No własnie.. Ten seledyn.. On też mnie ujął na zdjęciach w necie zanim ją zamówiłam. ALe niestety - u mnie go nie widac. Ani w fazie pąków, ani w fazie rozkwitu, i nadal go nie ma. Dziś wygląda tak:
Dzisiaj sąsiadka widząc nasze róże próbowała znaleźć odpowiednie słowo na zachwyt, ale nie chciała ich zauroczyć. W końcu wymyśliła. Powiedziała, ze te róże rosną normalnie, jak zielsko
Mimo takiego widoku, tęsknię za różami angielskimi w kolorze burgundu, takie jak ma Madżenka. Zbyszek też się nimi zachwyca. Muszę zrobić sobie listę tych pięknych, a te jesienią albo wiosną pójdą na inną rabatę
Czekam aż wiatr ustapi trochę, i będe znów pryskać, bo widzę ze mogą zaszkodzić, tyle ich jest. Wszystkie kolory i wielkości mszyc. Szok!
Nie-Chopin wygląda dziś tak:
Śliczna jest, może ktoś będzie potrafił ją zidentyfikować. Ma dużo pąków na jednym pędzie.
Na szczęście miejsca na nowe brak, wiec nie kupię jej na pewno.. a teraz dumam gdzie posadziłam jeszcze jedną różę.. z tych gratisowych Veilchenblau. Ot skleroza
Bo Souvenir de la Malmaison Climbing jest za Goethe. Może mi go nie pożre.
Wiem już co mam.. to ożanka z nasion od Vivy Jest piękna
Aniu, te lilie są z B, takie małe, nie wiem, co to za odmiana. Mam je drugi rok.
Niestety tych orient dużych nie kupiłam w tym roku. I bardzo żałuję Mam wprawdzie kilka z zeszłego roku na innej rabacie, ale też jeszcze nie kwitną. Na dodatek miały być białe, a są łososiowe
Witajcie. Chciałbym założyć prosty system nawadniający do mojego ogródka. Z racji tego że w tej chwili i tak przechodzi on delikatną modernizację uznałem że teraz jest dobry czas na tego typu udogodnienie. Ogród jest kwadratem o wymiarach 6mx6m. W centralnej jego części będzie trawnik a dookoła rabata zasypana drobnym kamieniem. Myślałem by założyć jeden zraszacz który by się wynurzał ze środka trawnika oraz kilka dodatkowych mikrozraszaczy które by zraszały rabatę na brzegach ogrodu. Jak wam się to widzi? Oto fotki jak to wygląda teraz i mniej więcej jak ma to wygladać po skończonej pracy.
Witam!
Mam do obsadzenia rabatę wzdłuż podjazdu szeroka o wymiarach 27m długa i szeroka 2,70. Rosnie tam już żywopłot ze szmaragdów, ale nie będę je prowadzić zbyt wysoko tak do 2,5 m. Co tam można posadzić żeby zasłonić się od tych domów i ciekawie wygladało. Szpaler drzew tylko jakich i co przed nimi . Na całej dlugości te same nasadzenia czy różnie żeby nie było nudno. Dodam że rabata ma wystawę południową a ogród ma być z prostymi liniami uporządkowany i bardziej nowoczesny . Kolory: zielony biały niebieski ciemny i blady róż. Wiecej zdjęć i rzut na działkę w moim wątku.Myślałam nad grabami aby je posadzić tak jak na przedpłociu u Madżen lecz pani Danusia powiedziała że to zły pomysł graby przed tujami.Proszę o pomoc i jakieś pomysły.