Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:26, 25 lis 2012

Do góry
Były jeszcze polędwiczki macerowane w ostrej musztardzie z dodatkiem estragonu, zapiekane w cieście francuskim. mozarella z pomidorkami i bazylią (standard) plus oliwki czarne nadziewane serem i ciasto malinowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:25, 25 lis 2012

Do góry
Kulki mięsne na zimno (mięsko cielęce, pierś kurczaka i nieco wołowego plus cebulka grubo pokrojona) i sałaty róznego rodzaju, ser feta i pomidorki.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:23, 25 lis 2012

Do góry
Sałatka z opiekaną piersią posmarowaną miodem, plus palstry gruszek i ser pleśniowy, pomidorek, sałata rzymska

Dressing - olej z pestek winogron, ocet malinowy plus kilka kropli oleju sezamowego

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:21, 25 lis 2012

Do góry
Irenka to ma tutaj 16 lat

Schab z morelami i śliwkami oraz jabłkiem - rolada, sama piekłam. Po tym daniu, trochę jej przybędzie hehe

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:20, 25 lis 2012

Do góry

Prezent dla Gości

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:11, 25 lis 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Danuś, szybciutko pytam i znikam żeby nie przeszkadzać czy mogę przesadzić jeszcze teraz buka czy lepiej poczekać do wiosny ?

Możesz jeszcze ciepło.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:11, 25 lis 2012

Do góry
Jesteśmy
Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 22:40, 24 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będziemy rozprowadzać przy okazji przesyłek z narzędziami, na spotkaniach, listem jak się da, żeby jak najwięcej osób miało.

Może zaadresowane koperty będziecie przysyłać? Proszę o pomysły.

Danusiu na Gardenię 2013 musi być, będzie lansik a co. Gardenię mam już zaplanowaną.
Widowiskowe trawy 20:56, 24 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Najlepsze są wg mnie miskanty. Polecam "Morning Light" no i rozplenice (piórkówki).
Jednak rozplenica jest bardziej rozłożysta a miskant strzelisty.

Miskant "Zebrinus"

"Morning Light"

"Variegatus"

Rozplenica jesienią

Danusiu ,czy te miskanty wysadzone w pierwszym roku należy kopczykować lub mocniej okrywać?

Widowiskowe trawy 20:44, 24 lis 2012

Do góry
mnbv napisał(a)

(...) Sporobolus heterolepis.

Podobno jej wiechy wydzielają zapach przypominający popcorn. Z przyjemnością bym to sprawdził ale niestety w szkółce sprzątnęli mi ostatnie egzemplarze sprzed nosa więc jako substytut zdecydowałem się na śmiałka darniowego 'Goldtau', który co prawda nie pachnie i nie przebarwia sie jesienią ale za to ma ładniejszy kolor latem, wcześniej kwitnie i znosi mocniejsze zacienienie.

Ciekawi mnie czy nie wylegają po większym letnim deszczu i czy nie rozsiewaja się gdzie popadnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:40, 24 lis 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:25, 24 lis 2012

Do góry
Irenka dzwoniła,,, jest 15 km stąd, na Okęciu zaraz będą

Świece w domu i latarenki w ogrodzie Storczyk łaciaty w pogotowiu
Kolorowe rabaty 18:24, 24 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

O.... i takich kolorów nam trzeba.. w szarob-bury dzień świstaka..
Coś takiego dziś znalazłam w fotach Roberta Nie wiem czy było pokazywane..

Ja nawet mam tytuł do tej foty,ale zostawię dla siebie ))))))))
Bardzo zielony jest ten obrazek ,wtopiłabym się w niego choćby zaraz ...

No to ja już się piszę na powtórkę

Sielsko - anielsko.... i chyba o to chodzi w ogrodzie... super ta fota wyszła Robertowi.. ciekawe co u niego..bo cisza ...
I ta też mi się podoba.... i ta jak siedzicie i nogi moczycie w kałuży i foto Danusi mojej ławki .. i inne też, ale te takie z klimatem....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:10, 24 lis 2012

Do góry
Na razie wszystko pogotowane, stół nakryty, obrus wyprasowany, świece w ogrodzie zapalone, kwiaty czekają na gości, woda w stawie chodzi, u mnie głowa nie umyta, paznokcie nie poczyszczone
Czas się ogarnąć i statyw ustawić w drzwiach

Agnieszka, tych nasadzeń nie warto zgapiać bo to krótkotrwałe jest, ale zajrzyj do ogrodu z lustrem, tamte się nadadzą.
Ogród w Tarnowie 16:06, 24 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marto niekoniecznie, ja swoje zostawiam do cięcia na wiosnę, a w tym roku wcale odpuściłam i nie cięłam, miała mnóstwo kwiatów ale mniejsze.

Dziękuję Danusiu .Ja tak wcześniej czytałam,że na wiosnę ,ale w sumie jak na te kwiatostany spadnie śnieg to potem nie ma gorszego bałaganu ?Miałam zapytać ciebie Danusiu o kwiaty innych hortensji też je zostawiasz na zimę ?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:25, 24 lis 2012

Do góry
Nie ma idealnych obiektywów. Zdecyduj albo firma C albo firma N
Ogród zamknięty w skrzyniach 15:21, 24 lis 2012

Do góry
A widziałaś inspirację o warzywnikach pionowych? na dole

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1390-ogrod-warzywny-warzywnik-kolezenskie-porady?page=72

Ściółkowanie - kora w ogrodzie 15:15, 24 lis 2012

Do góry
Figa, powiem Ci że ja złoszczę się strasznie na obce koty, co mi ...ą na rośliny, trawnik i wszędzie. Denerwuję się, gadam sama do siebie : pozabijam i pogonię.. ale jako jednak miłośniczka kotów nigdy tego nie zrobię. Choć jestem na nie wściekła.

Zrewiduj proszę swoje opinie co do użycia wiatrówki...taki sposób odradzam. Ogród jest ogrodem, to normalne że będą w nim ptaki, wyjadają szkodniki i są Twoim sprzymierzeńcem. Chyba lepiej żeby kora była rozgrzebana niż padnięte rośliny popodgryzane przez pędraki czy opuchlaki

Róbmy wszystko żeby je chronić, a dziury można po prostu zamieść codziennie. Tak robiliśmy na konserwacjach.

Podziobią, szkodniki się skończą i wyniosą się tam, gdzie będą miały pożywienie
Ściółkowanie - kora w ogrodzie 15:09, 24 lis 2012

Do góry
Skoro Figa obserwowała swoje kosy, a Bogdzia swoje, może one też mogą mieć różne charaktery?
Może kora U Bogdzi jest większa (kawałki większe), gruba? a tutaj u Figi widać że jest taka normalna. drobna?

Ja też miałam problem w jednym z ogrodów, jak jechaliśmy na konserwację to klientka mówiła o kosach.

Bogdzia jest naszą wyrocznią w sprawie ptaków, ale może te kosy "figowe" mają łatwiej?
Ogród w lesie 14:35, 24 lis 2012

Do góry
Oznajmiam, że mamy takie same ogórki, też w studni i też w takiej butli.

To mówliłam ja, Danusia

No i laurka dla Was.

Też radzę przenieść do Naszych ogrodów, dajcie znak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies