Rolada ślicznie wygląda apetycznie, sałatka również dodałaś Lazura? Macham do Was dziewczyny, bawcie się dobrze
Danuś, szybciutko pytam i znikam żeby nie przeszkadzać czy mogę przesadzić jeszcze teraz buka czy lepiej poczekać do wiosny ?
Będziemy rozprowadzać przy okazji przesyłek z narzędziami, na spotkaniach, listem jak się da, żeby jak najwięcej osób miało. Może zaadresowane koperty będziecie przysyłać? Proszę o pomysły.
Najlepsze są wg mnie miskanty. Polecam "Morning Light" no i rozplenice (piórkówki). Jednak rozplenica jest bardziej rozłożysta a miskant strzelisty. Miskant "Zebrinus" "Morning Light" "Variegatus" Rozplenica jesienią Danusiu ,czy te miskanty wysadzone w pierwszym roku należy kopczykować lub mocniej okrywać?
(...) Sporobolus heterolepis. Podobno jej wiechy wydzielają zapach przypominający popcorn. Z przyjemnością bym to sprawdził ale niestety w szkółce sprzątnęli mi ostatnie egzemplarze sprzed nosa więc jako substytut zdecydowałem się na śmiałka darniowego 'Goldtau', który co prawda nie pachnie i nie przebarwia sie jesienią ale za to ma ładniejszy kolor latem, wcześniej kwitnie i znosi mocniejsze zacienienie.
(...) Sporobolus heterolepis.