do ruszenia.
Budynek z wrotami jest mój, stał i stać będzie Praktycznie część, nazwijmy ją widokową, to ta którą pokazałam. Reszta zagospodarowana i nie do ruszenia.
A te czarne linie o które pytasz to część gazonu, który będzie podzielony i podniesiony o jedna belę.
Wymodziłam jeszcze coś takiego. O to wam chodzi? :
Aniu nie śpię ale czasu mam malutko na wszystko.Chyba się starzeję bo nie ogarniam życia mojego ostatnio.Dzisiaj właśnie wróciłam z pracy i na 22 znowu pędzę więc tylko szybko i po troszku wszędzie.Mam nadzieję ,że na urlopie ogarnę chociaż połowę z tego co zaplanowałam.
Iwcia. Berberysy maria rosną dość duże i szerokie, chyba się na przód rabaty nie nadają.
Na szybciora Ci coś takiego zmontowałam. Raczej kwaśnolubne zestawienie i na rabatę podwyższoną.Nie wiem, jaki jest kształt rabaty.
Widaok na huśtawkę z ławki
.... tu z altany...
a tu jeszcze bliżej
A teraz widoki z huśtawki
Na wprost
Lekko w prawo
(trawnik przed ścieżką jeszcze nie reanimowany)
I w lewo nie pokazuję, bo tam mega pierdolnik. I trampolina i basen i piłki i...narzędzia, wiadra z roślinami itp. Ale będzie tam kiedyś oczko wodne, a całkiem niedługo chyba różanka
Nawet nie wiedziałam że ślimaki jedzą stipę. Zima była łagodna to pewno dlatego tak ładnie przezimowała.
U mnie już róże prawie wszystkie po pierwszym kwitnieniu, dla mnie to trochę smutny okres bo przypomina o upływającym lecie i zbliżającej się jesieni.
Hortensje ogrodowe w swojej najpiękniejszej fazie
Hakone jest trzy. Te berberysy, które widziałam wszystkie były czerwonawe i temu zgłupiałam. Pomarańcz u mnie chyba nie bardzo. A może między hakone dać berberysy Maria?
Zrobiłam fotki na prosto.
Zaznaczyłam nową linię rabaty na czarno, studzienka na czarwono i jaśminowiec - zielony patyk Doniczki to oczywiście cisy
Zawijas i ELKA
Zawijas czy na prosto?
A jak na prosto, to nie głupio się będzie kończył żywopłot na jaśminowcu??? No i ten róg...
Niby z przodu będą rośliny....ale nie wiem sama