Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosolkowa Pasja 17:59, 30 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dzieki i poproszę o kolejne zdjęcia tej róży jak się bardziej rozkwitnie i będzie przekwitała. ciekawa jestem, czy będzie zmieniała kolor na seledynowy

No własnie.. Ten seledyn.. On też mnie ujął na zdjęciach w necie zanim ją zamówiłam. ALe niestety - u mnie go nie widac. Ani w fazie pąków, ani w fazie rozkwitu, i nadal go nie ma. Dziś wygląda tak:

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:58, 30 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na szczęście miejsca na nowe brak, wiec nie kupię jej na pewno.. a teraz dumam gdzie posadziłam jeszcze jedną różę.. z tych gratisowych Veilchenblau. Ot skleroza
Bo Souvenir de la Malmaison Climbing jest za Goethe. Może mi go nie pożre.

Wiem już co mam.. to ożanka z nasion od Vivy Jest piękna

oj sliczna, nie wiedzialam ze cos takiego nazywa sie ozanka
siałas do gruntu czy rozsady robiłas ?
Ogródek Iwony 17:56, 30 cze 2015

Do góry
A przed domem mam rabatę różową. Bonica na niej wiedzie prym w tej chwili.

Ogród dla Agusi 17:54, 30 cze 2015

Do góry
Michalina napisał(a)
Dziękuję...jak w parku u Ciebie

Michalinko cudów nie ma,cóż ...życie pozwala tylko lub aż na tyle a chciałoby się ...rozumiesz ?

I od wnętrza ogrodu

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:54, 30 cze 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Iwko, to ośmiał większy

Brawo... trafiony-zatopiony..to ośmiały..zakochałam się w nich u Gabrieli. I robię dla nich wyjątek w jednorocznych.

Czosnki główkowate przesadziłam jesienią, ale niestety nie wszędzie trafiłam z lokalizacją Znów będzie łopata ..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:52, 30 cze 2015

Do góry
iwka napisał(a)

o jejku pierwszy raz słyszę, dziękuję bardzo

Tak, to ośmiał, ale to roślina jednoroczna.. ale piękna i bardzo oryginalna..

Czekoladowe rozchodniki stoją w miejscu jak zaklęte.. a miało być tak piknie..
Kochanowy ogród 17:51, 30 cze 2015

Do góry

Tak wygląda cała linia rabaty

Ogródek Iwony 17:50, 30 cze 2015

Do góry
Dzisiaj sąsiadka widząc nasze róże próbowała znaleźć odpowiednie słowo na zachwyt, ale nie chciała ich zauroczyć. W końcu wymyśliła. Powiedziała, ze te róże rosną normalnie, jak zielsko
Mimo takiego widoku, tęsknię za różami angielskimi w kolorze burgundu, takie jak ma Madżenka. Zbyszek też się nimi zachwyca. Muszę zrobić sobie listę tych pięknych, a te jesienią albo wiosną pójdą na inną rabatę

Kosolkowa Pasja 17:48, 30 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Fotki ogladałam jzu wczoraj ale nie chcialo mi sie pisac z telefonu

Masz sliczne, juz takie duze rozyczki i pieknie ci kwitną, mszyce wcale im nie zaszkodziły ciekawe jak rozwinie się pączek nie Chopina, bo jest bardzo ładny

Czekam aż wiatr ustapi trochę, i będe znów pryskać, bo widzę ze mogą zaszkodzić, tyle ich jest. Wszystkie kolory i wielkości mszyc. Szok!
Nie-Chopin wygląda dziś tak:

Śliczna jest, może ktoś będzie potrafił ją zidentyfikować. Ma dużo pąków na jednym pędzie.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:47, 30 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja też nie polecam Novalis, chociaż bywa piękna. Bardzo jednak kapryśna i nie znosi deszczu

Na szczęście miejsca na nowe brak, wiec nie kupię jej na pewno.. a teraz dumam gdzie posadziłam jeszcze jedną różę.. z tych gratisowych Veilchenblau. Ot skleroza
Bo Souvenir de la Malmaison Climbing jest za Goethe. Może mi go nie pożre.

Wiem już co mam.. to ożanka z nasion od Vivy Jest piękna

Od nowa ... na przekór wszystkim 17:47, 30 cze 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
To teraz pismo obrazkowe na potwierdzenie historii

edit. znalazłam stary trawnik

przygotowany teren jesień 2013

młoda trawka

2014
Kochanowy ogród 17:46, 30 cze 2015

Do góry
I posadzone
Jeszcze tylko przyciąć i cycus glańcuś

Linie rabaty zaznaczyłam żółtym wężem doradźcie jak zakończyć prawą stronę rabaty przy schodach

Wersja 1

Wersja 2

Ogródek Iwony 17:39, 30 cze 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękny ten twój ogród.
Rabaty przemyślane,ładnie rośliny dobrane.Brawo!!
Sporo lilii widzę już ci kwitnie.U mnie dopiero nieśmiało zaczynają.Też je bardzo lubię

Aniu, te lilie są z B, takie małe, nie wiem, co to za odmiana. Mam je drugi rok.

Niestety tych orient dużych nie kupiłam w tym roku. I bardzo żałuję Mam wprawdzie kilka z zeszłego roku na innej rabacie, ale też jeszcze nie kwitną. Na dodatek miały być białe, a są łososiowe

Nawadnianie w małym ogródku 17:38, 30 cze 2015

Do góry
Witajcie. Chciałbym założyć prosty system nawadniający do mojego ogródka. Z racji tego że w tej chwili i tak przechodzi on delikatną modernizację uznałem że teraz jest dobry czas na tego typu udogodnienie. Ogród jest kwadratem o wymiarach 6mx6m. W centralnej jego części będzie trawnik a dookoła rabata zasypana drobnym kamieniem. Myślałem by założyć jeden zraszacz który by się wynurzał ze środka trawnika oraz kilka dodatkowych mikrozraszaczy które by zraszały rabatę na brzegach ogrodu. Jak wam się to widzi? Oto fotki jak to wygląda teraz i mniej więcej jak ma to wygladać po skończonej pracy.

Kochanowy ogród 17:37, 30 cze 2015

Do góry
Najpierw wyrównałam z grubsza teren coby się równo chodziło

Tam gdzie stoi wiadro będzie lustro na ścianie

Przed lustrem podwójny żywopłot z bukszpanu inspiracją była realizacja ogrodu z lustrem Danusi Młoźniak

Ogródek Niny 17:35, 30 cze 2015

Do góry

Dobra ale nie smiac sie zrobilam to w 10 min
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:30, 30 cze 2015

Do góry
Agawita napisał(a)
Melduję, że werbena i kocimiętka do mnie trafiły Dziękuję bardzo

Jak się teraz ociepli to ruszą z kopyta... w sierpniu będą kwitły
Moje pędzone w szklarni kwitną od dawna

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:27, 30 cze 2015

Do góry
Witam!
Mam do obsadzenia rabatę wzdłuż podjazdu szeroka o wymiarach 27m długa i szeroka 2,70. Rosnie tam już żywopłot ze szmaragdów, ale nie będę je prowadzić zbyt wysoko tak do 2,5 m. Co tam można posadzić żeby zasłonić się od tych domów i ciekawie wygladało. Szpaler drzew tylko jakich i co przed nimi . Na całej dlugości te same nasadzenia czy różnie żeby nie było nudno. Dodam że rabata ma wystawę południową a ogród ma być z prostymi liniami uporządkowany i bardziej nowoczesny . Kolory: zielony biały niebieski ciemny i blady róż. Wiecej zdjęć i rzut na działkę w moim wątku.Myślałam nad grabami aby je posadzić tak jak na przedpłociu u Madżen lecz pani Danusia powiedziała że to zły pomysł graby przed tujami.Proszę o pomoc i jakieś pomysły.
Ogród mały, ale pojemny;) 17:24, 30 cze 2015

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 17:21, 30 cze 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies